Ο Πρέσβης της Αρμενίας να καταδικάσει πρώτα τους θανάτους Ελλήνων από την Ρωσία, πριν όλα τα άλλα

Η Αρμενία, λόγωτης πολιτικής και στρατιωτικής κατάληψης από την Ρωσία, μέχρι σήμερα δεν έχει καταδικάσει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά ούτε και έχει καταδικάσει τις σφαγές χιλιάδων αμάχων (ανάμεσα τους και Έλληνες) στην Μαριούπολη από Ρώσους και Τσετσένους.

Όπως είναι αναμενόμενο οι Πρεσβείες της Αρμενίας έχουν καταδικάσει την εισβολή, αλλά ούτε και οι Πρέσβης στην Αθήνα στα πλαίσια της δημόσιας διπλωματίας, έχει πράξει κάτι ανάλογο. Αντίθετα, άλλοι πρέσβεις στην Αθήνα, όπως παράδειγμα αυτοί των ΗΠΑ και της Πολωνίας, διαρκώς καταδικάζουν την ρωσική εισβολή, ειδικά όσο αφορά την Μαριούπολη για έναν λόγο παραπάνω.

Ο Πρέσβης της Αρμενίας, όπου η χώρα του στηρίζει αποσχιστικά κινήματα, όπως συμβαίνει στην Ουκρανία και το Αζερμπαϊτζάν, πριν κάνει μαθήματα στην Ελλάδα, όπου οι Αρμένιοι απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα μιας σύγρονης Ευρωπαϊκής και Δημοκρατικής χώρας, θα πρέπει να δηλώσει δημόσια αν ο ίδιος και η χώρα του καταδικάζουν την εισβολή και τις σφαγές αμάχων στην Ουκρανία

Όταν το κάνει ο Πρέσβης, θα πρέπει να συμβουλέψει και τις οργανώσεις της αρμενικής διασποράς να κάνουν ακριβώς το ίδιο, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν έχουν βγάλει καμιά ανακοίνωση με εντολή των Πρεσβειών.

Τέλος, η Αρμενική Πρεσβεία θα πρέπει να πάψει να χρησιμοποιεί την Ελλάδα για να δικαιολογήσει το κουρούλιασμα του Διεθνούς Δικαίου από την Αρμενία , και αυτό γιατί η Ελλάδα είναι χώρα πιστή στο Διεθνές Δίκαιο, ενώ η Κύπρος έχει κατεχόμενα στρατεύματα από χώρα που έχει καταπατήσει το Διεθνές Δίκαιο

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.