Το Τουρκικό ΥΠΕΞ καταδίκασε τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την επικοινωνία που είχε με παιδιά του χωριού Πάχνη

Με τους 17 μικρούς μαθητές του Νηπιαγωγείου Πάχνης, που βρίσκεται στην περιοχή της Ξάνθης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει το πρωί της Τρίτης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός παρακολούθησε διαδικτυακά το μάθημα, το οποίο πλέον γίνεται ξανά δια ζώσης, ενώ οι μαθητές του εξέφρασαν τη χαρά τους για την επιστροφή τους στο σχολικό περιβάλλον.

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Πάχνης, που ανήκουν στη μουσουλμανική θρησκευτική μειονότητα της Θράκης, μιλούν άριστα ελληνικά τα οποία διδάσκονται στο σχολείο και τραγούδησαν στον Πρωθυπουργό ένα τραγούδι για τον κορονοϊό το οποίο έγραψαν μόνοι τους.

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ο Έλληνας Πρωθυπουργός χαρακτήρισε χαρακτήρισε τα τούρκικα παιδιά «Έλληνα παιδιά»

Τις επόμενες ώρες στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, και των σήμαινε συναγερμός. Δεν ήταν τόσο η επικοινωνία του Έλληνα Πρωθυπουργού με τα παιδιά του χωριού Πάχνη, το οποίο αντιστέκεται σθεναρά στην Τουρκική προκλητικότητα μέσω του βεζύρη της περιοχής (ψευτομουφτή), αλλά ο συγκεκριμένος πρωθυπουργός.

Το όνομα Μητσοτάκης στην Θράκη είναι συνδεδεμένο με την ισονομία – ισοπολιτεία. Ήταν το 1990 όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έβγαλε από την απομόνωση τους μουσουλμάνους στην περιοχή, και αυτός είναι και ο λόγος που η Ντόρα Μπακογιάννη έχει μεγάλη δυναμική στην Θράκη. Όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους μουσουλμάνους, και αν όπως όλα δείχνουν ακολουθήσει μια πολιτική ανατροπής, μπορεί να είναι η αιτία να βρούνε το κουράγιο να εναντιωθούν στην πολιτική εκβιασμού που δέχονται μέσα στα Τεμένη και τις επιχειρήσεις τους από τους ανθρώπους του Τουρκικού Προξενείου.

Το Τουρκικό ΥΠΕΞ αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση ώστε να έχουν να διακινήσουν οι πληρωμένοι του Τουρκικού Προξενείου. Έτσι σε αυτή την ανακοίνωση το Τουρκικό ΥΠΕΞ καταδίκασε τον Έλληνα πρωθυπουργό γιατί ανέφερε την Πάχνη με το Ελληνικό όνομα και τα “τουρκικά παιδιά”, Ελληνόπουλα

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.