Στο Παλάτι ο «δολοφόνος», με την Ψέριμο ασχολείται το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Το αεροπλάνο που μετέφερε τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και την αντιπροσωπεία του προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Άγκυρας. Τον Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο ο αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι και πολλοί άλλοι αξιωματούχοι.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Πρόεδρος Ερντογάν πραγματοποίησε επίσης επίσημη τελετή για τον διάδοχο του πρίγκιπα Μπιν Σέλμαν στο Παλάτι Μπεσττέπε. Μετά τη διμερή συνάντηση Ερντογάν με τον διάδοχο, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των αντιπροσωπειών. 

Μετά τις συνομιλίες, ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν θα παραστεί στο επίσημο δείπνο στο Μπεσττεπέ, το οποίο θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος Ερντογάν.

Ανακοινώνοντας την επίσκεψη του πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν στην Άγκυρα στις 17 Ιουνίου, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε: «ελπίζω ότι θα τους δεχθούμε στο Παλάτι. Θα πραγματοποιήσουμε διμερείς συναντήσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών και ελπίζουμε ότι θα έχουμε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε πού μπορούμε να μεταφέρουμε τις σχέσεις Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας για την επόμενη διαδικασία σε πολύ υψηλότερο επίπεδο, σε πολύ υψηλότερο επίπεδο». 

Τα τουρκικά ΜΜΕ προβάλλουν την Ψέριμο και όχι την ταπείνωση Ερντογάν

Την ώρα που προσγειωνόταν το αεροσκάφος του Διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, το πρακτορείο Anadolu και το τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber μετέδωσαν εικόνες από Ψέριμο και τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε αυτό, παίζοντας για ακόμη μια φορά το παιχνίδι του Αιγαίου για να βγει από την δύσκολη θέση ο Ερντογάν

«Η Ψέριμος βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Αλικαρνασσού. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, εδώ απαγορεύεται να υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις» ανέφερε το Anadolu. Το τουρκικό πρακτορείο κατέγραψε τις ενέργειες στρατιωτικοποίησης. «Οι δυνάμεις πυροβολικού βρίσκονται δίπλα από τη σημαία. Υπάρχει ελικοδρόμιο, τέσσερα κτίρια και παρατηρητήριο» σημείωσε

Ανέφερε επίσης πως «η ένταση αυξήθηκε με την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο νησί».

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.