Θράκη: Ποιός ετοιμάζει προβοκάτσια σε βάρος της Μειονότητας;

Παρακολουθώντας με μεγάλη προσοχή τα όσα διαδραματίζονται στην περιοχή μέσα από το πρίσμα του πολιτικού ισλάμ, είναι εμφανές ότι πλλέον κανείς δεν εγγυάται την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών στη Ροδόπη υπό τις τρέχουσες συνθήκες.

Οι μηχανισμοί του Προξενείου στήνουν μία Προβοκάτσια σε βάρος της ΙΔΙΑΣ της Μειονότητας και της αρμονικής συμβίωσης στην περιοχή με την άγνοια ή την ανοχή ή την υπερβολική πεποίθηση παραγόντων της Κυβέρνησης.

Η παρουσία του Μουσταφά Σεντόπ και των μελών του CHP συνοδεύθηκε από την κινητοποίηση των παρακρατικών δομών και του Προξένου της Τουρκίας ενώ την πλαισίωσαν εν ενεργεία βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης (ενώ ο Ιλχάν Αχμέτ της Ροδόπης απείχε από όλα αυτά) και των υποψηφίων βουλευτών Ροδόπης ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ Σιμπέλ Μουσταφάογλου και Οζγκιούρ Φερχάτ.

Στην ίδια ομάδα σύρεται και ο Μουσταφά Κατραντζή υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας αμφισβητώντας εμπράκτως τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός στην Θράκη. Να σημειωθεί ότι ο Μουσταφά Κατραντζή ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022 ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΚΗΡΥΞΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΤΗΡΙΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ!!!!!

Η παρουσία των εν ενεργεία Δημάρχων Μύκης και Αρριανών αλλά και των επιδόξων διαδόχων τους όπως και των περιφερειακών συμβούλων του Χρήστου Μέτιου συμπληρώνουν την εικόνα.

Πρέπει να ερμηνευθεί πάντως η προώθηση κάποιων εκ των ανωτέρω που νομίζοντας ότι ήρθε η ώρα να κεφαλαιοποιήσουν την “πολιτική λάντζα του παρελθόντος”, κουνάνε το δάχτυλο στο πολιτικό σύστημα εμφανιζόμενοι ως προνομιακοί συνομιλητές των παραλλήλων δομών, προσφέροντας δήθεν χρήσιμες και χρηστικές αμφίπλευρες υπηρεσίες.

Δυστυχώς για αυτούς, η εθνικιστική ρητορική και πρακτική της Γείτονος που στοχεύει την Ελλάδα μέσω της (δυτικής κατ’αυτούς) ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ δεν αφήνει περιθώρια για αμφιβολίες περί των προθέσεων του ΑΚΡ ή του CHP.

Υπάρχει όμως και μία άλλη διάσταση δυσερμήνευτη προς το παρόν και αφορά στην μη συμμετοχή “δυτικοθρακιωτών” στα ψηφοδέλτια τουρκικών κομμάτων. Το τί σημαίνει αυτό ακριβώς είναι προς διερεύνηση αλλά τίποτα δεν είναι τυχαίο!

Εμείς απλά να επισημάνουμε ότι κάποιοι εκ των εικονιζομένων , με ή χωρίς φερετζέ, είναι μια αντεστραμμένη ακροδεξιά, ακραία και ισλαμοφασιστική φράξια, μια αντεσραμμένη Χρυσή Αυγή, που φιλοξενείται σε ψηφοδέλτια συνταγματικών κομμάτων.

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.