Μερικές επισημάνσεις στην απάντηση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ

Διαβάζοντας με μεγάλη προσοχή την απάντηση-διάψευση της κας Αν. Ιωσηφίδου θα επιθυμούσαμε να διατυπώσουμε τις ακόλουθες παρατηρήσεις:

  1. Είναι τουλάχιστον άτοπη η αναφορά της στους διαδικτυακούς τόπους της  Hellas Press Media και ακατανόητη η απόπειρά σύνδεσής τους με τις προσωπικές της αντιπαλότητες στην τοπική πολιτική σκηνή του Δήμου στον οποίο πολιτεύεται.
  2. Επιπλέον, αγγίζει τα όρια της συκοφαντικής δυσφήμησης η προσπάθεια να συνδεθούν καθ’οιονδήποτε τρόπο πρόσωπα και μέσα ενημέρωσης  με “κέντρα” που επιβουλεύονται την πολιτική του Δήμου Καβάλας ή την προσωπικότητα της κας Αν. Ιωσηφίδου.
  3. Ο συντάκτης του κειμένου για το “ψευδοκράτος” δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να σχολιάσει κείμενο τοπικής εφημερίδας το οποίο βασιζόταν σε δηλώσεις των υπευθύνων της Δημωφέλειας και είχε δημοσιευθεί ΕΙΚΟΣΙ (20) ημέρες πριν την πρόσφατη “αναμόχλευση” εκ μέρους μου.
  4. Η καθυστερημένη απάντηση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ δεν αφορά το  Via Diplomacy  αλλά την εφημερίδα της Καβάλας “7η Ημέρα” της οποίας οι εκκρεμότητες με την συγκεκριμένη δημοτική επιχείρηση δεν μας αφορούν διόλου.
  5. Το  Via Diplomacy παρακολουθεί τόσο τις δημοσιεύσεις του ξένου τύπου όσο και τις τάσεις που διαμορφώνονται σε φλέγοντα θέματα εσωτερικής και διεθνούς πολιτικής σκηνής, και με αυτόν τον γνώμονα ασχολήθηκε και με την “υπόθεση του ψευδοκράτους”. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι  και τα κεντρικά μέσα των Αθηνών , σήμερα ασχολούνται με τις πρακτικές της Άγκυρας που λειτουργεί ως ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΑΤΖΕΝΤΗΣ των κατεχομένων…
  6. Ο γράφων γνωρίζει πως για τη συμμετοχή σε οποιαδήποτε τουριστική έκθεση του εξωτερικού απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη του ΕΟΤ ενώ είναι κομβικής σημασίας η ενημέρωση των Διπλωματικών Αντιπροσωπειών μας. Σε ανάλογες περιπτώσεις, θυμάμαι ότι μετά από ρητή οδηγία του υπουργείο Εξωτερικών, δεν υπήρχε επίσημο περίπτερο του ΕΟΤ, ενώ η Χώρα μας εκπροσωπείτο μέσω Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων , καθώς και Επιμελητηρίων και μεμονωμένων επιχειρηματιών στα περίπτερα των οποίων δεν επιτρεπόταν να κυματίζει η ελληνική σημαία ή να υπάρχει το Εθνόσημο. Να σημειωθεί πώς οποιαδήποτε επίσημη συμμετοχή ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ περιπτέρου , ουσιαστικά θα αναγνώριζε το κατοχικό καθεστώς, όπως πάγια επιδιώκει η Άγκυρα.
  7. Με χαροποιεί ιδιαιτέρως το γεγονός ότι τοπικοί παράγοντας και οι εμπλεκόμενοι με την τοπική αυτοδιοίκηση διαθέτουν τέτοια ευαισθησία στα Εθνικά Θέματα.
  8. Το γεγονός ότι η κοινή γνώμη ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ιδιαιτέρως για το όλο ζήτημα προκαλώντας και την ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ της Δημωφέλειας αποτελεί ουσιαστικά μία ΝΙΚΗ της ελεύθερης πληροφόρησης και της κυκλοφορίας των ιδεών και μάλιστα με τη χρήση των νέων τεχνολογιών. .
  9. Άλλωστε, η κατοχυρωμένη συνταγματικά ελευθερία του τύπου είναι μία από τις κατακτήσεις του ελεύθερου κόσμου του οποίου η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο μέλος σε αντίθεση από τις εισαγγελικές και δικαστικές παρεμβάσεις που επιχειρούνται σε χώρες πραξικοπηματιών με φασίζουσα νοοτροπία.
  10. Τέλος, καλό θα ήταν οι υπεύθυνοι του τουρισμού στην περιοχή μας και όχι μόνον να γνωρίζουν τις πρακτικές που ακολουθούνται από εξωχώρια κέντρα για την προώθηση των δικών τους συμφερόντων μέσω πρακτικών “χαμηλής ή κρυφής διπλωματίας”

Με εκτίμηση,

Νίκος Αρβανίτης, Διεθνολόγος-Συγγραφέας

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.