Η Ελλάδα και ο Ερντογάν ευχαριστώ (και πάλι) στον Πούτιν

Στις 16 Ιανουαρίου, την στιγμή που ο Πούτιν έβαζε σε εφαρμογή την «Τελική Λύση» για τον Ελληνισμό της Μαριούπολης, στο άρθρο μου «Δεν υπάρχει κανένας πατριώτης Διπλωμάτης να υπηρετήσει τον Ελληνισμό της Μαριούπολης;», είχα αναφέρει ότι «η απουσία Διπλωμάτη από την Μαριούπολη είναι εγκληματική», μια απουσία που όπως φαίνεται στοίχισε στον Ελληνισμό της περιοχής.

Στις 31 Ιανουαρίου ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, βρέθηκε στην Μαριούπολη και είχε την ευκαιρία στο χωριό Σαρτανά να επισκεφθεί το 8ο Σχολείο Ειδικής Εκμάθησης της Νεοελληνικής Γλώσσας. Μαζί με τον Νίκο Δένδια έφτασε στην Μαριούπολη και νέος Πρόξενος στην Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης.

Στις 26 Φεβρουαρίου, σε tweet στο προσωπικό μου λογαριασμό σχολίασα την τοποθέτηση του νέου Προξένου στην Μαριούπολη αναφέροντας, «ο Πρόξενος στην Μαριούπολη τοποθετήθηκε από τον Νίκο Δένδια, δεν το επέλεξε Ο Πρέσβης έφυγε από την Ουκρανία γιατί το επέλεξε Υπάρχουν Έλληνες Διπλωμάτες που όχι μόνο δεν θα έφευγαν, αλλά θα δημιουργούσαν τις συνθήκες να προστρέξουν συνάδελφοι τους στα Προξενεία»

Σε αυτό το tweet απάντησε ο Μανώλης Ανδρουλάκης αναφέροντας πως δεν έγινε η τοποθέτηση του από το Υπουργείο Εξωτερικών αλλά ήταν δική του επιλογή από τον Νοέμβριο του 2021.

Τα παραπάνω τα αναφέρω γιατί είμαι υποχρεωμένος έναντι του Μανώλη Ανδρουλάκη και ειδικά για το άρθρο που αναρωτιώμουν, αν υπάρχει ένας πατριώτης διπλωμάτης για την Μαριούπολη.

Υπ΄ήρξε λοιπόν ένας μεγάλος πατριώτης διπλωμάτης, και δεν το απέδειξε με την επιλογή του να πάει στην Μαριούπολη, αλλά με την επιλογή του να μείνει ΄δίπλα στους Έλληνες την στιγμή που τους ΄έσφαζε ο Πούτιν και οι Τσετσένοι του. Και το απέδειξε ακόμα περισσότερο, όταν οι Ρώσοι έδιναν επιλογή για να διαφυγεί προς την Ρωσία, κάτι που θα του έσωζε την ζωη, όμως θα είχε εκθέσει την Ελληνική Διπλωματία. Έτσι ως πατριώτης που δεν θα ήθελε να εκθέσει την χώρα του, επέλεξε την δύσκολη διαφυγή

Η κρίση αυτή μας έδειξε ότι υπάρχουν και άλλοι πατριώτες διπλωμάτες, όπως ο Πρέσβης Φραγκίσκος Κωστελένος, ο οποίος άφησε έκπληκτη όλη την Ελλάδα όταν συνόδεψε κομβόι από την Μαριούπολη στην Μολδαβία και στην συνέχεια επέστρεψε πίσω

Αντίθετα, η Άγκυρα μετέφερε Τούρκους προς την μεριά της Ρωσίας, του εισβολέα δηλαδή, ενώ υπήρχε η δυνατότητα να μεταφερθούν προς τα σύνορα της Αλβανίας. Για το λόγο αυτό ο Τούρκος Πρόεδρος ευχαρίστησε προσωπικά τον εισβολέα Βλαντιμίρ Πούτιν. «Είμαι ευγνώμων για τη συμβολή του στην εκκένωση Τούρκων πολιτών από το έδαφος της Ουκρανίας», ανέφερε ο Ερντογάν

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.