Κομοτηνή: Νέα προβοκάτσια και εκφοβισμός των μουσουλμάνων από το Τουρκικό Προξενείο

Την Πέμπτη, ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Φιλίας, Ισότητας και Ειρήνης κος Οζάν Αχμέτογλου, με κείμενο του στην δική του εφημερίδα gundemgazetesi.com, ανέφερε πως, η «ημερομηνία, ο τόπος και η ώρα της «Δεξίωσης της Ημέρας της Δημοκρατίας» που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή άλλαξαν. Η Υποδοχή, που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, μεταφέρθηκε για το Σάββατο 29 Οκτωβρίου. Αντίστοιχα, η δεξίωση της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στον κήπο του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στην Κομοτηνή, μεταξύ 13:00 και 15:00.»

Στο ίδιο κείμενο [εδώ] ως αιτία για την αλλαγή τοποθεσίας και ημερομηνίας αναφέρεται, «οι ισχυρισμοί ότι το ξενοδοχείο, όπου θα γινόταν ο εορτασμός, δέχτηκε απειλητικά τηλεφωνήματα και ως εκ τούτου ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα «ασφάλειας»

Στο ίδιο κείμενο σημειώνεται και η ανακοίνωση του Τουρκικού Προξενείου σχετικά με το θέμα και η οποία σημειώνει:

Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στην Κομοτηνή έχει ως εξής: «Οι προσκλήσεις μας στάλθηκαν για να γιορτάσουμε την ημέρα της Δημοκρατίας της 29ης Οκτωβρίου την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής. Οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου ήρθαν χθες (26 Οκτωβρίου) στο Γενικό Προξενείο μας και ενημέρωσαν ότι το ξενοδοχείο και οι υπάλληλοί του έλαβαν απειλητικά τηλεφωνήματα και ως εκ τούτου μπορεί να υπήρχε πρόβλημα «ασφάλειας». Αργότερα, την ίδια μέρα, ενημέρωσαν γραπτώς ότι δεν θα να μπορέσει να διαθέσει την αίθουσα στις 28 Οκτωβρίου για «τεχνικούς λόγους».

Το ίδιο ακριβώς κείμενο, δημοσιεύτηκε και από άλλα ΜΜΕ της Θράκης τα οποία πρόσκεινται στο Τουρκικό Προξενείο

Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης: Δεν δεχθήκαμε καμιά καταγγελία από μέλος μας

Επικοινωνήσαμε με τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Θράκης όπου κατηγορηματικά δήλωσε πως κανένα μέλος δεν έχει προβεί σε μια τέτοια καταγγελία. Για να βεβαιωθούμε, καλέσαμε τόσο το ξενοδοχείο όπου το Τουρκικό Προξενείο πραγματοποιεί το σύνολο των εκδηλώσεων του, όσο και άλλα ξενοδοχεία της πόλης που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν μια τέτοια εκδήλωση. Αρνήθηκαν όλοι πως υπήρξε τέτοιο γεγονός.

Τέλος, απευθυνθήκαμε στην Αστυνομική Διεύθυνση Κομοτηνής και σύμφωνα με την οποία, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης δεν υπήρξε τέτοια καταγγελία.

Τι επιδιώκει με τα ψέμματα το Τουρκικό Προξενείο

Η ένταση που επιδιώκει η Άγκυρα με την Ελλάδα, αφήνει το αποτύπωμα της και στην Θράκη. Με την αναφορά, «οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου ήρθαν χθες (26 Οκτωβρίου) στο Γενικό Προξενείο μας και ενημέρωσαν ότι το ξενοδοχείο και οι υπάλληλοί του έλαβαν απειλητικά», το Προξενείο μέσω του τουρκόφωνου τύπου, προσπαθεί να φανατίσει τους Έλληνες μουσουλμάνους για μια γιορτή που δεν τους αφορά, και κυρίως, να δείξει πως στην Θράκη το ίδιο το Προξενείο λειτουργεί ως Παρακρατική Δομή στην οποία πολίτες της Ελλάδας, μπορούν να πηγαίνουν και να αναφέρουν προβλήματα τους

Επίσης, όλο αυτό εντάσσεται σε προβοκάτσιες μικρής έντασης ώστε να δημιουργηθεί μια «λίστα» δήθεν απειλών, με την οποία θα μπορούν να ταξιδεύουν σε διάφορα forum της Ευρώπης.

Αυτή η εργαλειοποίηση των πιστών της Θράκης, ως όπλο ενάντια στην Ελλάδα, ήδη έχει σημειωθεί από Αραβικές Χώρες

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.