Οι πυρκαγιές αποσταθεροποιούν σημαντικούς συμμάχους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ενημέρωσε το μεσημέρι της Παρασκευής για τις εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα. Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, υπάρχουν 56 ανοιχτές πυρκαγιές αυτή την ώρα σε όλη την Ελλάδα, ενώ το 112 έχει στείλει 13 μηνύματα για εκκένωση περιοχών και απομάκρυνση κατοίκων από σημεία τα οποία βρίσκονται σε κίνδυνο.

Την ίδια στιγμή Ουκρανία, Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Τουρκία και Αλβανία αντιμετωπίζουν μεγάλο αριθμό πυρκαγιών. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί εσωτερική αναταραχή στην κοινωνία και στο πολιτικό σύστημα των όλων των παραπάνω χωρών, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα. Η αντιπολίτευση σε όλες τις χώρες, παρότι γνωρίζει την κατάσταση, αναγκάζεται να προχωρήσει σε λαϊκισμούς, ενώ τρίτες χώρες εκμεταλλεύεται στην αγανάκτηση των πολιτών και μέσα από fake news προσπαθεί να δημιουργήσει κοινωνική αναταραχή. Στην Βουλγαρία ο ηγέτης τους κόμματος «Υπάρχει τέτοιος λαός» Σλάβι Τρίφονοβ, νικητής των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών στη χώρα, επέκρινε δημόσια τον Βούλγαρο πρόεδρο Ρούμεν Ράντεφ και την υπηρεσιακή κυβέρνηση του Στέφαν Γιάνεφ, για την αποστολή πέντε πυροσβεστικών οχημάτων στη Βόρεια Μακεδονία προκειμένου να βοηθήσουν στην κατάσβεση πυρκαγιών που μαίνονται.

Στην Ελλάδα οι δυνάμεις αυτές προχωρούν μεθοδικά απαξιώνοντας πρώτα τα σώματα ασφαλείας, όπως είναι η Πυροσβεστική και Αστυνομία, ενώ ταυτόχρονα κάνουν επίκληση στο συναίσθημα των πολιτών. Χαρακτηριστική είναι η προσπάθεια αποδόμησης της δήλωσης του Έλληνα Πρωθυπουργού ο οποίος σημείωσε πως προτεραιότητα είναι οι ανθρώπινες ζωές. Την ίδια ώρα λογαριασμοί στο twitter που πρωτοστάτησαν στην δημιουργία χάους με την υπόθεση των ΜΑΤ στην Λέσβο, στις Καστανιές, την δήθεν κατάληψη νησίδας από Τούρκους στον Έβρο, και στις πλατείες των Αρνητών, μιλούσαν για έναν πρωθυπουργό που δεν δίνει σημασία στις ψυχές των ζώων. Να σημειωθεί, αυτό λίγα μόλις λεπτά μετά την δήλωση του.

Το ερώτημα είναι ποιες χώρες είναι αυτές που θα επωφελούταν από την αποσταθεροποίηση των παραπάνω χωρών, και σε ένα γενικότερο χάος στην περιοχή, από την Ανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια μέχρι και την Μαύρη Θάλασσα

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.