Συνεργασία Ισραήλ – Παλαιστίνης για την Πανδημία

Τη στιγμή που η πανδημία του κορονοϊού προκαλεί ανησυχία ακόμη και πανικό σε διάφορες κοινωνίες του κόσμου, έχει φέρει ταυτόχρονα κοντά άλλες κοινωνίες οι οποίες είχαν διχαστεί.

Φωτεινό παράδειγμα αυτό μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.

Εν μέσω πανδημίας, στις δύο αυτές χώρες έχει αναπτυχθεί ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο συνεργασίας και συντονισμού, κάτι που τόσα χρόνια δεν επιτεύχθηκε από τη διεθνή πολιτική, ούτε καν από ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Είναι χαρακτηριστικό, πως ο Αχμέντ Ντικ, ανώτερος υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών της Παλαιστίνης, με σχετική του δήλωση, είπε χαρακτηριστικά πως “αυτή η στιγμή είναι σημαντική καθώς εξυπηρετεί έναν ανθρωπιστικό σκοπό, διότι η διασπορά του COVID 19, αποτελεί κίνδυνο για όλους”.

Ο Χουσεΐν αλ-Σέικ, παλαιστίνιος αξιωματούχος αρμόδιος για το συντονισμό με το Ισραήλ, τόνισε μεταξύ άλλων πως η σχέση μεταξύ των δύο χωρών έχει βελτιωθεί πολύ. Ενώ ο υπουργός πολιτικών υποθέσεων στην κυβέρνηση Στάγιε, δήλωσε ότι “η πρόσκληση του Ισραηλινού προέδρου Reuvlin Rivlin στον Παλαιστίνιο ομόλογό του Μαχμούτ Αμπάς ήταν ένα σημαντικό βήμα αυτής της συνεργασίας”.

 

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.