Οι «17» του Τουρκικού Προξενείου που θέλουν να «λιντσάρουν» δημοσιογράφο στην Κομοτηνή – Ανάμεσα τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Πριν λίγες ώρες κυκλοφόρησε κείμενο από 17 Έλληνες μουσουλμάνους, ανάμεσα τους Βουλευτές και Δήμαρχοι, οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ, καλούν σε «λιντζάρισμα» και εγκαλούν την Ελληνική πολιτεία χαρακτηρίζοντας την Χούντα.

Πριν όμως γράψω περισσότερα, ας δούμε ποιοι είναι οι «17»

1- ΤσιγδέμΑσάφογλού (ÇiğdemAsafoğlu) – Πρόεδρος του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας -ΚΙΕΦ (DEB) 

δεν διστάζει να χαρακτηρίσει το μειονοτικό κόμμα ως «τουρκικό», ενώ δηλώνει ότι η μειονότητα είναι «εθνική και θρησκευτική». «Είναι τουρκικό κόμμα, αλλά είναι ένα επίσημο κόμμα του ελληνικού κράτους, απλά έχει ιδρυθεί από Τούρκους και αυτή τη στιγμή η πρόεδρος του κόμματος είναι μια Τουρκάλα»

2- Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (HüseyinZeybek) – Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης 

Τον Νοέμβριο του 2021, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσείν Ζεϊμπέκ, ανέφερε  «Η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος σε αντίθεση με την Ελλάδα». Υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις όπου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, στήριξε τις παράνομες Παράλληλες Δομές που χρηματοδοτούνται από το Τουρκικό ΥΠΕΞ

3- ΜπουρχάνΜπαράν(BurhanBaran) – Βουλευτής ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Ξάνθης 

Τον Απρίλιο του 2022, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ,ΜπουρχάνΜπαράν, παρέστη σε εκδήλωση της ψευδομουφτείας Ξάνθης, παρόντος του Τούρκου προξένου και με φόντο την τουρκική σημαία.

4- Ριτβάν Αχμέτ (RıdvanAhmet) – Δήμαρχος Αρριανών 

Ανήκει στον σκληρό πυρήνα των τουρκοφρόνων, μετατρέπει τον Δήμο Αρριανών σε ισλαμικό γκέτο με χαρακτηριστική αναφορά την Φιλύρα όπου κατασκεύασε μνημείο για πράκτορα της ΜΙΤ που σκοτώθηκε στο Πραξικοπημε της 15/7/2016

5- ΡιτβάνΝτελή Χουσεΐν (RıdvanDelihüseyin) – Δήμαρχος Μύκης 

Την 28η Οκτωβρίου 2019, ο Δήμαρχος Μύκης προτίμησε να βρεθεί στην Τουρκία από το να είναι παρών στις εκδηλώσεις του Δήμου. Τότε το Viadiplomacy επικοινώνησε με τον ΡιτβάνΝτελή Χουσεΐν. Στην ερώτηση γιατί προτίμησε την Τουρκία, η απάντηση ήταν: γιατί έτσι γούσταρα (ας το διαψεύσει)

6- Μουσταφά Αλή Τσαούς (MustafaAliÇavuş) – Πρώην Πρόεδρος του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας -ΚΙΕΦ (DEB) 

Ο κ. Μουσταφα Αλή Τσαβούς είχε χαρακτηρισθεί από τον τουρκοψευδομουφτή Αχμέτ Μετέ ως ο “Ντενκτάς της Θράκης”.

7- Χουσεΐν Μπαλτατζή (HüseyinBaltacı) – Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTAYTD) 

Τον Ιούλιο του 2021, ο Έλληνας υπήκοος,  Χουσεΐν Μπαλτατζή, σε εκδήλωση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής,για το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

8- Αϊδήν Αχμέτ (AydınAhmet) – Πρόεδρος του «Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης» (BTTÖB) 

Αυτοδιορισμένος πρόεδρος «Τούρκων δασκάλων», χωρίς να έχει διδάξει πουθενά

9- ΠερβίνΧαϊρουλλάχ (PervinHayrullah) – Γενική Διευθύντρια της Πολιτιστικής Εκπαιδευτικής Εταιρίας της Μειονότητας της Δυτικής Θράκης (Π.ΕΚ.Ε.Μ.) (BAKEŞ) 

Σύμφωνα με τα όσα «αποκαλύπτει» ο Δήμαρχος Ιάσμου ,η κ. Περβίν Χαϊρουλλάχ είναι για ειδικές αποστολές, μορφωμένη κι επηρεάζει και το άτυπο και παράνομο όργανο της Συμβουλευτικής Επιτροπής Μειονότητας και σε αυτήν οφείλεται η διαγραφή των Ιλχάν Αχμέτ και Οντέρ Μουμίν.

