Η Ελλάδα προετοιμάζεται για τον «Ιερό Πόλεμο» του «Αγιατολάχ του ΝΑΤΟ»

O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε το Σάββατο κατά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν δηλώνοντας ότι χρειάζεται ψυχοθεραπεία για τη συμπεριφορά του απέναντι στους μουσουλμάνους και το Ισλάμ. Η απάντηση από την Γαλλική πλευρά ήταν άμεση χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτες» τις δηλώσεις και ανακαλώντας τον Πρέσβη από την Άγκυρα.

Για την ρήξη αυτή είχαν προηγηθεί αφορμές όπως η σφαγή του Γάλλου καθηγητή προκαλώντας την άμεση αντίδραση του Γάλλου Προέδρου ο οποίος δεσμεύτηκε να καταπολεμήσει τον «Ισλαμικό αυτονομισμό» για τον οποίο όπως είπε, απειλεί να πάρει τον έλεγχο μερικών από τις μουσουλμανικές κοινότητες σε όλη τη Γαλλία. Επίσης ο Εμανουέλ Μακρόν, έδωσε  την άδεια να φωτιστούν κυβερνητικά κτήρια με τα επίμαχα σκίτσα του Μωάμεθ  κηρύσσοντας τον πόλεμο στον ισλαμικό ριζοσπαστισμό.

Να σημειωθεί ότι η Τουρκία, όπως και άλλες ακραίες μουσουλμανικές χώρες δεν καταδίκασαν την σφαγή του Γάλλου καθηγητή

Η στάση της Γαλλίας προκάλεσε αντιδράσεις στον μουσουλμανικό κόσμο που είναι γύρω από την Τουρκία. Διαδηλώσεις στην Γάζα, δηλώσεις ηγετικών στελεχών της Χεζμπολάχ, αλλά και εμπάργκο Γαλλικών προϊόντων σε Κουβέιτ και Κατάρ. Η Τουρκία συνεχίζει αυτό που επιδίωκε από το 2015 το Ισλαμικό Κράτος, την παρέμβαση και τον εμφύλιο στην Γαλλία, με το Παρίσι να μην προτίθεται να αφήσει να συμβεί με οποιοδήποτε κόστος.

Την εργαλειοποίηση του ακραίου Ισλάμ ο Τούρκος πρόεδρος, όπως έχει αποδείξει, την χρησιμοποιεί και θα την χρησιμοποιήσει σε όλα τα μέτωπα. Συρία, Λίβανο, Λιβύη, Ναγκόρνο – Καραμπάχ με άμεσες αποστολές Τζιχαντιστών, αλλά και με έμμεσες όπως στην Αίγυπτο, το Μαλι, την Αλβανία, στο Κόσοβο, την Νότια Βουλγαρία και στον μουσουλμανικό θύλακα του Κίρτζαλι που συνορεύει με την Κομοτηνή, και τέλος στα νησιά του Αιγαίου. Σύμφωνα με τα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» με απόρρητη ενημέρωση του προέδρου της Αιγύπτου στους Μητσοτάκη-Αναστασιάδη κατά την πρόσφατη Τριμερή, το Κάιρο είναι ιδιαίτερα ανήσυχο όχι μόνο για την ανάμειξη της Άγκυρας σε όλες τις περιφερειακές διενέξεις, αλλά κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο ο «σουλτάνος» εμπλέκει πλέον και χρησιμοποιεί ανοιχτά τον ισλαμιστικό παράγοντα.

Όμως η Αθήνα είναι ήδη ενημερωμένη για όλα τα θέματα από τα οποία προκύπτει και η συνολική διαχείριση της Τουρκικής προκλητικότητας. Γνωρίζει τις περισσότερες κινήσεις της Άγκυρας και αυτός είναι ο λόγος που οι σχεδιασμοί της Τουρκίας αλλάζουν διαρκώς ώστε να βρούνε την Ελλάδα σε ένα πεδίο που θα είναι ευάλωτη για να προκληθεί η ρήξη. Η Ελληνική πλευρά, όσο και αν κάποιοι στην χώρα θέλουν να παρουσιάζουν τους σχεδιασμούς ως υποχωρητικότητα, ήταν ενημερωμένη για τον Έβρο από τον Νοέμβριο του 2019 κατορθώνοντας σε μόλις δύο μήνες να κάνει μια πρώτη γραμμή άμυνας με τα γνωστά αποτελέσματα.

Ήταν ενημερωμένη για τα όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο από την πρώτη ημέρα που η Ελληνική κυβέρνηση ανέλαβε τα καθήκοντα της και προετοιμάστηκε. Όταν το Ιδρύμα «Αικατερίνη Λασκαρίδη» δώριζε στο Πολεμικό Ναυτικό τα δύο πλοία Γενικής Υποστήριξης, ήταν περισσότερο από προφανές ότι το επόμενο πεδίο σύγκρουσης θα ήταν η περιοχή που σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό αντιμετωπίζει το Τουρκικό ναυτικό, με τα δύο πλοία να παίζουν το σημαντικότερο ρόλο στην υποστήριξη των μονάδων.

Η πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον Έβρο και οι ανακοινώσεις αποδεικνύουν ακόμα μια φορά ότι η Ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει τις επόμενες κινήσεις του Ερντογάν, που για την περιοχή δεν είναι άλλη από την δημιουργία μια «πόλης» προσφύγων στα σύνορα με στόχο την διαρκή προσπάθεια διάβασης των συνόρων. Φυσικά η «πόλη» αυτή δεν θα αποτελείται από κατατρεγμένους πρόσφυγες η μετανάστες, αλλά την νέα «αποικία» των άνεργων Τζιχαντιστών που θα προκύψουν από προβλήματα που θα λυθούν σε εμπόλεμες περιοχές το επόμενο διάστημα.

Για τον Τούρκο πρόεδρο τα οφέλη όμως θα είναι πολλαπλά. Θα έχει φέρει το ακραίο Ισλάμ στα σύνορα της Ευρώπης, θα έχει μπολιάσει το ακραίο Ισλάμ στην Δυτική Θράκη, μια περιοχή όπου το Ισλάμ έχει ανατρεπτικά χαρακτηριστικά και πιο μετριοπαθή, και κυρίως, θα είναι μια ανάσα από το ακραίο Ισλάμ στην Νότια Βουλγαρία το οποίο μέχρι στιγμής είναι υπό ύπνωση λόγω της σκληρότητας των Βουλγαρικών αρχών.

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει το θέμα των νησιών και της διαχείρισης του συνόλου όσων έχουν μπει στην χώρα παράνομα. Εφόσον είναι δεδομένα ότι η Ελλάδα οδηγείται σε έναν πόλεμο φθοράς από την Τουρκία που θα κρατήσει για χρόνια, οι λύσεις πρέπει να είναι άμεσες. Η στάση του Γάλλου Προέδρου δείχνει τον δρόμο, η σωτηρία του Έθνους δεν υπόκειται στην κρίση διεθνιστικών ομάδων και νόμων που κύριο στόχο έχουν την δημιουργία πολιτικών οπαδών

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.