Οι βουλευτές της ΝΔ να σταθούν στο ύψος τους, διαφορετικά ο Βελόπουλος, ο Τράγκας και η Ραχήλ Μακρή τους περιμένουν

Η Τετάρτη ήταν μια πολύ σημαντική ημέρα για την χώρα και το μέλλον της. Η Ελληνική DAMCO ENERGY A.E. ανακοίνωσε την υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας με την Εταιρεία Μονάδων Ηλεκτροπαραγωγής της Βόρειας Μακεδονίας «AD ESM» σχετικά με την μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο στην Αλεξανδρούπολη.

Η συμφωνία υπογράφηκε σήμερα στα Σκόπια από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της DAMCO, κ. Χρήστο Κοπελούζο και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικό Διευθυντή της AD ESM κ. Βάσκο Κοβατσέβσκι, παρουσία του Πρωθυπουργού της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας κ. Ζόραν Ζάεφ. Ο ίδιος σε μήνυμα του στο twitter σημείωσε «η Συμφωνία με την μονάδα στην Αλεξανδρούπολη, εξασφαλίζει το Ενεργειακό μέλλον της χώρας».

Επίσης και πάλι την Τετάρτη, η Ελληνική εταιρεία Gastrade Α.Ε. ανακοίνωσε την υπογραφή των συμφωνιών συνεργασίας της Εταιρείας  Εθνικών Ενεργειακών Πόρων «NER AD», Σκόπια, και της Εταιρείας Μονάδων Ηλεκτροπαραγωγής Βορείου Μακεδονίας «AD ESM» με τον Τερματικό Σταθμό LNG Αλεξανδρούπολης. Οι συμφωνίες υπογράφηκαν στα Σκόπια από τον Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Gastrade, κ. Κωστή Σιφναίο και τον Εκτελεστικό Διευθυντή της NER AD κ. Bajram Rexhepi και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικό Διευθυντή της AD ESM κ. Vasko Kovacevski παρουσία του πρωθυπουργού της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας κ.Ζόραν Ζάεφ.

Η Ελλάδα λοιπόν γίνεται «Λύση» (και) για την Βόρεια Μακεδονία, αλλά ουσιαστικά κρατά το μέλλον της γειτονικής χώρας μέσω της Ενεργειακής Διαφοροποίησης. Η συνεργασία με την Ελλάδα απομακρύνει τα Σκόπια από την Ρωσία, ενώ η στήριξη της Αθήνας, μαζί με αυτή των ΗΠΑ, βοηθά τις πολιτικές δυνάμεις να εξαρθρώσουν δίκτυα και διαφθορά.

Απέναντι σε όλα αυτά, στην Ελλάδα και στο κυβερνών κόμμα υπάρχουν βουλευτές, ειδικά κάποιοι από την Βόρεια Ελλάδα, που βάζουν το προσωπικό συμφέρον πάνω από αυτό της χώρας. Έτσι με αφορμή τις Συμφωνίες που θα έρθουν στην Βουλή και που αφορούν τις σχέσεις με την Βόρεια Μακεδονία, ομάδα βουλευτών ήδη ετοιμάζουν αντάρτικο για να γίνουν αρεστοί σε ένα κοινό από βετεράνους μακεδονομάχους, μέχρι αμετανόητους αρνητές της Πανδημίας.

Θα προτρέψω μάλιστα όλους όσους ακονίζουν την αντίδραση, και αν είναι πραγματικοί πατριώτες, να καθίσουν να σκεφτούν και να γράψουν σε ένα χαρτί τα οφέλη που παράγει η Συμφωνία των Πρεσπών. Αν πάλι δεν θέλουν να σοβαρευτούν και δεν μπορούν να κατανοήσουν τι σημαίνει Ελλάδα με ισχυρή Βόρεια Μακεδονία στα Βαλκάνια, ας λάβουν υπόψη μόνο αυτό, «η Συμφωνία των Πρεσπών γέρνει προς την Ελλάδα», και να κατανοήσουν επιτέλους ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ακυρώνει το αφήγημα του μεγαλύτερου εχθρού του Ελληνισμού και της Ελλάδας, των Βουλγάρων και του Πανσλαβισμού.

Αν και πάλι είναι πραγματικοί πατριώτες, ας προσφερθούν εθελοντικά και να ζητήσουν από την κυβέρνηση να ασχοληθούν με την επιτήρηση της Συμφωνίας.

Η Ελληνική κυβέρνηση από την άλλη δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, να φέρει τις Συμφωνίες στην Βουλή, και όσοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αντιδρούν στο μέλλον της χώρας, οι «τάχα πατριώτες» , Βελόπουλος, Τράγκας και Ραχήλ Μακρή, είναι εκεί για αυτούς

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.