10- ΟζάνΑχμέτογλού (OzanAhmetoğlu) – Πρόεδρος της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» (İTB) 

Πρόεδρος του παρανομου σωματειου «ΤΕΞ», δημοσιογραφος, από τους βασικους πυρήνες του Προξενείου στην Ξάνθη

11- ΣεδάτΧασάν {SedatHasan) – Πρόεδρος της «Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας» Κομοτηνής (GTGB) 

Αυτοδιορισμένος πρόεδρος ενός ακόμα παράνομου οργανισμού νεολαίας. Θεωρείται από τους πιο σκληροπυρηνικούς του προξενικού μηχανισμού

12- ΟζγκιούρΦερχάτ (ÖzgürFerhat) – Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ 

Μεσω αυτού ο Πρόξενος Ομερογλου εξαναγκασε τον ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ να εξισώνει τα μειονοτικά δικαιώματα με την ισλαμο-εκτουρκισμένη αριστερά και να θεωρεί ότι η υπεράσπιση των μειονοτικών δικαιωμάτων περνάει μέσα από νόθευση αποτελεσμάτων.

13- Οζτζάν Μεχμέτ (ÖzcanMehmet) – Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιάσμου 

Σύζυγος της Προέδρου ΚΙΕΦ Ασάφογλου. Συνεργάτης της Περβιν Χαιρουλαχ σε ΚΔΑΠ στα Αρριανα, δημοτικός σύμβουλος Ιασμού

14- ΤζανέρΙμάμ (CanerImam) – Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιάσμου 

Ο αντίπαλος του Οντερ Μουμιν στον Ιασμο, χρησιμοποιείται από το Προξενείο γι ανα συνεργασθεί με τον Κυρ. Αμούτζα, ο πρώτος που μιλησε για «τουρκική κοινότητα» στον Ιασμο.

15- Ερδέμ Χουσεΐν (ErdemHüseyin) – Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρριανών 

Μαζί με τον Οζγκουρ Φερχάτ  θεωρείται ο αγαπημένος του Μουρατ Ομερογλου, Φαρμακοποιός, συνέβαλε στην παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού καθυβρίζοντας τις αρχές .Αντίπαλος του νυν δημάρχου Ριτνβαν Αμετ

16- ΡιτβάνΜολλάΙσά (RıdvanMollaİsa) – Μέλος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κομοτηνής 

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κομοτηνής ανήκει στις δομές του πολιτικού ισλάμ, τον προωθεί ο Τούρκος πρόξενος για υποψήφιο βουλευτή ΠΑΣΟΚ με στόχο ν ‘ανατραπεί ο Ιλχαν Αχμετ.

17- Αχμέτ Καρά (AhmetKara) – Πρόεδρος του Συνδέσμου Σχολικών Εφορειών Μειονοτικών Σχολείων.

Ο Αχμέτ Καρά ήταν αυτός που το 2019, πριν τις δημοτικές εκλογές στην Ξάνθη, αρνήθηκε την Γενοκτονία των Ποντίων

Ας το διαψεύσει

Οι «17» λοιπόν έχουν άριστες σχέσεις με το Τουρκικό Προξενείο [και σε αυτή την περίπτωση] ακολούθησαν κατά γράμμα την εντολή του Τούρκου Προξένου.

Πριν όμως το «γιατί» το έκαναν, ας διαβάσουμε το κείμενο που κυκλοφόρησε σε «προξενικά» ΜΜΕ της Θράκης, και αναπαράχθηκε στην Τουρκία.

«ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ* ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ
(*ποιος όρισε μη θρησκευτικούς λειτουργούς εκπροσώπους μιας θρησκευτικής μειονότητας;)

Την τελευταία περίοδο, γινόμαστε μάρτυρες στο γεγονός ότι μια ιστοσελίδα της περιοχής μας και ένας αρθρογράφος της, γράφουν προσβλητικά, έως και υβριστικά, άρθρα κατά των πολιτικών, των αυτοδιοικητικών, των εκπροσώπων τοπικών φορέων-οργανισμών και ιδιωτών της περιοχής μας.

