Η Ελλάδα και ο Υπουργός Εξωτερικών σήκωσαν το ανάστημα της Ευρώπης μπροστά στο καθεστώς Ερντογάν

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, δεν βρέθηκε στην Τουρκία για να ακούσει και να αφήσει την Τουρκική Διπλωματία να κερδίσει τις εντυπώσεις, αλλά βρέθηκε εκεί για να δηλώσει ότι η Ελλάδα θα υπερασπιστεί όλα τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Μίλησε για την Τουρκική προκλητικότητα χωρίς περιστροφές, ενώ όταν προκλήθηκε από τον Τούρκο ομόλογο του, απάντησε με τέτοιο τρόπο όπου ανάγκασε τον Τσαβούσογλου να ακυρώσει την προηγούμενη ομιλία του. Χαρακτήρισε «προκλητικές» κάποιες από τις δηλώσεις του Ελληνα ΥΠΕΞ, τις οποίες όπως είπε «δεν μπορούμε να αποδεχθούμε».  

Ανταπαντώντας ο Νίκος Δένδιας, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι όλα τα ελληνικά επιχειρήματα εδράζονται στο διεθνές Δίκαιο, τονίζοντας μάλιστα σε κάποια αποστροφή του λόγου του ότι η «Τουρκία δεν μπορεί να κάνει μαθήματα στην Ελλάδα».  

Σημαντική ήταν η αναφορά του Έλληνα ΥΠΕΞ για τις κυρώσεις που τόνισε με νόημα ότι αυτές βρίσκονται στο τραπέζι, ενώ για τους Μουσουλμάνους της Θράκης σημείωσε ότι το θέμα αυτό έχει λυθεί απο την Συνθήκη της Λωζάνης την οποία υπέγραψε και η Τουρκία.

Όσο για την Αποστρατιωτικοίηση των νησιών, για πρώτη φορά Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών έκανε αναφορά για την απειλή πολέμου και τα αποβατικά σκάφη κατά την επίσκεψη στην Τουρκία

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.