Προσπάθεια κύκλων της ομογένειας και Λαϊκής Δεξιάς να καταστρέψουν την επίσκεψη του Ελλήνα Πρωθυπουργού στην Νέα Υόρκη

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων, ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε προγραμματιμένη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο. Με΄τα από λίγες ώρες έγινε γνωστό ότι η συνάντηση με τον Ελπιδοφόρο ματαιώνεται ενώ και ο Νίκος Αναστασιάδης την συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Τελικά, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στη Νέα Υόρκη, ενώ οι ίδιες πηγές σημείωσαν πως ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το «Ground Zero», το σημείο όπου πραγματοποιήθηκαν οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, και στη συνέχεια θα ξεναγηθεί από τον Αρχιεπίσκοπο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, που πρόσφατα άνοιξε εκ νέου τις πύλες του. 

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως ο Ελπιδοφόρος είχε κάνει γνωστό αρκετές ημέρες πριν, πως θα παρεβρισκόταν στα εγκαίνια του ουρανοξύστη το «Σπίτι της Τουρκίας» στο κέντρο της Νέας Υόρκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Αναστασιάδης είχαν όλο το χρόνο μέσω καναλιών επικοινωνίας να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους και να “απειλήσουν” με ακύρωση της συνάντησης. Να τονίσουμε επίσης πως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σε καμιά περίπτωση δεν θα έπαιρνε την απόφαση αυτή αν πρώτα δεν έπαιρνε τις ανάλογες οδηγίες.

Εκβιασμός της Ομογένειας προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για δεύτερη φορά – Ο ρόλος της Λαϊκής Δεξιάς

Στην ομιλία του το απόγευμα της Παρασκευής (ώρα Νέας Υόρκης) και στο πλαίσιο της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Έλληνας πρωθυπουργ΄ς πρόκειται να κάνει μια σημαντική αναφορά που όχι μόνο δεν θα περάσει απαρατήρητη από τους ηγέτες, αλλά θα καταδείξει και το ρόλο που πρόκειται να παίξει η Ελλάδα τις επόμενες δεκαετίες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σημειώσει με έμφαση ότι η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης των σύγχρονων προκλήσεων, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για τα νέα «στοιχήματα» της εποχής, όπως η κλιματική αλλαγή και η προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης θα σημειώσει πως όσο η Ελλάδα θα είναι πρωτοπόρος και παράδειγμα για τις σύμμαχες χώρες, η Ανατολική Μεσόγειος και η ευρύτερη περιοχή, κινδυνεύουν από την παραβατική στάση της Τουρκίας η οποία θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα όχι μόνο της Ελλάδας,αλλά και των συμμάχων.

Αυτή την σημαντική παρέμβαση κύκλοι της ομογένειας προσπαθούν να την καταστρέψουν σηκώνοντας το θέμα του Ελπιδοφόρου ψηλά και ποντάροντας στο συναίσθημα των πιστών. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που οι κύκλοι αυτοί δημιουργθο[υν πρόβλημα στην χώρα. Το ίδιο είχα πράξει και το 2019 πριν τις εκλογές, απαιτώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εκδιώξη ουσιαστικά τον Αμερικανό Πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Όμως οι κύκλοι της ομογένειας που προτάσσουν το συμφέρον τους έναντι της μητέρας πατρίδας, λειτουργούν και με τις εντολές της εσωτερικής αντιπολίτευσης στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Οι «μοναχικοί λύκοι» της πτέρυγας που θεωρούν το κόμμα ιδιοκτησία τους, κάνουν τα αδύνατα δυνατά ώστε να μειώσουν την δυναμική του Έλληνα Πρωθυπουργού αδιαφορώντας αν αυτό έχει επιπτώσεις στην χώρα.

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.