Πρόταση εξωστρέφειας προς τη γερμανική αγορά στο Ελληνογερμανικό B2B Συνέδριο Τροφίμων

Πρόταση εξωστρέφειας προς τη γερμανική αγορά, σε μια δύσκολη συγκυρία για τις εξαγωγές, προσφέρει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στους Έλληνες παραγωγούς νωπών και τυποποιημένων αγροτικών προϊόντων.

Το Επιμελητήριο συνδιοργανώνει με την εταιρία – μέλος του BASF Ελλάς ΑΒΕΕ και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων, συνέδριο και συναντήσεις Β2Β, κατά τη διάρκεια του οποίου ελληνικές εταιρίες και συνεταιρισμοί θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε γερμανικές χονδρεμπορικές και λιανεμπορικές επιχειρήσεις, με την προοπτική σύναψης εμπορικών συμφωνιών.

Στο συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί 8 με 10 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Costa Navarino, θα μιλήσουν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Στέφανος Κομνηνός, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Μιχάλης Μαΐλλης, ο Επίτιμος Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Πάτρα, Ανδρέας Παπαδόπουλος και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.

Οι συναντήσεις των ελληνικών με τις γερμανικές επιχειρήσεις έχουν προγραμματιστεί για τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, ενώ κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας θα πραγματοποιηθούν δύο ανοικτές συζητήσεις.

Η πρώτη θα έχει τίτλο «Ελλάδα: Αγορά, Θεσμικό Πλαίσιο» και προσκεκλημένους τον Πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζ. Καραμίχα, το διευθυντή της Περιφέρειας Πελοποννήσου της Τράπεζας Πειραιώς, Δρ. Θ. Ανδρουτσόπουλο και εκπροσώπους των: Allianz Hellas SA, Λουξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ και Exportgate.gr.

Η δεύτερη ανοικτή συζήτηση θα έχει τίτλο «Γερμανία: Αγορά, Θεσμικό Πλαίσιο» και προσκεκλημένους τον Επικεφαλής του Τομέα Προϊόντων Φυτοπροστασίας Ευρώπης, Κεντρικής Ασίας και  Αφρικής της BASF, Vincent Gros, τον πρώην επικεφαλής τμημάτων αγορών για φρούτα και λαχανικά REWE Γερμανίας, Rolf Barth και το Γενικό Διευθυντή της Dekra Akademie και επικεφαλής του Τμήματος International Development, Dietmar Metzger.

Τις δύο συζητήσεις θα συντονίσει ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης.

Τη δεύτερη ημέρα η BASF θα πραγματοποιήσει εκδήλωση γευσιγνωσίας με τον σεφ Χριστόφορο Πέσκια. Η BASF είναι η μεγαλύτερη χημική εταιρεία στον κόσμο και δημιουργεί χημεία εδώ και 150 χρόνια. Το εύρος των προϊόντων της εκτείνεται από τα χημικά, πλαστικά, προϊόντα υψηλής απόδοσης έως τα προϊόντα φυτοπροστασίας, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Με πωλήσεις € 5,2 δις. το 2013, ο τομέας Προϊόντων Φυτοπροστασίας της BASF προσφέρει καινοτόμες λύσεις για τη φυτοπροστασία, την επένδυση σπόρων, βιολογικά σκευάσματα καθώς επίσης λύσεις για τη διαχείριση του νερού, των θρεπτικών συστατικών και της καταπόνησης των φυτών. Βρίσκεται στην κορυφή της καινοτομίας στηρίζοντας τον αγρότη στη βελτιστοποίηση της γεωργικής παραγωγής, στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της γεωργικής του εκμετάλλευσης και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του διαρκώς αυξανόμενου πληθυσμού της γης.

Χορηγοί του Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων είναι οι: Allianz Hellas SA, DEKRA Akademie GmbH, Eurobank και Λουξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ. Το Φόρουμ πραγματοποιείται με τη φιλική υποστήριξη της εταιρίας Andreadis Audiovisual.

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.