Η Ομάδα Μάχης του ΝΑΤΟ στην Λετονία συνεχίζει τις ασκήσει παρά την Πανδημία

Στα τέλη του περασμένου έτους η ομάδα Μάχης του ΝΑΤΟ στην Λετονία ενισχύθηκε με μεγάλες ποσότητες αντιαρματικών όπλων Tow και Μ-72. Η συγκεκριμένες δυνάμεις του ΝΑΤΟ (Ιταλοί, Καναδοί, Ισπανοί και Πολωνοί) εκπαιδεύονται διαρκώς στην αντιμετώπιση τεθωρακισμένων οχημάτων και αρμάτων μάχης. Σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση του ΝΑΤΟ με την Ρωσία, η Λετονία θα είναι από τα κύρια σημεία συγκρούσεων.

Η συγκεκριμένη Ομάδα Μάχης δεν έχει αναστείλει η ματαιώσει καμία προγραμματισμένη άσκηση από την ημέρα που η Πανδημία χτύπησε την Ευρώπη. Πρόκειται για έναν σχηματισμένο άρτιο εξοπλισμένο ενώ οι μεγάλες ποσότητες αντιαρματικών όπλων που παρέλαβε, την ίδια περίοδο που η Ουκρανία απέκτησε τους αντιαρματικούς Javelin, θα χρησιμοποιούσαν μέρος αυτών στην μεγάλη άσκηση Defender 2020.

Η συνέχιση των ασκήσεων στην Λετονία, αλλά και στην Εσθονία, είναι σαφές μήνυμα του ΝΑΤΟ στην Ρωσία, η οποία ενώ προσπαθεί να φέρει την ένταση στην Βόρεια Θάλασσα, η δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στις Βαλτικές Χώρες και την Μαύρη Θάλασσα, την αναγκάζει να σπαταλά τεράστιους πόρους σε αυτές τις δύο περιοχές.

Να σημειωθεί ότι οι τρεις Βαλτικές Χώρες, Λετονία, Λιθουανία και Εσθονία, παραμονή της επετείου από την 75η μέρα νίκης των συμμάχων, ζήτησαν από την Ρωσία να ζητήσει συγνώμη για τα εγκλήματα της Σοβιετικής Ένωσης

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.