Τα προαναφερθέντα ειδικά κατασκευασμένα «άρθρα», περιέχουν ορισμένες προσωπικές πληροφορίες που προφανώς δεν παρέχονται από τη συνήθη δημοσιογραφική δραστηριότητα, αλλά περιλαμβάνουν γεγονότα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και αποτελούν δολοφονική πράξη / ίντριγκα υπόληψης.

Αυτή η πρακτική θυμίζει τις πρακτικές της Χούντας των Συνταγματαρχών. Ενώ μετά το 1974, εμείς πιστεύαμε ότι η χώρα μας είχε περάσει στη δημοκρατία. Δυστυχώς όμως, αυτό που παρατηρούμε με λύπη, είναι ότι κάποια μυαλά στην περιοχή μας είναι ακόμα κολλημένα στην περίοδο της Χούντας, και παρόλο που η χώρα μας θεωρείται κοιτίδα της δημοκρατίας, η αντίληψη της δημοκρατίας στην περιοχή μας έχει παραμένει ακόμα σ’ εκείνη τη κοιτίδα (στο λίκνο – χωρίς να έχει εξελιχθεί – εννοεί).

Είναι απαράδεκτο πως κάποιοι άνθρωποι για να διατηρήσουν τις θέσεις τους / τις καρέκλες τους, προσπαθούν, με ψέματα και συκοφαντίες που ισοδυναμούν με προσβολές, να δυσφημίσουν τους νέους μας πολιτικούς, τους αυτοδιοικητικούς μας, τους εκπροσώπους θεσμών και οργανώσεων μας, οι οποίοι αγωνίζονται για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο προαναφερόμενος αρθρογράφος, βλάπτει την ενότητα και την αλληλεγγύη στην περιοχή μας με τα ψέματα, τις ύβρεις και τις συκοφαντίες που γράφει, δημιουργεί αναταραχές στον λαό και καταπατά την υπόληψη της περιοχής μας πανελλαδικά. Πιστεύουμε ότι, ο συγκεκριμένος αρθρογράφος αδυνατεί να συνειδητοποιήσει ότι τέτοια άρθρα βλάπτουν περισσότερο τους ανθρώπους που θέλει να υπερασπιστεί παρά εμάς και ότι αυτά που γράφει υποβαθμίζουν περαιτέρω στα μάτια του κοινού, τη φήμη και την υπόληψη αυτών των ανθρώπων, και αυτό που απεικονίζεται ανοιχτά είναι ότι, ο συγκεκριμένος συγγραφέας δεν έχει πολιτική και κοινωνική πρόβλεψη.

Σε αυτό το πλαίσιο, εμείς, οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο, τον ιστότοπο και τον αρθρογράφο του, που δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να βλάπτουν τους ανθρώπους που ζουν στην περιοχή μας, ενθαρρύνουν τον αποσχισμό και την πόλωση μεταξύ των λαών, διαταράσσουν τις σχέσεις της χώρας μας με τις γειτονικές χώρες και θεωρούν κατόρθωμα τη διάδοση ψευδών ειδήσεων για πολιτικούς, για τοπικούς διοικητικούς και για ιδιώτες στην περιοχή μας.

Επίσης, το μεγαλύτερο κατόρθωμά τους είναι να πραγματοποιούν τις φιλοδοξίες των σκοτεινών κύκλων. Για το καλό της περιοχής μας, καλούμε όλες τις αρμόδιες αρχές, συμπεριλαμβανομένης της εισαγγελίας, να πράξουν το καθήκον τους απέναντι σε αυτά τα εγκλήματα που διαπράττονται μέσω του Τύπου.

1- Τσιγδέμ Ασάφογλού (Çiğdem Asafoğlu) – Πρόεδρος του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας -ΚΙΕΦ (DEB) 2- Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (Hüseyin Zeybek) – Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης 3- Μπουρχάν Μπαράν(Burhan Baran) – Βουλευτής ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Ξάνθης 4- Ριτβάν Αχμέτ (Rıdvan Ahmet) – Δήμαρχος Αρριανών 5- Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν (Rıdvan Delihüseyin) – Δήμαρχος Μύκης 6- Μουσταφά Αλή Τσαούς (Mustafa Ali Çavuş) – Πρώην Πρόεδρος του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας -ΚΙΕΦ (DEB) 7- Χουσεΐν Μπαλτατζή (Hüseyin Baltacı) – Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTAYTD) 8- Αϊδήν Αχμέτ (Aydın Ahmet) – Πρόεδρος του «Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης» (BTTÖB) 9- Περβίν Χαϊρουλλάχ (Pervin Hayrullah) – Γενική Διευθύντρια της Πολιτιστικής Εκπαιδευτικής Εταιρίας της Μειονότητας της Δυτικής Θράκης (Π.ΕΚ.Ε.Μ.) (BAKEŞ) 10- Οζάν Αχμέτογλού (Ozan Ahmetoğlu) – Πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης (İTB) 11- Σεδάτ Χασάν {Sedat Hasan) – Πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής (GTGB) 12- Οζγκιούρ Φερχάτ (Özgür Ferhat) – Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ 13- Οζτζάν Μεχμέτ (Özcan Mehmet) – Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιάσμου 14- Τζανέρ Ιμάμ (Caner Imam) – Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιάσμου 15- Ερδέμ Χουσεΐν (Erdem Hüseyin) – Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρριανών 16- Ριτβάν Μολλά Ισά (Rıdvan Molla İsa) – Μέλος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κομοτηνής 17- Αχμέτ Καρά (Ahmet Kara) – Πρόεδρος του Συνδέσμου Σχολικών Εφορειών Μειονοτικών Σχολείων.»

