Ο παγκόσμιος πόλεμος κατά των Χριστιανών και οι νέες πρακτικές θρησκευτικής κάθαρσης

Παρακολουθώντας με έντονο ενδιαφέρον την κατευθυνόμενη και ελεγχόμενη εν πολλοίς πληροφόρηση σχετικά με τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή αλλά και σε υπόλοιπα σημεία του παγκόσμιου χάρτη δεν μπορούμε να μη σταθούμε στο βασικό συμπέρασμα που προκύπτει αξιωματικά και σχετίζεται με την «θρησκευτική κάθαρση» σε βάρος των Χριστιανών η οποία και διαδέχθηκε τις πρακτικές εθνοκάθαρσης που είδαμε στη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εφαρμογή του σχεδίου που ξεκίνησε από τα Βαλκάνια και προωθεί με τη διάσπαση και τον διαχωρισμό των υφισταμένων κρατών, νέα κράτη-προτεκτοράτα, άρα απόλυτα ελεγχόμενα από την οικονομική-πολιτική και άρχουσα διεθνή ελίτ, όπου οι Χριστιανοί δεν έχουν θέση και μέλλον.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτός από τις εκτελέσεις οι χριστιανοί είναι θύματα διακρίσεων, φυλακίσεων,επιθέσεων,σεξουαλικών κακοποιήσεων και εκτοπισμών από διάφορες χώρες μόνο και μόνο γιατί εξασκούν την πίστη τους.
Η διεθνής χριστιανική φιλανθρωπική οργάνωση «Ανοιχτές Πόρτες» δημοσίευσε έναν κατάλογο με τις 10 χώρες με τα υψηλότερα επίπεδα της βίας κατά των χριστιανών.

Η κατάταξη έγινε βάσει στοιχείων της περιόδου από την 1η Νοεμβρίου 2012 έως 31 Μαρτίου 2014. Η αναφορά τεκμηριώνεται από τις 2123 δολοφονίες χριστιανών έναντι των 1201 κατά το 2012.
Ο πιο απινής διώκτης εμφανίζεται σ΄αυτήν την έκθεση να είναι η Βόρεια Κορέα όπου 50.000 με 70.000 χριστιανοί βρίσκονται έγκλειστοι σε στρατόπεδα κράτησης για εγκλήματα όπως η κατοχή μιας Βίβλου,ή το ότι πηγαίνουν εκκλησία ή ότι διαδίδουν την πίστη τους.Το Νοέμβριο του 2013, αναφέρθηκε ότι 80 κρατούμενοι εκτελέστηκαν δημόσια οι περισσότεροι με την κατηγορία της κατοχής Βίβλου.Οι κρατούμενοι συνωστίζονται σε μεταλλικά κοντέινερ διαστάσεων 40×38 που προορίζονται για εμπορεύματα.

Η Συρία βρίσκεται στην 3η θέση στην παγκόσμια κατάταξη των διωγμών κατά των χριστιανών, χωρίς δυστυχώς να διευκρινίζεται (προφανώς εσκεμμένα) ότι στην περίπτωση αυτή οι διώξεις δεν είναι κρατικές αλλά διεξάγονται από τα τζιχαντιστικά γκρουπ που σύσσωμα υποστηρίζουν τα “φιλόχριστα” κράτη της Δύσης. Μόνο στη Συρία, καταγράφηκαν επίσημα 1213 σεκταριστικές ανθρωποκτονίες κατά χριστιανών, μόνο τον τελευταίο χρόνο, επισημαίνοντας ότι ότι το χριστιανικό μαρτύριο αποτελεί πλέον ένα γενικευμένο και φοβερό φαινόμενο που θέτει σε κρίση τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η Νιγηρία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας . Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης: τη Συρία, την Αίγυπτο, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το Μεξικό, το Πακιστάν, την Κολομβία, την Ινδία, την Κένυα και το Ιράκ.
Σε 7 από τις 10 χώρες, η κύρια αιτία της αντιχριστιανικής βίας είναι ο ισλαμικός εξτρεμισμός.

Σε όλες τις χώρες που αναφέρονται σε αυτήν την περίοδο, 3641 εκκλησίες καταστράφηκαν, καθώς και άλλα κτίρια που ανήκουν στους χριστιανούς. Επίσης είναι καταγεγραμμένες 13.120 άλλες μορφές βίας, περιλαμβανομένων ξυλοδαρμών, απαγωγών, βιασμών, αλλά και αναγκαστικών γάμων.

