Η Τουρκία χρησιμοποιεί καταδικασμένο Έλληνα πολίτη για τον θρησκευτικό εκβιασμό των Μουσουλμάνων.

Στις 3 Αυγούστου 2014, στο χωριό Γλαύκη του νομού Ξάνθης ο αυτοδιοριζόμενος ψευτομουφτής Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, συμμετέχοντας σε φιλανθρωπική εκδήλωση που οργάνωσε το Τουρκικό Προξενείο μέσω του δικτύου του και με σκοπό τη συγκέντρωση βοήθειας για τους Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας έπειτα από την επίθεση του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς, το 2014, ανέφερε:

 «Κατάρα στο Ισραήλ! Διότι αυτούς τους έκαναν σαπούνια οι Γερμανοί, αλλά ο Χίτλερ βγήκε σωστός που είπε ότι τώρα θα θυμώσετε μαζί μου, αλλά μία μέρα θα δικαιωθώ για τους Εβραίους. Η κατάρα μας σ’ αυτούς τώρα και οι προσευχές μας στους αδελφούς μας».  Αυτό το κήρυγμα μίσους απέναντι σε μετριοπαθείς μουσουλμάνους καταδίκασε με ανακοίνωση του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (ΚΙΣ) Ελλάδος καθώς επίσης και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Με την σειρά της, η Ελληνική δικαιοσύνη τον καταδίκασε.  Καταδικάστηκε αμετάκλητα σε 8 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή. Η υπεραστική του γραμμή υποστήριξε τότε ότι ο αυτοδιοριζόμενος ψευδομουφτής Ξάνθης δεν προκάλεσε προβλήματα με την ομιλία του και κυρίως ότι ζήτησε δημόσια συγγνώμη εκ των υστέρων για τα όσα είπε.

Ομως ο Αχμέτ Μετέ δεν έμεινε εκεί και το 2018 μέσα σε τέμενος εξαπέλυσε νέα λεκτική επίθεση  μίσους και ρατσισμού κατά των  Εβραίων. Τον Φεβρουάριο του 2019 κρίθηκε  από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και  παραπέμφθηκε  να δικαστεί για παράβαση του άρθρου 192 του Ποινικού Κώδικα, του αντιρατσιστικού νόμου .Ο κατηγορούμενος, και πάλι, δεν προσήλθε στο δικαστήριο και δικάστηκε δια των πληρεξουσίων δικηγόρων  Γιάννη Μπάρκα και Αχμέτ Καρά οι οποίοι επισήμαναν ότι ο εντολέας τους αναφερόταν στις πρακτικές που ακολουθεί η Ισραηλιτική κυβέρνηση και ότι παρερμηνεύτηκαν τα λεγόμενα του, κατά τη διάρκεια του κηρύγματος του  στους πιστούς μουσουλμάνους.

 Ο «συλλέκτης καταδικών» τον Ιούλιο του 2016 o Αχμέτ Μετέ και ο Ιμάμης στο χωριό Γλαύκη, κατηγορήθηκαν ότι είχαν διακόψει την κηδεία ενός Μουσουλμάνου Έλληνα στρατιώτη. Η κηδεία του θα γινόταν όπως ορίζει η μουσουλμανική θρησκεία, ωστόσο η οικογένεια είχε ζητήσει να παρευρεθούν εκπρόσωποι του στρατού για να αποδοθούν οι κατάλληλες τιμές. Ο Αμχέτ Μετέ μαζί με τον ιμάμη του χωριού έδιωξαν τον νόμιμο μουφτή και μάλιστα εν ώρα προσευχής ενώ μάλιστα φέρονται να διέκοψαν την κηδεία καθώς φάνηκαν ενοχλημένοι που η Ελληνική σημαία κάλυπτε το φέρετρο. Για το επεισόδιο αυτό ο Αχμέτ Μετέ κρίθηκε ένοχος σε δεύτερο βαθμό για αντιποίηση Αρχής και καταδικάστηκε σε 4 μήνες φυλακή με τριετή αναστολή  

