Ο Μακρόν ανοίγει τον δρόμο για το ξήλωμα των Παράλληλων Δομών στην Θράκη

Πριν μερικά χρόνια επισκέφθηκε την Θράκη πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα, ο οποίος έμεινε εντυπωσιασμένος από δύο πράγματα. Την μοναδική συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων, και την αγάπη που έδειχναν οι τελευταίοι για τον τόπο τους και τις κρατικές δομές.

Ο Γάλλος Διπλωμάτης Αρμενικής καταγωγής ζήτησε να του εξηγήσουν που οφείλεται αυτή η σχέση και το μοναδικό φαινόμενο του Ανατρεπτικού Ισλάμ που συνάντησε στην περιοχή. «Οι μουσουλμάνοι στην περιοχή δεν είναι Τούρκοι, είναι γηγενείς πληθυσμοί που εξισλαμίστηκαν. Αυτό συνέβη στο πέρασμα των αιώνων αφού οι Οθωμανοί ήταν στην περιοχή πριν την πτώση της Κωνσταντινούπολης, και αυτό έχει την σημασία του κ.Πρέσβη. Οι Τούρκοι ήταν μειοψηφία στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, δεν θα μπορούσε ποτέ αυτή η μειοψηφία να κάνει Τούρκους τους λαούς των Βαλκανίων, πόσο μάλλον της Θράκης» του απάντησαν

Ο Γάλλος Διπλωμάτης δεν απάντησε, κατάλαβε ότι αυτό το Ανατρεπτικό Ισλάμ ήταν αποτέλεσμα μια ιστορικής συνέχειας και κουλτούρας ενός γηγενούς πληθυσμού. Αντίθετα το Ισλάμ στην χώρα του ήρθε στα χρόνια της «εφηβεία» του και του «μεσαίωνα» του, και μάλιστα θα έλεγε κανείς ότι το Ισλάμ στην Ευρώπη είναι ακόμα στην «εφηβεία» του

Έλεγχος στις Παράλληλες Δομές και τα οικονομικά τους

Τα μέτρα που πρόκειται να λάβει ο Γάλλος Πρόεδρος ώστε να ξηλώσει τις Παράλληλες Δομές των εξαρτημένων Ισλαμιστών από την Τουρκία και τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, αφορούν ελέγχους στα οικονομικά και την νομιμότητα οργανώσεων. Αυτή είναι και η λύση για την Θράκη, και μάλιστα τώρα που μια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα προχωρά με αυτόν τον νόμιμο τρόπο.

Αυτός ο νόμιμος τρόπος, ο έλεγχος των οικονομικών, θέλει και ανάλογο τρόπο. Αν το ζητούμενο είναι η προστασία των Ελλήνων μουσουλμάνων από τους εντεταλμένους του Τουρκικού Προξενείου, τότε ο σεβασμός θα πρέπει να επιβληθεί. Η διαφορά στην εφαρμογή των νόμιμων μέτρων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Γαλλία, είναι ότι στην χώρα μας θα έχουν πλήρη αποδοχή από τους μουσουλμάνους της Θράκης, και θα έχουν αποδοχή για δύο λόγους. Πρώτα γιατί την Ελλάδα και την Θράκη την θεωρούν πατρίδα τους, και δεύτερον, επειδή βιώνουν για δεκαετίες τους εκβιασμούς των εντεταλμένων της Άγκυρας.

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.