Η οργάνωση «Ανοιχτές Πόρτες» δημοσίευσε επίσης τις 10 πρώτες χώρες με τον υψηλότερο αριθμό των φόνων που διαπράχθηκαν σε Χριστιανούς για την πίστη τους κατά τη διάρκεια της μελέτης των 17 μηνών.
Πρώτη η Νιγηρία (2073 μάρτυρες), ακολουθούμενη από τη Συρία (1479), την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία(1115), το Πακιστάν (228), την Αίγυπτο (147), την Κένυα (85), το Ιράκ (84), τη Μιανμάρ (33), το Σουδάν (33 ) και τη Βενεζουέλα (26).
Από το συνολικό αριθμό των θανάτων Χριστιανών για την πίστη τους, 5479 στον αριθμό, το 85% έχει λάβει χώρα στη Νιγηρία, τη Συρία και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο βιβλίο Ο Παγκόσμιος Πόλεμος κατά των Χριστιανών που εξέδωσε το 2013 ο δημοσιογράφος John L. Allen Jr., υπολογίζονται σε 30000 οι χριστιανοί που έχουν απαχθεί σε Ερυθραία της Αφρικής.

Από την αρχή της πολύ-θρησκευτικότητας, όπως υπήρχε μέχρι τώρα και ιδιαίτερα σε Συρία και Λίβανο, ο νέος σχεδιασμός για τη Μέση Ανατολή φαίνεται ότι περιλαμβάνει μόνον μουσουλμάνους στην συγκεκριμένη περιοχή καθόσον οι συνθήκες καθίστανται πλέον επικίνδυνες και η επιβίωση των χριστιανικών κοινοτήτων αμφίβολη. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία αναφορικά με την μείωση του χριστιανικού πληθυσμού σε χώρες της Μέσης Ανατολής έχουν ως εξής:

  1. Στο Ιράκ, οι Χριστιανοί έχουν μειωθεί από 1,5 εκατ. το 2003 σε 250 χιλ.
  2. Στη Συρία, οι Χριστιανοί έχουν μειωθεί από 1,75 εκατ. το 2010 σε 450 χιλ.
  3. Στην Αίγυπτο, οι Κόπτες Χριστιανοί έχουν μειωθεί κατά 1,25 εκατ. σε σχέση με τα 9 εκατ. το 2011.

Στον Λίβανο, οι Χριστιανοί που ανέρχονται σε 1 εκατ. ζουν υπό τη σκιά του σιιτικού καθεστώτος που έχει εγκαθιδρύσει η Χεζμπολλά.

Και δεν είναι μόνο στις εν λόγω χώρες. Ακόμη και στην Παλαιστίνη, στους Αγίους Τόπους και συγκεκριμένα στα εδάφη της Παλαιστινιακής Αρχής παρατηρείται μείωση του Χριστιανικού πληθυσμού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην πόλη της γέννησης του Χριστού, την Βηθλεέμ, ο πληθυσμός της οποίας αποτελείτο παλιότερα από Χριστιανούς σε ποσοστό 90%, τώρα επικρατούν οι Μουσουλμάνοι, που αγγίζουν το 65% των κατοίκων, όπως τα ίδια συμβαίνουν και στην άλλη μεγάλη χριστιανική πόλη, την πόλη του Χριστού, την Ναζαρέτ, όπου το ποσοστό των Χριστιανών μειώθηκε δραματικά .

Το αυτό φαινόμενο παρατηρείται και στη Λωρίδα της Γάζας όπου μερικές εκατοντάδες Χριστιανοί έχουν απομείνει σε μία περιοχή που φιλοξενούσε, προ ολίγων ετών, περισσότερους από 2.500, καθώς οι περισσότεροι, είτε εξισλαμίστηκαν είτε έφυγαν από τη Γάζα, λόγω του φανατισμού της επικρατήσας στην περιοχή, της Παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς.

Ο βαλκανικός περίγυρος της Ελλάδας εντάσσεται στο δίκτυο της νέας (υποκινούμενης) ισλαμικής τρομοκρατίας ο οποίος και χρησιμεύει ως transit διάδρομος για πρακτικές διοικητικής μέριμνας και γενικότερης λογιστικής υποστήριξης ενώ όλα τα διαθέσιμα επιχειρησιακά στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών καταδεικνύουν την ύπαρξη της λεγόμενης «Βαλκανικής Ταξιαρχίας Ισλαμιστών» με πολυεδρική οργάνωση σε περιοχές των Κεντρικών και Δυτικών Βαλκανίων.
Και όπως θα έλεγε κι ο μοναχός Μωυσής ο Αγιορείτης, Ελλάδα και Ορθοδοξία σήμερα δέχονται ισχυρό πόλεμο να περιορισθούν, να απομονωθούν, να σωπάσουν.

Δεν είναι καιρός για δειλή σιωπή και φυγή. Θα πρέπει να γίνουμε πιο συνειδητοί πιστοί. Να αυξηθούν οι φιλέλληνες. Να γίνουν φιλέλληνες οι ίδιοι οι Έλληνες… Ας αγαπήσουμε εγκάρδια την Ορθοδοξία και την Ελλάδα.

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.