Η άριστη χρήση της Διπλωματίας του twitter από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών

Όσοι βρίσκονται κοντά στο υπουργείο εξωτερικών τον τελευταίο χρόνο, η αλλαγή που έχουν δει είναι ότι οι διπλωμάτες και επιστήμονες (νομικοί) εργάζονται απελευθερωμένα.

Το Ελληνικό υπουργείο εξωτερικών είχε πάντα ικανά στελέχη αλλά πάντα ήταν στην σκιά του λαϊκισμού της κάθε κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει μια άλλη προσέγγιση, πιο τεχνοκρατική, με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους ειδικούς, και αυτό φαίνεται στην αποτελεσματικότητα.

Σε μια από τις πρώτες τηλεοπτικές συνεντεύξεις του,ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο για ένα τεχνικό θέμα το οποίο είχε να κάνει με την ΑΟΖ. Ο υπουργός με μια αφοπλιστική ειλικρινεία απάντησε ότι δεν γνωρίζει το θέμα, και θα ρωτήσει τους συνεργάτες του, ειδικούς επί του θέματος

Εκείνη την στιγμή το Υπουργείο Εξωτερικών είχε αποκτήσει πολιτικό προϊστάμενο, ο οποίος δεν απαιτούσε να πάρει την δόξα της γνώσης από τους συνεργάτες τους, όπως αντίθετα έκανε σε μια προσωποκεντρική διοίκηση ο πρώην υπουργός Νίκος Κοτζιάς.

Ο Νίκος Δένδιας όμως έδωσε και μια διαφορετική εικόνα και στην επικοινωνία. Δεν χρησιμοποίησε απλά τα Social για να αποτυπώνει τις δραστηριότητες του, αλλά λειτούργησε το καθένα ξεχωριστά ανάλογα την αποστολή του και το κοινό του. Μάλιστα στο twitter εκμεταλλεύτηκε απόλυτα και στο δικό του λογαριασμό, αλλά και στον επίσημο του Υπουργείου Εξωτερικών, τις δυνατότητες που δίνει και είναι πολλές

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.