Καταρχήν, ας ξεκινήσουμε από τα απλά, ποιος τους όρισε εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας; Ο Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και ο Μπαράν Μπουρχάν, είναι Έλληνες Βουλευτές και εκπροσωπούν Έλληνες στην Ελληνική Βουλή. Έγιναν και αυτοί «ψευτομουφτήδες» και δεν το καταλάβαμε;

«Γιατί» όμως αποφάσισαν να εκτεθούν σε μια τέτοια ανακοίνωση, η οποία φτάνει σε σημείο να κάνει αναφέρει πως,  «Αυτή η πρακτική θυμίζει τις πρακτικές της Χούντας των Συνταγματαρχών. Ενώ μετά το 1974, εμείς πιστεύαμε ότι η χώρα μας είχε περάσει στη δημοκρατία.»

Αλήθεια κύριοι Ζειμπέκ και Μπουρχάν, δεν υπάρχει Δημοκρατία στην Ελλάδα; Εσείς τι εκπροσωπείτε;

Κοντά στους δύο βουλευτές και οι διάφοροι τουρκοπαράγοντες, πρόεδροι τουρκοσωματείων με σαφή προξενική εξάρτηση, αποτυχημένοι πολιτευτές, δικηγόροι που ονειρεύονται να γίνουν δήμαρχοι, και άλλοι θρακιώτες μεν αλλά όψιμοι τουρκοφρονες που αρνήθηκαν την πομάκικη καταγωγή τους για τις τουρκικές λίρες και την πρόσκαιρης αναγνώριση που προσφέρει η τουρκική ποπαγάνδα, ξύπνησαν θιγμένοι από την αποκάλυψη της πιο απροκάλυπτης εξάρτησης τους από τον τουρκικό παρακρατικό μηχανισμό που ευημερεί στην δημοκρατική και ανεκτική Ελλάδα. Ανέβηκαν στο δέντρο και φάνηκαν τα οπίσθια τους σε τέτοιο βαθμό που αν δεν έσπερναν οι ίδιοι διχασμό και φόβο, θα γελούσαμε από ικανοποίηση για την τεράστια επιτυχία της προσπάθειας να τους εκθέσουμε στην κοινή γνώμη της Θράκης. 

Είναι αστείο όντως να μιλούν για ελευθερία της γνώμης αυτοί που κυνήγησαν τον ομόθρησκο τους δημοσιογράφο Αμπντουλχαλήμ Δεδε για συκοφαντική δυσφήμηση τους ως βουλευτές, επειδή τόλμησε να τους αμφσβητήσει.

Είναι όμως ωφέλιμο για όλους μας το γεγονός ότι πλέον ομολόγησαν τον κρυφό και ύπουλο σκοπό τους που δεν είναι άλλος από την τουρκοποίηση της Θράκης.

Ο Νίκος Αρβανίτης, αρθρογράφος του komotinipress και Viadiplomacy, μπήκε στο στόχαστρο της Τουρκίας και του Τουρκικού Προξενείου για ένα και μόνο λόγο, για όσα γράφει – και εκθέτει – για τον Τούρκο Πρόξενο.

Και όχι μόνο. Αν παρατηρήσει κάποιος, που γνωρίζει τι συμβαίνει στην Θράκη, θα δει πως στους «17» δεν υπάρχουν δύο σημαντικά πρόσωπα, το οποία αρνήθηκαν να γίνουν «υπάλληλοι» του Προξενείου, και τους στήριξε ο Νίκος Αρβανίτης.

