Το τέλος των «τάχα πατριωτών»

Η φωτογραφία του άρθρου είναι από τα γραφεία του κόμματος Ελληνική Λύση στην Θεσσαλονίκη και απέναντι από το λιμάνι του ΟΛΘ. Γραφείο κόμματος από άλλες εποχές το οποίο θα αποτελούσε προορισμό για παρατρεχάμενους κόμματος οι οποίοι με τον φραπέ στο χέρι, ειδικά στην Θεσσαλονίκη, θα έκαναν τους παράγοντες και θα έταζαν από μεταθέσεις μέχρι προσλήψεις.

Αυτά πέρασαν και έτσι οι παρατρεχάμενοι των κομμάτων άλλαξαν συνήθειες. Ο φραπές έγινε Fredo και τα γραφεία με το σταχτοδοχείο ,το σημειωματάριο και τα αιτήματα έγιναν κινητό η tablet. Και αφού οι μεταθέσεις έγιναν δύσκολες λόγω κλεισίματος και αναδιοργάνωσης στρατοπέδων, και οι προσλήψεις τελείωσαν με τον παραδοσιακό τρόπο, οι παρατρεχάμενοι πήραν έναν νέο ρόλο μέσα στα Social.

Σε κόμματα όπως η Ελληνική Λύση, και φορώντας την πατριωτική προβιά, οι παρατρεχάμενοι υπό την καθοδήγηση του Αυτοκρατορικού Προέδρου τους, Κυριάκου Βελόπουλου, προσπαθούν να περάσουν στην Ελληνική κοινωνία μια διαρκή ηττοπάθεια από την οποία αποσκοπούν στην αύξηση της εκλογικής βάσης. Και αν η Αριστερά χρειάζεται εξαθλιωμένους οικονομικά πολίτες, τάχα πατριωτικά κόμματα χρειάζονται πολίτες κουρασμένους από «ήττες» και «υποχωρήσεις»

Χαρακτηριστικό τους είναι επίσης η προσπάθεια να απαξιώνουν και κάθε επιτυχία η οποία είναι προς όφελος του Έθνους. Με ένα συνοθίλευμα πληροφοριών χωρίς αρχή, μέση και τέλος, παίζουν με το συναίσθημα των Ελλήνων και πολλές φορές τους οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα τα οποία είναι αντίθετα με την πραγματικότητα.

Και αν όλα τα παραπάνω μπορεί στο τέλος της ημέρας να μην επιφέρουν και κάποια σοβαρή βλάβη στην χώρα λόγω έλλειψης γενικής σοβαρότητας των όσων διακινούν, η στάση των τάχα πατριωτών σε θέματα που αφορούν την κοινωνία μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Τέτοια και ανεύθυνη στάση ήταν και η τοποθέτηση , όποτε ήταν σταθερή, του Κυριάκου Βελόπουλου σχετικά με το εμβόλιο. Ο ίδιος όπως φαίνεται είναι Αρνητής του εμβολιασμού φέρνοντας ως δικαιολογίες ότι διακινεί το διαδίκτυο αγνοώντας (;) τι πρόβλημα δημιουργεί στην χώρα του. Θέλει αποδείξεις για τα εμβόλια είπε, προφανώς σαν αυτές που βρίσκει στο διαδίκτυο και παρουσιάζει στις εκπομπές του για τα προϊόντα της εταιρείας του.

Όλες αυτές οι τάχα πατριωτικές φωνές τους επόμενους μήνες θα αναγκαστούν να βρεθούν αντιμέτωπες με την σκληρή πραγματικότητα. Η οικονομία, η Πανδημία, και τα Εθνικά, θα απαιτήσουν λύσεις ρεαλιστικές από τις οποίες θα κριθεί το μέλλον του Έθνους, και σε αυτό το μέλλον του Έθνους, δεν έχουν θέση οι «τάχα πατριώτες» που κάνουν φασαρία για το πολιτικό τους όφελος

Εξάλλου ο εισηγητής του κόμματος στην επιτροπή για τα Rafale, κ.Μυλωνάκης, ε’ιπε, «ο λαός έπαψε να είναι βλαμμένος», έτσι τον θεωρούν τον λαό οι «τάχα πατριώτες», βλαμμένο!

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.