Νέα ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την προκλητικότητα της Τουρκίας

Μετά την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που προκάλεσε αντιδράσεις, και την διόρθωση από τον ίδιο τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα, προχώρησε σε νέα στην οποία γίνεται πλέον πιο ξεκάθαρη η τοποθέτηση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Στην νέα ανακοίνωση σημειώνεται οι ΗΠΑ ανησυχούν βαθιά για τα δηλωμένα σχέδια της Τουρκίας για έρευνα στους φυσικούς πόρους και σε περιοχές όπου η Ελλάδα και η Κύπρος διεκδικούν δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται κάτι που οι Αμερικανοί το δηλώνουν για πρώτη φορά αναφέροντας ότι «αυτός είναι ένας πολύπλοκος στρατηγικός χώρος, θα επαναλάβω το μήνυμα που είχαμε δώσει πριν από την Ουάσινγκτον, καθώς και αλλού στην Ευρώπη, προτρέποντας τις τουρκικές αρχές να μην πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις που αυξάνουν τις εντάσεις. Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε αυτό το μήνυμα »

Την δήλωση την έκανε ο Φίλιπ Ρίκερ, Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, και για πρώτη φορά επισημαίνεται ότι η Ουάσινγκτον έχει προειδοποιήσει και χώρες της Ευρώπης, οι οποίες προφανώς στηρίζουν τον Ερντογάν

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.