Θράκη – Δήμαρχος ο οποίος υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ νομιμοποιεί το Παρακράτος της Άγκυρας

Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η κατάσταση στην Θράκη στην τοπική αυτοδιοίκηση. Εν όψη των εκλογών του Οκτωβρίου, υποψήφιοι δήμαρχοι δεν διστάζουν να νομιμοποιήσουν το Παρακράτος της Άγκυρας στην περιοχή, ώστε το Τουρκικό Προξενείο να τους πριμοδοτήσει με ψήφους.

Τελευταίο κρούσμα ο Δήμαρχος Σαπών, Ντίνος Χαριτόπουλος, ο οποίος δέχτηκε να συναντήσει τον Τούρκο Πρόξενο ενώ ο τελευταίος συνοδευόταν από το Παρακράτος της Άγκυρας, τον Ψευτομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, και τον Σεδάτ Χασάν πρόεδρο της παράνομης «Τούρκικής νεολαίας Κομοτηνής».

Όπως σημείωνε σε άρθρο του ο Νίκος Αρβανίτης, «ο Ντίνος Χαριτόπουλος να συγχνωτίζεται, και μάλιστα με μεγάλη άνεση, και το Κράτος (το οποίο δεσμεύεται ενόρκως να υπηρετήσει) και το Παρακράτων των Εγκαθέτων του Προξενείου της Κομοτηνής. Το πράττει με μεγάλη άνεση, αν και δεν ξέρουμε αν το κάνει με την έγκριση ή και την ανοχή και των πολιτικών της περιοχής και την υποστήριξη των δημοτικών συμβούλων του, παλαιών αλλά και νέων υποψηφίων τους που λόγω θέσης και ιδιότητας δεν συμφωνού με τις ενέργειές του. Προφανώς, ο Δήμαρχος του ιστορικού δήμου Μαρωνείας – Σαπώςν όπως και άλλοι θεσμικοί της περιοχής δεν αντιλαμβάνονται ούτε το βασικό πρωτόκολλο αλλά πολύ περισσότερο την κρισιμότητα των καταστάσεων, νομιμοποιώντας  το τουρκικό παρακράτος στην Θράκη.

Παραμένει τουλάχιστον υποκριτική η στάση ενός Δημάρχου, του οποίου ο πυρήνας της Εθνικής Υπόστασης της Ροδόπης συνδέεται με τον Δήμο που διοικεί, από τη μια να υποδέχεται τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τους Προέδρους της Ελληνικής Δημοκρατίας και από την άλλη να συναλλάσσεται με τα εξτρεμιστικά στοιχεία του πολιτικού ισλάμ της Θράκης.

Είναι επίσης ανάρμοστο να συνδιαλέγεται με το τουρκικό προξενείο που «διαχρονικά επιχειρεί να εργαλειοποιεί την μουσουλμανική ψήφο, να προωθεί συγκεκριμένους υποψηφίους ή να «κόβει» άλλους. Γενικότερα δρα με όσους τρόπους που αντίκεινται στο ρόλο και τις αρμοδιότητες μιας προξενικής αρχής σε τρίτη χώρα. Είναι γεγονός, δε, ότι και πολλοί χριστιανοί πολιτικοί, πολιτευτές και στελέχη προσεγγίζουν το προξενείο και τους προξενικούς για να ζητήσουν «εκλογική βοήθεια». Ως εκ τούτου δημιουργείται μια περίπλοκη και συνάμα επικίνδυνη εξίσωση για τα συμφέροντα της Ελληνικής Δημοκρατίας.»

Άραγε, είναι σύννομο με τις υποχρεώσεις και τις αρμοδιότητες του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών να προσκαλεί σε νηστίσιμο δείπνο (Ιφτάρ) τον παρακρατικό και πάρανομο ψευδομουφτή Κομοτηνής ,τους συνεργάτες του και μέλη της παράνομης  πρώην αυτοαποκαλούμενης τουρκικής νεολαίας, κάτι που δεν έχει πράξει ποτέ με τον,τοποτηρητή Μουφτή Κομοτηνής, Τζιχάτ Χαλήλ. Σε πρόσφατο κείμενο είχαμε αναφερθεί και στο πώς ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος υποκατέστησε ή και παρέκαμψε τις ενέργειες κρατικών κι αυτοδιοικητικών φορέων στην περίοδο αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμοπαθείς της Τουρκίας.»

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.