Τούρκος αξιωματούχος σε Μπουρχάν-Ζεϊμπέκ: Η Τουρκία υποστηρίζει τον αγώνα σας – Κυβερνητική ανοχή και διακριτική παρακολούθηση

AKP σήμερα, CHP αύριο στην Θράκη – Το τουρκικό κράτος «προστατεύει» το παρακράτος κι εκθέτει τους εγκαθέτους! – Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.  στην Ροδόπη κατά πόδας! – Κυβερνητική ανοχή και διακριτική παρακολούθηση

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο δεύτερος τη τάξει στην ιεραρχία της τουρκικής δημοκρατίας κ. Μουσταφά Σεντόπ πραγματοποίησε επίσκεψη στην Θράκη. Μετά την άφιξη του στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης όπου τον υποδέχθηκαν ο Τούρκος Πρέσβης και ο Τούρκος Πρόξενος Κομοτηνής οδικώς η τουρκική αποστολή κατευθύνθηκε οδικώς προς Κομοτηνή.

Στην Κομοτηνή συναντήθηκε με την ηγεσία της παρακρατικής δομής της ψευδομουφτείας και τον Ιμπραήμ Σερήφ ενώ πραγματοποίηση σειρά επαφών μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και την καθιερωμένη επίσκεψη στα πλαίσια του νεκρόφιλου εθνικισμού στον τάφο του αειμνήστου Αχμέτ Σαδήκ.

Στην συνέχεια κατευθύνθηκε προς την Ξάνθη, με τελικό προορισμό τα Κιμμέρια Ξάνθης όπου συμμετείχε σε πρόγραμμα νηστίσιμου δείπνου Ιφτάρ και Σοχούρ.

Από το ρεπορτάζ επισημαίνονται τα εξής:

  1. 1. Επίσκεψη του κ. Μουσταφά Σεντόπ στον τάφο του Αχμέτ Σαδήκ για τον οποίον δήλωσε ότι«Κάθε φορά που ερχόμαστε εδώ, θυμόμαστε τον αρχηγό της Δύσης. Θράκη, Σαδίκ Αχμέτ. Αχμέτ είναι το σύμβολο του αγώνα των συμπατριωτών μας για ισότητα και δημοκρατία στη Δυτική Θράκη» τονίζοντας ότι το όνομά του είναι σημαντικό για 85 εκ ανθρώπους στην Τουρκία
  2. Επίσκεψη του κ Μουσταφά Σεντόπ στα γραφεία της παρακρατικής και παράνομης Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Δυτ. Θράκης -ΑΣΕΜΤΔΘ όπου και συναντήθηκε με τον παρατουρκοψευδομουφτή κ. Ιμπραή Σερήφ
  3.  Επίσκεψη κι ομιλία σε δείπνο Ιφτάρ στα Κιμμέρια Ξάνθης όπου εξισώθηκε η έμπρακτη βοήθεια της Ελλάδας προς την Τουρκία μετά τους σεισμούς με την ηθική συμπαράσταση και δηλώσεις συμπόνοιας για το δυστύχημα των Τεμπών. Ο Μουσταφά Σεντόπο απηύθυνε κάλεσμα (εκ)τουρκισμού της Μειονότητας συνδέοντας την Θετική Ατζέντα που βρίσκεται  υπό εξέταση ανάμεσα στις δύο χώρες με τα δικαιώματα της μειονότητας τονίζοντας χαρακτηριστικά: “Ως Τουρκική μειονότητα, μπορείτε να είστε ελεύθεροι στην έκφραση της εθνικής σου ταυτότητας,Σας περιμένουμε να είστε ελεύθεροι σε επίπεδο αντάξιο μιας χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκπληρώνοντας τις θρησκευτικές σας υποχρεώσεις και ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε εδώ και δεκαετίες στον τομέα της εκπαίδευσης θα λυθούν τώρα” τονίζοντας ότι “παρακολουθούνται  στενά οι στερήσεις των δικαιωμάτων και των ελευθεριών αλλά και τα δεινά των συμπατριωτών της Δυτικής Θράκης, ” .Ο Μουσταφά Σέντοπ σημείωσε πως η Ελλάδα πρέπει να δώσει τα δικαιώματα της Μουσουλμανικής Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης με τρόπο που αρμόζει σε μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Μουσταφά Σεντόπ σχετικά με τις επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων στο Τέμενος Αλ Άκσα και κατά των Παλαιστινίων είπε: «Καταδικάζω το Ισραήλ, που εφαρμόζει αυτή τη σκληρότητα και βαρβαρότητα εναντίον των μουσουλμάνων αδελφών μας κάθε μήνα του Ραμαζανιού».
  4. Ο Μουσταφά Σέντοπ παρέστη και στο σαχούρ που διοργανώθηκε στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης.Στην ομιλία του εδώ ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε πως η Τουρκία υποστηρίζει τον αγώνα που δίνει η ένωση παρόλες τις δυσκολίες για να μπορέσει να χρησιμοποιήσει την ονομασία της και τόνισε τη σημασία των δραστηριοτήτων που πραγματοποιεί ο Σύλλογος ως « Πολιτιστικό Δέντρο της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης » από το παρελθόν μέχρι σήμερα στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.