Η «δυσκίνητη» περιοδεία στην Θράκη της Προέδρου της Διακομματικής για την Ανάπτυξη της περιοχής

Μετά την Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή ολοκληρώθηκε η τριήμερη περιοδεία της κ. Ντόρας Μπακογιάννη στην Θράκη με σειρά επαφών στην Ξάνθη.

Με καφέ στην πλατεία (χωρίς γεύμα όπως έγινε στον Ίασμο) κι επιλεκτικές συναντήσεις στο ΕΒΕ Ξάνθη και στο Δημαρχείο Ξάνθης (από όπου απουσίαζαν  τόσο ο Δήμαρχος Αβήρων Γιώργος Τσιτιρίδης όσο και ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου,) , και χωρίς να μεταβεί στα Πομακοχώρια όπως προβλεπόταν στον αρχικό σχεδιασμό, η “δυσκίνητη” Διακομματική σφράγισε την τριήμερη παρουσία της στην Θράκη.

Το μόνο που απέμεινε είναι μια άνευρη ανάρτηση στο τουΐτερ και οι εικόνες της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και των τοπικών φίλων της που θύμιζαν κάτι από τα παλιά αλλά δεν φαίνεται να συνδέονται με την τρέχουσα πραγματικότητα.

Ενδιαφέρον , προκάλεσε και η αδυναμία της κ. Ντόρας Μπακογιάννη να συλλάβει τις νέες εξελίξεις στο εσωτερικό της μειονότητας , κάτι που δεν εξασφαλίζεται μόνον με μία συνάντηση με την ΔΕΜΠ Κομοτηνής ή τον Σύλλογο Επιστημόνων.

Σε καμία περίπτωση η κ. Ντόρα Μπακογιάννη δεν διαθέτει το χάρισμα και την διορατικότητα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και δυστυχώς στην πολιτική κληρονομούνται μόνον οι θώκοι και όχι η σκέψη, ενώ η ιδεοληψία είναι κακός σύμβουλος.

Ηδη απο το 2015 με την αποτυχημένη της επίσκεψη στον Κένταυρο η κ. Ντόρα Μπακογιάννη θα έπρεπε να είχε αντιληφθεί τί ακριβώς συμβαίνει στην Θράκη κάτι που δεν έπραξε.

Κάτι ανάλογο συνέβη και το 2018  για να φθάσουμε στην εικόνα του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Τα όσα συνέβησαν το περασμένο τριήμερο στην Θράκη με τον περιφερόμενο διακομματικό/διακοινοβουλευτικό θίασο καλό θα ήταν να προβληματίσουν τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, εάν έει χρόνο να ασχοληθεί , βεβαίως, με όλα αυτά.

Μεγάλες οι ευθύνες και τον οργανωτικών επιτροπών της ΝΔ στην περιοχή που πρέπει ν’ανατρέψουν την εικόνα της “αρπαχτής” που έδωσε η περιοδεία της κ. Ντόρας Μπακογιάννης.

Το μόνο που μένει τώρα είναι να διαβάσουμε στα σαλόνια των Αθηνών πόσο επιτυχημένη ήταν η περιοδεία της κ. Ντόρας Μπακογιάννη…

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.