Ποντάρουν σε Εθνική αποτυχία για να επιβεβαιώσουν τις θεωρίες τους

Τον Μάιο του 2017, ως διαχειριστής τότε της Hellas Press Media με ένα δίκτυο ενημέρωσης που ξεκινούσε από τον Έβρο και κατέληγε στην Θεσσαλονίκη, μου έγινε μια πρόταση από Βουλγαρική εταιρεία η οποία θέλησε να εξαγοράσει το δίκτυο.

Στην πορεία έμαθα, αντιλήφθηκα ότι πίσω από την εταιρεία αυτή ήταν τουρκικά κεφάλαια τα οποία μέσω του δικτύου αυτού θα ασκούσαν πολιτική στην Θράκη. Τότε τρόμαξα κυριολεκτικά στην ιδέα τι τίτλους θα χρησιμοποιούσαν και τα 11 ηλεκτρονικά μέσα, με 250.000 επισκέπτες καθημερινά, ώστε να απαξιώνουν την χώρα μου. Η πρόταση απορρίφθηκε και το κράτησα για μένα μέχρι σήμερα γιατί δεν ήταν και ιδιαίτερα λογική η αιτιολογία απόρριψης για τους περισσότερους.

Εκείνη την στιγμή δεν φαντάστηκα ότι σχεδόν τρία χρόνια μετά, Ελληνικά ΜΜΕ (ιστοσελίδες και εφημερίδες) θα χρησιμοποιούσαν τέτοιους τίτλους, όχι επειδή κάποιο Τουρκικό κεφάλαιο εξαγόρασε τα Μέσα αυτά, αλλά επειδή απλά θέλουν να ασκήσουν μικροπολιτική, να δείξουν (μένει να αποδειχθεί) ότι ανήκουν σε μια ελίτ πληροφόρησης που ξέρουν τα πάντα πριν τα μάθουν στο ΥΠΕΘΑ, και γενικά, την ώρα που κρίνεται η τύχη του Ελληνισμού, να δημιουργούν τάσεις ηττοπάθειας. Δεν τους βγήκε στον Έβρο με τα λίγα στρέμματα για να επιβεβαιωθούν για το αρνητικό κλίμα που δημιουργούσαν, δεν τους βγήκε πριν 20 ημέρες, πασχίζουν σήμερα για μια εθνική αποτυχία για να επιβεβαιωθούν

Και από κάτω, ο Ελληνικός λαός, ο οποίος απαίδευτα και δίχως ίχνος σοβαρότητας υιοθετεί ότι γράφεται και κυρίως, ότι αναπαράγεται από την Τουρκική προπαγάνδα. Ακόμα και για τα πιο απλά δεν παιδεύεται να μάθει, και την στιγμή που η Ελληνική κυβέρνηση δίνει έναν απίστευτο αγώνα (όπως θα έκανε αυτές τις στιγμές η κάθε κυβέρνηση) και η στήριξη του λαού θα της έδινε πλεονεκτήματα αποφασιστικότητας σε διαπραγματεύσεις, αυτός ο λαός την απαξιώνει και την χλευάζει

Τον Ιανουάριο του 2020 όταν σε αυτό το Μέσο γραφόταν ότι η Διπλωματία τελείωσε με την Τουρκία, και ήταν ο μήνας που η Ελλάδα άρχισε να ενημερώνει για την απόφαση της, σε άρθρο μου με τίτλο Σταματήστε να είστε ηττοπαθείς – Η Ελλάδα είναι με την σωστή πλευρά της ιστορίας και πάλι σημείωνα:

Στο Viadiplomacy έχουμε σταματήσει να αναπαράγουμε την Γενί Σαφάκ εδώ και χρόνια. Σκεφτόμαστε και πολύ σοβαρά να σταματήσουμε να αναπαράγουμε και τα μηνύματα του Τούρκου Προέδρου που απευθύνονται ουσιαστικά στους Τούρκους πολίτες.

Και τα Ελληνικά ΜΜΕ, όσα τουλάχιστον έχουν την δυνατότητα, θα πρέπει πλέον να σταματήσουν να λειτουργούν ως κομιστές της ήττας, της απαξίωσης των πολιτικών και κυρίως, της Ελληνικής Διπλωματίας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Ναι η γκρίνια φέρνει κλικ και νούμερα, ναι η ηττοπάθεια φέρνει νούμερα (αριθμητικά και άλλα), αλλά σε αυτές τις δύσκολες ώρες, όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Και τις ευθύνες τους πρέπει να τις αναλάβουν πρώτα από όλα οι πολίτες. Όταν ,με την σειρά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός της χώρας και ο Υπουργός Άμυνας κάνουν δηλώσεις που είναι αποτέλεσμα της Εξωτερικής Πολιτικής, θα πρέπει όλοι να βουτάμε δυο και τρεις φορές τα δάχτυλα μας στο μυαλό πριν γράψουμε στο πληκτρολόγιο, και πρέπει να το κάνουμε όλοι μας γιατί υπάρχουν και μίμοι, οι οποίοι προκειμένου να κερδίσουν τις εντυπώσεις ευτελίζουν ακόμη και τους θεσμούς.

Αλήθεια, ποιοι είμαστε όλοι εμείς που ξέρουμε τι πρέπει να κάνει ο Πρωθυπουργός, ποιοι είμαστε όλοι εμείς που ζητάμε όταν μιλάει ο Υπουργός Άμυνας να βγαίνουν από το στόμα του Patriot, και ειδικά, ποιοι είμαστε όλοι εμείς που θα χλευάσουμε και θα χαρακτηρίσουμε ανίκανο τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας. Μήπως είμαστε κάποιοι που θέλουμε να δημιουργήσουμε κοινό για τις επόμενες εκλογές, μήπως είμαστε κάποιοι που οι αναλύσεις μας δεν βγαίνουν και προσπαθούμε να απαξιώσουμε την κάθε επιτυχία, η τέλος, μήπως είμαστε κάποιοι που κάνουμε αντιπολίτευση πάνω στο μέλλον του Έθνους και του Ελληνισμού

Ο Ελληνικός Λαός εκστασιασμένος από το κρασί του 21 και τις ιαχές των ηρώων στα Βουνά της Πίνδου, θεωρεί ότι δεν χρειάζεται να δει την πραγματικότητα κατάματα για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, ως επικτητής του Ελληνισμού και των ηρώων που απελευθέρωσαν το Έθνος με αγώνες, νομίζει πως αρκούν αυτά για την «εκπαίδευση» του. Άλλωστε, ποιος Έλληνας δεν το έχει αποδείξει με τα ηρωικά του σχόλια στα Social, που απαξιώνει δίχως τέλος την χώρα του, τους ηγέτες του, τους διπλωμάτες, ακόμα και τις Ένοπλες Δυνάμεις σε μερικές περιπτώσεις.

Δεύτερον, ο Ελληνικός Λαός θεωρεί για κάποιο μυστήριο λόγο, πως ότι και να συμβεί οι άλλοι έχουν την υποχρέωση να τον βοηθήσουν, λες και τα κράτη λειτουργούν με το «θυμάσαι που σε κατέβασα από τα βελανίδια»

Αυτός ο θανατηφόρος συνδυασμός έχει καταφέρει να μαλθακώσει (και τα 70 συνεχόμενα χρόνια Ειρήνης) τόσο πολύ τον Έλληνα που ακόμα και σε περίπτωση που τολμήσει η πολιτεία να τον εκπαιδεύσει για σεισμό, την επόμενη ώρα θα έχουν αδειάσει τα Super Market.”

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.