Ο ένας είναι ο Ιλχάν Αχμέτ, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, και ο άλλος ο Οντέρ Μουμίν, δήμαρχος του Ιάσμου.

Το προηγούμενο διάστημα δέχτηκαν απίστευτες επιθέσεις από τον Οργανισμό του Τουρκικού Προξενείου και όσων πληρώνονται για να φωνάζουν πως είναι Τούρκοι.

Όλοι αυτοί πίστευαν πως θα «σκοτώσουν» τους χαρακτήρες των Ιλχάν Αχμέτ και Οντέρ Μουμίν, αλλά δεν υπολόγισαν στα κείμενα του Νίκου Αρβανίτη τα οποία διάβασαν χιλιάδες μουσουλμάνοι, και κυριολεκτικά «σιχάθηκαν» το παρακράτος του Τουρκικού Προξενείου.

Ακολουθεί η απάντηση του Νίκου Αρβανίτη στο Komotinipress

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) ανακοίνωσε στις 11/7/2022 ότι η Τουρκία δεν έχει συμμορφωθεί με μια απόφαση που ζητεί την απελευθέρωση του επιχειρηματία και ακτιβιστή Οσμάν Καβάλα κάνοντας ένα ακόμη βήμα που θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποπομπή της Άγκυρας από το Συμβούλιο της Ευρώπης.(για περισσότερα βλέπε  FREE OSMAN KAVALA )

Προφανώς, αυτό το μοντέλο κοινωνικής και πολιτικής οργάνωσης επιθυμούν να εφαρμοσθεί και στην Ελλάδα ,κι ιδιαίτερα στην Θράκη, οι 17  εκπρόσωποι φορέων κι οργανώσεων που εκπροσωπούν τμήμα της Μειονότητας οι οποίοι συνυπέγραψαν στις 12/7/2022 κείμενο που συνέταξε “αόρατο χέρι” και το οποίο παρουσιάζει πολλές υφολογικές κι εννοιολογικές ομοιότητες με απάντηση του Βουλευτή ΚΙΝ.ΑΛ. Ν. Ξάνθης κ. Μπουρχάν Μπαράν στον Komotinipress ( βλ.Απάντηση κ. Μπουρχάν Μπαράν στο Komotinipress: Έκκληση λογικής και ψυχραιμίας για εμπιστοσύνη και γαλήνη στον τόπο μας , Ο κ. Μπουρχάν Μπαράν εκθέτει το ΚΙΝ.ΑΛ ή ενεργεί κατόπιν εντολών Ν. Ανδρουλάκη;βλ. Απαντώντας στον κ. Μπ. Μπαράν (ΚΙΝ.ΑΛ.) για την έννοια της “αυτόκλητης προστατευτικής εθνικοφροσύνης” , Πώς θα πορευθεί ο κ. Ν.Ανδρουλάκης στα παζάρια της Θράκης; )

Με το προαναφερθέν κείμενο ( AZINLIK TEMSİLCİLERİ ve SİYASETÇİLERİNDEN ORTAK KINAMA – AÇIKLAMA του οποίου την μετάφραση παραθέτουμε στο τέλος του σημερινού άρθρου μας) ΔΕΚΑΕΠΤΑ (17) διώκτες της δημοσιογραφικής ελευθερίας στην Θράκη στρέφονται κατά ΕΝΟΣ (1) δημοσιογράφουδιασπείρουν ψευδείς φήμες και συκοφαντίες, προτρέπουν από ενημερωτικές ιστοσελίδες και σχόλια σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε πράξεις αυτοδικίας προκειμένου να προκαλέσουν πανικό, φόβο, μίσος και διχασμό στους πολίτες. Επίσης, με τον τρόπο γραφής τους στοχοποιούν και απειλούν απλούς πολίτες, θεσμικούς εκπροσώπους και λειτουργούς του Τύπου, προκειμένου να διασπείρουν μίσος και ρατσισμό και να προκαλέσουν την διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής στα σύνοικα στοιχεία.

Μπορεί ο συντάκτης του κειμένου και οι 17 διώκτες της δημοσιογραφικής ελευθερίας στην Θράκη να αναφέρονται γενικώς και αορίστως σε μέσο και δημοσιογράφο, ωστόσο η κοινή γνώμη και οι εκπρόσωποι της διπλωματικής κοινότητας που παρακολουθούν την καθημερινή αρθρογραφία των τοπικών ΜΜΕ, οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι η ανακοίνωση στρέφεται κατά του Komotinipress κι εμού προσωπικώς .