Πέρα από τα κηρύγματα μίσους ο Αχμέτ Μετέ εμπλέκεται και στην πολιτική συμμετέχοντας σε ότι διοργανώνει το Τουρκικό Προξενείο ενώ δεν διακινεί μόνο πολιτικές της Άγκυρας, αλλά βάζει στο τραπέζι και θέματα που αφορούν την Εθνική Ασφάλεια της χώρας.  Σε ένα συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή ευχήθηκε να γίνει κάποια μέρα ο πρόεδρος του ΚΙΕΦ, Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο «Ντενκτάς της Θράκης», υπονοώντας έμμεσα την κατάληψη της Θράκης από τις Τουρκικές Ένοπλες δυνάμεις και την δημιουργία κράτους. 

Για την δήλωση εκείνη καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, Η Εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε την ποινή των 18 μηνών για τον ήδη καταδικασθέντα για αντιποίηση αρχής, διατάραξη θρησκευτικής τελετής και ρητορική μίσους Αχμέτ Μετέ.(Άρθρο 184 – Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019) – Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια) 

Γιατί η Τουρκία στηρίζει έναν καταδικασμένο για μίσος;

Αν κάποιος παρατηρήσει την ενδυμασία του αυτοδιοριζόμενου ψευτομουφτή Αχμέτ Μετέ, θα προσέξει ότι είναι στα λευκά. Αντίθετα οι νόμιμοι μουφτήδες είναι ντυμένοι στα μαύρα, εκπροσωπώντας το Ισλάμ που μιλάει για τις ανθρώπινες αξίες και είναι κατά του εξτρεμισμού. 

Ο λόγος που ο Αχμέτ Μετέ ντύνεται στα λευκά είναι γιατί εκπροσωπεί το Ισλάμ της Τουρκίας,ένα Ισλάμ που βασίζεται στο μίσος και τον φόβο για να έχει υπό τον έλεγχο τους μουσουλμάνους. 

Αυτό το Ισλάμ που εφαρμόζει η Τουρκία στην ίδια την χώρα, σχεδιάστηκε και στελεχώθηκε στα πεδία των μαχών της Συρίας και της Λιβύης. Φόβος, διώξεις, απειλές και εκτελέσεις ήταν το συστατικό για να εκφοβίσει το μετριοπαθές Ισλάμ και να το υποτάξει. 

Στην Θράκη για δεκαετίες δεν μπόρεσε να υποτάξει και να “βαφτίσει” Τούρκους τους Μουσουλμάνους. Εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια και ευρώ εισήλθαν στην περιοχή, αλλά οι μουσουλμάνοι δεν τα δέχθηκαν για να αφήσουν τις θρησκευτικές ελευθερίες και τις ίσες ευκαιρίες που τους εξασφάλιζε η Ελληνική Πολιτεία. 

Έτσι επιλέχθηκε ο άλλος τρόπος, αυτός του φόβου και των εκβιασμών. Το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής επιστράτευσε τους αυτοδιοριζόμενους ψευτομουφτήδες και μέσα από τα Τεμένη με ρητορική μίσους και απειλών προσπάθησε να εκφοβίσει τους μουσουλμάνους της Θράκης. 

Όποιος τους αντιστάθηκε είδε την επιχείρηση του να κλείνει και τα παιδιά τους να φεύγουν από την Ελλάδα. Τους απειλούν να μην μαθαίνουν Ελληνικά, γιατί έτσι θα αλλάξει η πίστη τους, μέσα στα Τεμένη μιλάνε για μίσος και όχι για αγάπη, αλλά κυρίως, την ώρα που οι ίδιοι πληρώνονται με χιλιάδες ευρώ από το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, αποζητούν την φτωχοποίηση των Ελλήνων μουσουλμάνων για να τους διαχειρίζονται. 

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.