Η Εκκλησία οφείλει να προστατέψει την Δημοκρατία και η Πολιτεία να την προστατέψει από τους ακροδεξιούς εκβιαστές της

Στις 2 Ιουλίου 16 ακροδεξία κόμματα από όλη την Ευρώπη υπέγραψαν έγγραφο, ανάμεσα τους και ο Πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκος Βελόπουλος. Το δελτίο τύπου που δόθηκε στην δημοσιότητα σημείωνε «η συνεργασία των ευρωπαϊκών εθνών πρέπει να βασίζεται στην παράδοση, στον σεβασμό του πολιτισμού και της ιστορίας των ευρωπαϊκών κρατών, στο σεβασμό της Ιουδαϊκής-χριστιανικής κληρονομιάς της Ευρώπης και στις κοινές αξίες που ενώνουν τα έθνη μας και όχι στην καταστροφή τους»

Οι ακροδεξιοί ηγέτες οι οποίοι προγραμματίζουν διάσκεψη στην Βαρσοβία, επιδιώκουν να γυρίσουν στην Ευρώπη στον χριστιανικό μεσαίωνα όπου επιστημή, αλλόθρησκοι και κάθε τι διαφορετικό θα πρέπει να πέφτει στην «πυρά». Εργαλοποιώντας το λαθρομεταναστευτικό, την πανδημία και την ανεργία, προσπαθούν ναεπιβληθούν στις κοινωνίε με τον πιο ακραίο τρόπο, τον φόβο και την αβεβαιότητα, όπως ακριβώς έκανε ο Εθνικισμός τις δεκαετίας 1920-1930.

Το δελτίο τύπου σημείωνε επίσης «η ηθικολογική υπερδραστηριότητα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στα θεσμικά όργανα της ΕΕ είχε ως αποτέλεσμα μια επικίνδυνη τάση επιβολής ιδεολογικού μονοπωλίου», μια φράση που επιτίθεται σαφέστατα σε θεσμούς της Ευρώπης όπως τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια τα οποία έχουν πάρει πολλές αποφάσεις υπερ μια πιο ανεκτικής Ευρώπης. «Όλες οι προσπάθειες μετατροπής των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων σε όργανα που έχουν προτεραιότητα έναντι των εθνικών συνταγματικών θεσμών δημιουργούν χάος, υπονομεύουν την αίσθηση των συνθηκών, αμφισβητούν τον θεμελιώδη ρόλο των συντάξεων των κρατών μελών και οι προκύπτουσες διαφορές επί των αρμοδιοτήτων διευθετούνται ουσιαστικά με τη βάναυση επιβολή της βούλησης πολιτικά ισχυρότερων οντοτήτων σε πιο αδύναμους » κατέληγε η ανακοίνωση των 16 ακροδεξιών κομμάτων

Εκβιασμός της Εκκλησίας από ακροδεξία κόμματα και οργανώσεις

Λίγες ημέρες πριν στην εκπομπή Brainstorming του Action24 με τον Σταμάτη Ζαχαρό και την Κατερίνα Δούκα ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, και εκπρόσωπος της ΔΙΣ, Αθηναγόρας, αποκάλυψε ότι συμφώνησαν να απαντήσει απλά σε 15 ερωτήσεις ο Σωτήρης Τσιόδρας για να ενημερώνονται οι πιστοί, μέσω φυλλαδίου με 15 ερωταπαντήσεις.

Όπως σημείωσε ο Σεβασμιότατος στη σύνταξη των απαντήσεων θα βοηθήσει και η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου. Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Αθηναγόρα, ο Σωτήρης Τσιόδρας παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία στην Ιερά Σύνοδο και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την αντιμετώπιση των βαριών περιστατικών με φάρμακα το επόμενο διάστημα. Επίσης στις 25 Ιουλίου, ημέρα Κυριακή, θα διαβαστεί η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου σε όλους τους ναούς μετά τη λειτουργία της Κυριακής. Όλα αυτά στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας που θα κάνει η Εκκλησία από την ερχόμενη βδομάδα

Η στάση αυτή του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, είναι η στάση όλης της Εκκλησίας η οποία αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο όχι μόνο για τους πολίτες, αλλά και για την ίδια την χώρα. Είναι μια στάση όχι μόνο υπεύθυνη αλλά και πατριωτική αφού ο έλεγχος και περιορισμός της Πανδημίας θα μειώσει τους θανάτους και θα δώσει την ευκαιρία στην Κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει δυνάμεις για την αντιμετώπιση εθνικών κινδύνων.

Την ίδια στιγμή όμως η Εκκλησία έχει να αντιμετωπίσει ακραίες συμπεριφορές οι οποίες ενισχύονται από ακροδεξία κόμματα και οργανώσεις, καθως επίσης και από τρίτες χώρες οι οποίες εκμεταλλεύονται την χαρακτήρα των ατόμων αυτών. Ενισχύουν την αδυναμία τους να σκεφτούν με θεωρίες συνομωσίας, fake news δημιουργώντας «καμικάζι» και «βομβιστές» της λογικής με συνέπεια τον διχασμό της κοινωνίας.

Η κυβέρνηση και τα όργανα της Πολιτείας θα πρέπει να στηρίξει την Εκκλησία από τον κίνδυνο που δημιουργούν αυτές οι περιθωριοποιημένες ομάδες. Το διακύβευμα είναι μεγάλο, ο εθνικός κίνδυνος τεράστιος και η αντιμετώπιση τους θα πρέπει να είναι ανάλογή με αυτή ενός εχθρού

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.