Παρουσιάζει ενδιαφέρον το γεγονός ότι το περιεχόμενο της δημοσιευθείσης ανακοίνωσης συνιστά ανοιχτή και δημόσια στοχοποίηση, ύβρη, δυσφήμιση, λεκτική επαγγελματική και ηθική κακοποίηση ενώ απειλείται, συνεκδοχικά, και η σωματική ακεραιότητα εμού και της Οικογενείας μου ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.  ( Και απόβλητος και αδιάβαστος ο Μουράτ : Όσα δεν έμαθε για 15 την Συνθήκη της Λωζάνης – Η Τουρκία δεν είναι “anavatan”Πόσο ακόμη θ’ανεχόμαστε τον Απόβλητο κ. Μουράτ Ομέρογλου;)

Το χειρότερο, όμως που διαφαίνεται από την ανακοίνωση αυτή είναι η φίμωση του Τύπου και η ποινικοποίηση της δημοσιογραφικής άποψης αντίθετα από τα όσα ορίζει το Ελληνικό Σύνταγμα που τονίζει ρητά ότι “Kαθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του κράτους. O Τύπος είναι ελεύθερος. H λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται”. (Ελληνικό Σύνταγμα, Άρθρο 14 , Ο Μουράτ Ομέρογλου και οι υπάλληλοί του επιβάλλουν την “διατεταγμένη δημοσιογραφία”, απαιτούν την “υποταγή της Θράκης” ).

Αυτό που συνέβη με το κάλεσμα σε δημόσιο λυντσάρισμα από 17 μειονοτικούς παράγοντες της Θράκης,  μεταξύ των οποίων και δυο βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου είναι η μετάγγιση μιας ξένης προς τους εγχώριους θεσμούς και την πολιτική μας παράδοση,  λειτουργίας που παραπέμπει σε παρακρατική λειτουργία, από παράγοντες κάποιοι από τους οποίους έχουν σχέση με αυτή την ίδια την Δημοκρατία. 

Με βουλευτές που ανήκουν ο μεν ένας στην Ριζοσπαστική Αριστερά και σε αδελφό κόμμα προς το διωκόμενο HDP της γείτονος και ο έτερος σε σοσιαλδημοκρατικό με παράδοση στήριξης μεγάλων κοινωνιών και επαναστατικών κινημάτων σε όλο τον κόσμο. Αυτοί οι άνθρωποι,  δέχονται να καταστούν με αυτή την ανακοίνωση θλιβεροί ουραγοί της πιο παρακμιακής έκφρασης ενός επικίνδυνου αναχρονισμού που ανακαλεί τις χειρότερες μνήμες του προδικτατορικου παρακράτους. Και με την χουντική Ελλαδα του 1969 που αποβλήθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης για τις διώξεις των πολιτικών ελευθεριών και την λογοκρισία στην ελεύθερη έκφραση της γνώμης. 

Είναι αυτοί οι ίδιοι που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται μειονοτικά δικαιώματα όταν αμφισβητούν το δικαίωμα στο  να δεχτούν την πιο σκληρή κριτική για την δική τους υποταγή στους πιο αντιδραστικούς μηχανισμούς εξουσίας που στραγγαλιζουν το δικαίωμα της Μειονότητας στην κατάκτηση της δικής της κοινωνικής απελευθέρωσης.Με αποκαλούν χουντικό εκείνοι που ως βουλευτές προοδευτικών κομμάτων ταυτίζονται με εκπροσώπους ενός καθεστώτος που καταγγέλεται από ολα τα ελεύθερα κράτη της γης ότι αναστέλλει τις δημοκρατικές ελευθερίες του ίδιου του λαού της. 

Ω, τι θλιβερή αντίφαση στ αλήθεια! Για την Ελλάδα αγωνιστές των ελευθεριών και για την Τουρκία,  την  χώρα που οι ίδιοι αναγνωρίζουν ως μητέρα πατρίδα,  σιωπηλοί απολογητές ενός παραπέοντος καθεστώτος. 

