Ομέρ Τσελίκ στον Έλληνα Υπουργό Άμυνας: Τέτοιου είδους κακά αστεία μην τα κάνετε

«Τέτοιου είδους κακά αστεία μην τα κάνετε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ απευθυνόμενος στον Έλληνα υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, υποστηρίζοντας ότι η δύναμη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν αμφισβητείται.Σε δηλώσεις του έπειτα από την κεντρική επιτροπή του κόμματός του, ο Ομέρ Τσελίκ ανέφερε ότι «ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας ανακοίνωσε πως είναι έτοιμοι για πόλεμο».

«Η Τουρκία δεν είναι ένα κράτος φυλετικό. Είναι κράτος δικαίου. Προτεραιότητα της Τουρκίας είναι να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και συμφέροντά της διά του δικαίου. Όλοι γνωρίζουν ότι η δύναμη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν αμφισβητείται. Λέω στον Έλληνα Υπουργό, τέτοιου είδους κακά αστεία μην τα κάνετε. Δεν λαμβάνονται σοβαρά», ανέφερε.

Προηγουμένως η Τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα με ανακοίνωση της επιτέθηκε στον Αμερικανό Πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, αλλά και στο Υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ, για τις ξεκάθαρες δηλώσεις τους όσο αφορά το καθεστώς στα νησιά του Αιγαίου και το σύμφωνο Τουρκίας – Τρίπολης
 

ViaDiplomacy Newsroom