Η Άγκυρα χτίζει «Μικρές Τουρκίες»

Όχι μόνο στην πόλη Αφρίν αλλά και σε όλη την περιοχή από τις 20 Ιανουαρίου του 2018, η Τουρκία από τις πρώτες ημέρες της εισβολής προχώρησε σε μια ολοκληρωτική Εθνοκάθαρση . Στόχος της ήταν να εκκαθαρίσει την περιοχή από όλους τους Κούρδους και να εποικίσει την περιοχή κυρίως με Τζιχαντιστές και μέλη άλλων παραστρατιωτικών και τρομοκρατικών οργανώσεων. Όπως αποδείχτηκε στην συνέχεια, ήταν μια καλή ευκαιρία για την Άγκυρα να εξασφαλίσει χώρο και μέλλον για όλους αυτούς, πετυχαίνοντας και τα δικά της σχέδια, την δημιουργία μιας «Μικρής Τουρκίας»μέσα στην Συρία και την περιοχή των Κούρδων.

Η Τουρκία κάποια στιγμή θα αποχωρήσει από στρατιωτικά από την επαρχία Αφρίν και όταν θα το κάνει θα έχει αφήσει το αποτύπωμα της. Από τις πρώτες ημέρες της εισβολής και χωρίς καμιά καθυστέρηση, η Άγκυρα άρχισε να δημιουργεί Κρατικές Δομές με κύρια αυτή της Παιδείας. «Τα παιδιά που εξαναγκάστηκαν να φύγουν από τους τρομοκράτες του YPG / PKK είναι χαρούμενα που επέστρεψαν μετά από 2 χρόνια στα σχολεία τους» είχε αναφέρει το Πρακτορείο Anadolu.

Οι Τουρκικές δυνάμεις μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα είχαν ολοκληρώσει την επισκευή ενός σχολείου στην συνοικία Kecioren και το οποίο έγινε με χρήματα από τον Δήμο Άγκυρας. Ιδιαίτερη σημασία είχε η αναφορά η παρακάτω αναφορά του Anadolu , «oι τρομοκράτες είχαν αναγκάσει τα σχολεία να διδάξουν τα λατινικά αλφάβητα αντί για τα αραβικά και έτσι οι Άραβες χωρικοί πήραν τα παιδιά τους από τα σχολεία», ενώ πιο πάνω είχε αναφέρει ότι «εξαναγκάστηκαν».

Αυτό ουσιαστικά αποδείκνυε και τον βασικό στόχο της Άγκυρας που δεν είναι άλλος από το να «ξεριζώσει», όχι μόνο από την επαρχία Αφρίν, αλλά και από την υπόλοιπη Βόρεια Συρία και τις περιοχές των Κούρδων(την αυτοαποκαλούμενη Δημοκρατική Ομοσπονδία της Βόρειας Συρίας , γνωστή και ως Rojava) , το  συναρπαστικό πείραμα άμεσης δημοκρατίας κι επανάστασης των φύλων, σε μια περιοχή που περιστοιχίζεται από Ισλαμικά καθεστώτα και τρομοκράτες.  Στη γενέτειρα της πατριαρχίας , οι γυναίκες σπάνε τα δεσμά, χωρίς φόβο πολεμούν τους μαχητές του Isis ενώ είναι απόλυτα ισότιμες. Δεν φοβούνται να διαφωνήσουν, δεν αισθάνονται αμήχανα έναντι των αντρών και πολλές φορές, ηγούνται.

Η Τουρκία έχει δημιουργήσει στην περιοχή, όπως και στην επαρχία Ιντλιμπ, επιπλέον Δομές όπως Υγειονομικές, Θρησκευτικές, Αθλητικές, ενώ το νόμισμα που χρησιμοποιείται είναι η Τουρκική λίρα.

Αυτό το μοντέλο η Άγκυρα το χρησιμοποιεί και σε άλλες περιοχές όπου εμπλέκεται στρατιωτικά η πολιτικά. Στην Λιβύη και συγκεκριμένα στην Τρίπολη έχει φτιάχνει μια «Μικρή Τουρκία» στέλνοντας χιλιάδες μισθοφόρους Τζιχαντιστές οι οποίοι θα παραμείνουν στην περιοχή και θα ελέγχουν τις κρατικές δομές, θα συμμετέχουν σε αυτές, και θα είναι πάντα ελεγχόμενοι από την Άγκυρα. Το ίδιο θα συμβεί και στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ και στις περιοχές που θα καταλάβει το Αζερμπαϊτζάν, ενώ στο Βόρειο Ιράκ ήδη μετακινούνται Τζιχαντιστές από την Βόρεια Συρία με τις οικογένειες τους.

Το ίδιο έκανε και στην Κύπρο με την εισβολή και τον εποικισμό,το ίδιο κάνει σε Αλβανία και Κόσοβο μέσω των Βαρώνων της κοκαΐνης δημιουργώντας μια Παράλληλη Οικονομία μέσα στις δύο χώρες, το ίδιο κάνει στην Νότια Βουλγαρία και Θράκη με Παράλληλες Θρησκευτικές και Οικονομικές Δομές.

Το ίδιο θα προσπαθήσει να κάνει σε λίγο καιρό και στην Κριμαία με τους Τατάρους της περιοχής

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.