Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σε θέματα εθνικής ασφάλειας, οι προτεραιότητες στην εξωτερική πολιτική, η κρίση στην Ουκρανία, η στάση της Ελλάδας σχετικά με το Ιράκ και τη Συρία, το θέμα των προσφύγων, το μεταναστευτικό ζήτημα, οι προκλήσεις ασφάλειας στα Βαλκάνια και στη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ, η προοπτική ανάπτυξης της ενεργειακής αγοράς και η ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή της Νότιας Μεσογείου είναι τα θέματα που θα τεθούν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιήσει κοινή συνάντηση με την Ειδική Ομάδα για τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή και της Υπο-Επιτροπής για τις Εταιρικές Σχέσεις του ΝΑΤΟ (Πολιτική Επιτροπή).

Οι διακοινοβουλευτικές εργασίες ξεκίνησαν σήμερα στην Γερουσία της Βουλής και θα διαρκέσουν μέχρι τις 6 Νοεμβρίου ενώ όπως ανακοινώθηκε θα συμμετάσχουν κοινοβουλευτικοί παράγοντες από τις χώρες-μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΝΑΤΟ.

Από ελληνικής πλευράς, πέραν του επικεφαλής της αντιπροσωπείας στην Κ.Σ. ΝΑΤΟ κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και μελών της αντιπροσωπείας, θα παρευρεθούν και θα τοποθετηθούν, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μειμαράκης, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλειος Κικίλιας, εκπρόσωπος από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο Γενικός Γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής (Υπουργείο Εσωτερικών Άγγελος Συρίγος, επίσης Πανεπιστημιακοί και Εμπειρογνώμονες.

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.