Αλήθεια,  κ. Τσίπρα και κ. Ανδρουλάκη ακόμα και στο βωμό της υποτιθέμενης δικής μου χουντικής ιδεολογίας,  όπως καταγγέλλουν οι σημερινοί μου διώκτες,  πως συμβιβάζεστε να διαθέτετε στις τάξεις σας βουλευτές που καλούν τον εισαγγελέα να επέμβει αυτεπάγγελτα για να αμφισβητήσει την δική μου ελευθερία,  την ελευθερία του κάθε δημοσιογράφου αυτής της χώρας να ασκεί ελεύθερα, απρόσκοπτα και χωρίς τον φόβο της ηθικής και φυσικής του εξόντωσης το λειτούργημα του;

Οφείλουμε, ωστόσο, από σεβασμό στην κοινή γνώμη , να παραθέσουμε τα εξής ερωτήματα κι αναλυτικά συμπεράσματα:

  • Κατ’αρχήν, πώς ανέχονται τουλάχιστον οι δύο Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου κκ Μπουρχάν Μπαράν και Χουσεΐν Ζεϋμπέκ να υπογράφουν ακριβώς κάτω από την 32χρονη Πρόεδρο του τουρκοπροξενικού κόμματος στην ημεδαπή ΚΙΕΦ/DEB; Μήπως κατ’αυτόν τον τρόπο υπογραμμίζουν για το ποιός χειραγωγεί την πολιτική έκφραση της Μειονότητας; Μήπως τελικά είναι βουλευτές αυτού του κόμματος που απλώς «φιλοξενούνται» αναγκαστικά, σε κοινοβουλευτικά κόμματα; 
  • Το Komotinipress φιλοξένησε τα κείμενα του γράφοντος που συνθέτουν ένα ιδιότυπο και πρωτότυπο who is who των επιφανών κι επωνύμων της μειονότητας , μέσα από 294 πορτραίτα, που όλα βασίζονται σε ό,τι αποκαλούμε στην διεθνή ορολογία OSINT (ανοιχτές πηγες) με αρκετές αξιολογικές εκτιμήσεις και κρίσεις που συμβάλλουν στην κατανόηση της τοπικής πολιτικής σκηνής. Το πράξαμε , σεβόμενοι την δημοσιογραφική δεοντολογία, χωρίς υβριστικές αναφορές ή διατύπωση συκοφαντικών συμπερασμάτων. Όλα αυτά είναι προσβάσιμα και προσιτά στον καθένα.
  • Εκ του (2) προκύπτει ότι είναι εντελώς ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί ότι πρόκειται για “κατασκευασμένα άρθρα” των οποίων οι πληροφορίες προέρχονται από “σκοτεινά” κέντρα κλπΌλα τα στοιχεία, οι φωτογραφίες, οι δηλώσεις υπάρχουν στο ανοιχτό διαδίκτυο, τις εφημερίδες και τον τύπο, ελληνόφωνο και τουρκόφωνο. Άλλωστε, έχουν προστεθεί κι ενεργοί σύνδεσμοι. Η αλήθεια ειναι ότι τα συμπεράσματα και οι εκτιμήσεις προέρχονται από το “σκοτεινό μυαλό” μου.
  • 4.Η απόδοση όλων των συκοφαντιών που προσάπτονται  προς το άτομό μου, με τον ταυτόχρονο χαρακτηρισμό μου ως χουντικούείναι φανερό ότι μοναδικό σκοπό έχει να βλάψει την τιμή και την υπόληψή μου, εντός της σχετικά μικρής κοινωνίας της Κομοτηνής, καθώς και προς όλους τους γνωστούς, συνεργάτες και φίλους μου πανελληνίως, ούτως ώστε να με στιγματίσει πολιτικά και κοινωνικά, χωρίς να αληθεύει ο εν λόγω ισχυρισμός για το άτομό μου.
  • 5..Ουδέποτε διέδωσα ή δήλωσα θιασώτης της Χούντας κλπ Η εν λόγω ψευδής δήλωση και όσα εκ πλαγίου θέλουν να υπονοήσουν οι συντάκτες του εν λόγω προσβλητικότατου δημοσιεύματος, δια του οποίου λασπολογούν ασύστολα, δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνική και πολιτική μου θέση και τοποθέτηση, η οποία αντικατοπτρίζεται πλήρως στο διεθνώς διαδεδομένο και αποδεκτό συγγραφικό μου έργο, το οποίο φέρει ως κύριο θέμα τα φαινόμενα πολιτικής βίας και των νέων μορφών τρομοκρατίας.
  • 6.Θέλω να καταστήσω ξεκάθαρο ότι δεν στρέφομαι κατά της Μειονότητας με την έρευνα μουΣέβομαι την Μειονότητα,  την ιδιοσυστασία της, την κουλτούρα της, τις γλώσσες της και τις ταυτότητες τηςΔεν σέβομαι όμως καθόλου εκείνους που στο όνομα της Μειονότητας,  ασκούν ασφυκτικό πολιτικό και κοινωνικό έλεγχο,  αφαιρώντας την δυνατότητα της να αναπνέει. Όλους εκείνους που στο όνομα των προσφερόμενων με δουλικότητα υπηρεσιών προς την ” μητέρα πατρίδα ” απεμπολούν, ξεχνούν,  αγνοούν τα θεσμικά βάθρα πάνω στα οποία στηρίζεται η ευρωπαϊκή κοινωνία και δεν είναι άλλα από την ελευθερία της έκφρασης, τον κοινωνικό έλεγχο και την λογοδοσία εκείνων που υπηρετούν σε θέσεις εξουσίας. 
  • 7.Οι αναφορές στην κοινωνική συνοχή της περιοχής , την διατάραξη της γαλήνης και την εξίσωση της συνύπαρξης σχετίζονται με το διχασμό που διασπείρει το διαφαινόμενο σχέδιο των  εξαρτώμενων  μουσουλμάνων της περιοχής που καλλιεργούν με αντισυνταγματικό και αντεθνικό τρόπο την ύπαρξη παρανόμων και παράτυπων παραλλήλων δομών τις οποίες μπορούμε να απαριθμήσουμε μία προς μία , εφόσον αυτό χρειασθεί.
  • 8.Όσον αφορά στον “αποσχισμό” της Μειονότητας δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα από τα αυτονόητα , όπως απορρέουν από τις Διεθνείς Συνθήκες και την δημογραφική σύνθεση των σύνοικων στοιχείων αλλά και την επικριτική στάση που τηρούν τα μέλη της Μειονότητας απέναντι στις αυθαιρεσίες της φερόμενης ως ηγετικής ομάδας της Μειονότητας  κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΙ (δημοτικοί ή περιφερειακοί σύμβουλοι)  είτε γιατί δεν ήθελαν οι ίδιοι είτε γιατί δεν τους ήθελε -προφανώς- ο εμπνευστής του όλου εγχειρήματος! (βλέπε την πιο πρόσφατη περίπτωση Το Προξενείο “καρατόμησε” τους Ιλχάν Αχμέτ και Οντέρ Μουμίν από το ΒΤΤΑ Το BTTD ως εκτελεστικός βραχίονας του Μουράτ Ομέρογλου )
  • 9. Αναφέρεται ψευδώς ότι “βλάπτω” τους συμπολίτες μου στην περιοχή όταν αποδεδειγμένα έχω πολυεπίπεδη κοινωνική κι ανθρωπιστική δράση μέσα από Συλλόγους που συνδράμουν συνανθρώπους μας ΑμεΑ, αναξιοπαθούντες ή εξαρτημένους με ιδιαίτερες αναφορές και στην Μειονότητα παρά τα εμπόδια που συναντώνται.
  • 10.Ανήκουστο, βεβαίως, να καλείται με κείμενο στην τουρκική ο Έλληνας Εισαγγελέας για ν’ασκήσει δίωξη σε πολίτη χωρίς να υπάρχει μήνυση(!!!) και οι Βουλευτές Λειτουργοί της Δημοκρατίας καλούν σε φίμωση του Τύπου αντί να προασπίζουν την ελευθερία και την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Θέλω να στείλω ένα μήνυμα για το τέλος.

