Η Άγκυρα με λίγα στρέμματα και μερικά αεροσκάφη προσπαθεί να ρίξει την Ελλάδα σε παγίδα

Σε διάβημα προς την Άγκυρα προχώρησε το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή τις ενέργειες της Τουρκίας η οποία παρουσιάζει Ελληνικό έδαφος ως τουρκικό εξαιτίας της αλλαγής της κοίτης στον Έβρο.

Συγκεριμένα, στον Νότιο Εβρο, στη θέση Μελισσοκομείο, η οποία βρίσκεται σε ένα σημείο το οποίο πλημμυρίζει κάθε χρόνο μετά το φθινόπωρο και με βάση τους χάρτες του 1923 ανήκει στην Ελλάδα, βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες άντρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Η Άγκυρα προσπαθεί απεγνωσμένα να σύρει την Ελλάδα σε ένα επεισόδιο το οποίο θα έχει όσο την δυνατόν μικρότερο κόστος για την ίδια. Από την μια στο Αιγαίο με τις υπερπτήσεις ποντάροντας στο ατύχημα και την μη ψύχραιμη αντιμετώπιση από τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, και από την άλλη, στην πίεση της Ελληνικής κυβέρνησης από τον Ελληνικό λαό σε αντίδραση.

Αυτή είναι ουσιαστικά και η απελπισμένη προσπάθεια, με επεισόδια όπως αυτά στον Νότιο Έβρο, με πρόθυμους στην Ελλάδα να παρουσιάσουν την αντίδραση της χώρας ως και προδοτική, να εξαναγκάσουν την Ελληνική κυβέρνηση σε σκληρή αντίδραση

Βέβαια, η πολιτική της Ελλάδας είναι πλέον ξεκάθαρη, αυτη θα επιλέξει πότε και που και αν συμβεί κάτι τέτοιο, και όταν συμβεί, το κόστος για την Τουρκία θα είναι βαρύτατο, ούτε με μερικά αεροσκάφη κόστος θα γίνει, ούτε με μερικούς νεκρούς άντρες σε λίγα στρέμματα γης

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.