Η «Αλητεία της Αγέλης» ξεμένει από υλικό Παραπληροφόρησης

Στο «V» έχει αναφερθεί, σημειωθεί, αλλά και τονισθεί σε αρκετά άρθρα πως η χώρα τους τελευταίους δεκαέξι μήνες δέχεται μια άνευ προηγουμένου μη συμβατική επίθεση με στόχο της αποσταθεροποίηση της κοινωνίας. Η επίθεση αυτή πραγματοποιείται από τρίτες χώρες οι οποίες με μεθοδικότητα προσπαθούν να δημιουργήσουν την αμφιβολία, αλλά και αγανάκτηση στους πολίτες. Μπροστά σε αυτή την απειλή η Ελλάδα φαίνεται πως έχει Σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει προετοιμασία, βοήθεια από Συμμάχους, αλλά και αποφασιστικότητα.

Οι τρίτες χώρες και οι εδώ αντιπρόσωποι τους θεώρησαν, και όχι άδικα, πως η «Αχίλλειος Πτέρνα» της κοινωνίας είναι ευκολία με την οποία αποδέχονται την αμφισβήτηση, υιοθετούν και προωθούν τον καταγγελτικό λόγο χωρίς να τον φιλτράρουν, και τέλος, υπάρχει μια μερίδα πολιτών που φοράνε την «προβιά» των κοινωνικών αγώνων, (αυτοαναφέρονται Αριστεροί), και την ανύψωση λαβάρων (αυτοαναφέρονται ως πατριώτες). Αυτές οι δύο ομάδες τα τελευταία δέκα χρόνια, αν και δεν το παραδέχονται, έχουν ως κοινό εχθρό την κανονικότητα, ένα σύγχρονο κράτος, και μια ηγεσία η οποία δεν διοικεί υπό τις απειλές τους.

Από τις δύο αυτές ομάδες την μεγαλύτερη ζημιά κάνει, η μάλλον έκανε, η αυτοαναφερόμενη ως πατριώτες. Η πρώτη ομάδα πλέον δεν έχει καμιά επιρροή στην κοινωνία. Αν και γιγαντώθηκε στις πλατείες το 2012, χρειάστηκαν μόλις τρία και ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για να ισοπεδώσει το «Ηθικό Πλεονέκτημα» τους. Η αποφασιστικότητα της σημερινής κυβέρνησης, ειδικά στο θέμα του καταδικασμένου τρομοκράτη, ουσιαστικά έβαλε την ομάδα αυτή στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Αγέλη: Ονομάζεται μια ομάδα ζώων που ζουν μαζί, και συνεπώς είναι από το ίδιο είδος. Τα ζώα που σχηματίζουν αγέλες λέγονται ζώα αγέλης. Πολλά είδη ζώων είναι αυτά που σχηματίζουν αγέλες.

Η παραπάνω περιγραφή αφορά την φύση. Η Αγέλη Αλητεία αφορά φυλή ανθρώπων με τα πιο ακραίο χαρακτηριστικά και την μη δυνατότητα να ανεχθούν την εξέλιξη

Η άλλη ομάδα, αυτή των αυτοαναφερόμενων πατριωτών οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις είναι και «πολιτικά ορφανοί», στην κρίση του Έβρου, της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και της Πανδημίας, για ένα μικρό χρονικό διάστημα επηρέασαν την κοινωνία προωθώντας την αμφισβήτηση όσο αφορά την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, ειδικά στα Ελληνοτουρκικά.

Προώθησαν με επιτυχία την Παραπληροφόρηση που τους έδιναν τρίτες χώρες, και την υπερασπίστηκαν θεωρώντας ότι έτσι θα πλήξουν την κυβέρνηση. Αυτό που αγνοούσαν και αγνοούν οι αυτοναφερόμενοι πατριώτες, είναι ότι η Ελληνική κοινωνία έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται όχι μόνο τον ρόλο τους, ειδικά στην Πανδημία, αλλά και την Παραπληροφόρηση που διακινούν, τις περισσότερες φορές μάλιστα άθελα τους αφού δεν έχουν αναπτυγμένη αντιληπτική ικανότητα.

Εκεί όμως που η ομάδα αυτή δέχεται την χλεύη της κοινωνίας, και των κανονικών πολιτών, είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα σύμβολα της χώρας. Ο τρόπος με τον οποίο μιλάνε για την Πρόεδρο της χώρας, των Ελλήνων δηλαδή, αλλά και το πως αντιμετωπίζουν την γυναίκα Πρόεδρο, αποδεικνύει ότι αυτή η ομάδα περιθωριοποιημένων ατόμων και διακινητών ηττοπάθειας, έχει ως μοναδικό στόχο την προσωπική τους προβολή και όχι το συμφέρον της χώρας.

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.