Δεν θα υποκύψω σε φοβέρες. Δεν θα δειλιάσω μπροστά σε κίβδηλες διώξεις. Όχι γιατί είμαι ήρωας. Ένας απλός άνθρωπος είμαι, Θρακιώτης εξ επιλογής και όχι εξ αίματος που φοβάμαι γιατί μεγαλώνω ένα παιδί και θέλω να ζήσω σε μια κοινωνία ειρήνης και καταλλαγής Αλλά ο ανθρώπινος φόβος δεν είναι ικανός να αναστείλει αυτό που τόσο αγαπώ και είναι η ερευνητική δημοσιογραφία και η ελευθερία της έκφρασης.

Γι αυτό, επειδή αισθάνομαι ότι είμαι υποχρεωμένος να σταθώ όρθιος σε μια δημοκρατική κοινωνία που προασπιζει τα κοινωνικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες, και αφού οι σημερινοί μου 17 διώκτες δεν το πράττουν καταφεύγω εγώ στο τελευταίο καταφύγιο μιας ευνομούμενης πολιτείας που είναι η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη. Να είναι σίγουροι ότι θα βρεθούμε στα δικαστήρια με δική μου πρωτοβουλία!

Για το σήμερα και το αύριο των δημοκρατικών ελευθεριών στην Θράκη που αγαπάμε και θέλουμε να ζήσουμε!

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.