Κάναμε συνομιλητή τον Λεβέντ Σαδίκ;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος, το βράδυ της Τρίτης σε κλειστή επιχειρηματική εκδήλωση ο ΣΕΒΕ και το Turkish-Greek Business Council υπέγραψαν κείμενο για την ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μέλη του Turkish-Greek Business Council με επικεφαλής τον πρόεδρό του Λεβέντ Σαδίκ γιο του αείμνηστου Αχμέτ Σαδίκ πρώην βουλευτή Ροδόπης με το μειονοτικό κόμμα «Εμπιστοσύνη» που μετεξελίχτηκε στο κόμμα «Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος,«τον ΣΕΒΕ εκπροσώπησαν ο Δρ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒΕ, ενώ στη συνάντηση παρέστησαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Εφέ Τσεϊλάν και ο Σύμβουλος ΟΕΥ Α’, Επικεφαλής Γραφείου ΟΕΥ Βόρειας Ελλάδας, κ. Αλέξανδρος Αλεξιάδης».

Αυτοί που σίγουρα θα πρέπει να ήταν απών από την εκδήλωση είναι οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών οι οποίες θα έπρεπε να είχαν ενημερώσει αναλυτικά τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης για το ποιος είναι ο Λεβέντ Σαδίκ, τι αντιπροσωπεύει, και τι κάνει στην Θράκη.

Με τον Λεβέντ Σαδίκ έχει ασχοληθεί , με επιχειρήματα, πολλές φορές ο δημοσιογράφος του Νίκος Αρβανίτης μέσα από το komotinipress.gr το οποίο μέχρι πριν κάποιους μήνες ήταν στην ιδιοκτησία του Viadiplomacy.

Ο Λεβέντ Σαδίκ λοιπόν, είναι γιος του πρώην βουλευτή Αχμέτ Σαδίκ, ιδρυτή του μειονοτικού κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας που είχε χάσει την ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1995. Θεωρεί ότι έχει έντονη δραστηριοποίηση στην περιοχή της Θράκης όπου ασχολείται, με το βαμβάκι και τον καπνό ενώ στη Ροδόπη έχει την εταιρεία Yaka I.K.E. και μονάδα επεξεργασίας κερασιού. Έχει στενή σχέση με τον Ταγίπ Ερντογάν με τον οποίο μάλιστα έχουν προσευχηθεί μαζί στο τζαμί Κιρ Μαχαλέ στην Κομοτηνή, ενώ προσπαθεί να γίνει ο εκφραστής όλων των Μουσουλμάνων στην Θράκη.

Στις 10 Ιουλίου του 2019, ο Νίκος Αρβανίτης σε άρθρο του με τίτλο Ποιος προετοιμάζει “πολλαπλό χτύπημα” στην καρδιά της Ελληνικής Θράκης; «ανέφερε χαρακτηριστικά «εχει αρκετές φορές επισημανθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα διαφαινόμενο σχέδιο μακρόπνοης τουρκικής διείσδυσης στην Ελληνική Θράκη μέσα από την δημιουργία παράλληλων δομών (θρησκευτικών, εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, αθλητικών, υγιειονομικών, και κυρίως οικονομικών/εμπορικών), που στόχο έχει την δημιουργία της ψευδαίσθησης ότι μπορεί το σημερινό καθεστώς της Τουρκίας να “αλωνίζει” στην Ελληνική Θράκη με το γνωστό παιχνίδι “μειονοτικών κατασκευών” παγιώνοντας μία οιωνεί εξωχώρια παρουσία στο εσωτερικό της Ελλάδας, κάτι που εντάσσεται και στην τακτική που ακολουθεί το ΚΙΕΦ/DEBPartisi.

Για τα τουρκικά συμφέροντα η περιοχή της Ελληνικής Θράκης έχει γεωπολιτική σημασία και για αυτό το λόγο εφαρμόζονται συγκεκριμένες πολιτικές με τη μορφή συγκεκαλυμμένων επιχειρήσεων με φορείς υλοποίησης οργανώσεις,επιχειρήσεις, σύλλόγους, προβεβλημένες προσωπικότητες θέτοντας -μέχρι στιγμής- σε υποδεέστερη προτεραιότητα τις ενδομειονοτικές και πολιτικές διαφορές (κοσμικοί, θρησκευόμενοι) με κοινό παρανομαστή τον τουρκικό εθνικισμό.»

Για το άρθρο αυτό ο κ. Λέβεντ Σαδίκ, μας έστειλε, η καλύτερα μου έστειλε ως Διαχειριστή του Μέσου, ένα εξώδικο ζητώντας την ανάκληση όλου του άρθρου, των σχολίων του συντάκτη, τα οποία τα θεωρούσε όλα συκοφαντικά και αβάσιμα. Παρά το ότι ζητήσαμε από τον κ. Λεβέντ Σαδίκ (δια της συνηγόρου του) να απαντήσει στο άρθρο, διατυπώνοντας τη δική του θέση, προσφερόμενοι να την δημοσιοποιήσουμε αυτούσια χωρίς κανένα σχόλιο, δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκε. Η πρόσκλησή μας να απαντήσει ουσιαστικά στο συγκεκριμένο άρθρο, έγινε διότι το άρθρο αποτύπωνε ουσιαστικά προσωπικές αξιολογικές κρίσεις και συμπεράσματα του αρθρογράφου, που επιχειρούσε να ερμηνεύσει συμπεριφορές και δράσεις του κ. Λεβέντ Σαδίκ, με αναγωγές στην Θράκη και ευρύτερα.

Αν η συγκεκριμένη ανάλυση-αποτύπωση απόψεων δεν απέδιδε τις πραγματικές προσωπικές επιδιώξεις και συμπεριφορές του ιδίου του κ. Λεβέντ Σαδίκ, ήταν μια ευκαιρία να διεξαχθεί ένας γόνιμος διάλογος, όπου ο ίδιος θα κατέθετε τις δικές του θέσεις, προς άρση των αμφισβητήσεων και σε απάντηση των απόψεων που διατύπωνε ο αρθρογράφος. Ο ίδιος, επέλεξε να μας αποστείλει εξώδικο για να ανακαλέσουμε το άρθρο γνώμη του κ. Αρβανίτη. (όλη η απάντηση στο εξώδικο)

Όμως ο Νίκος Αρβανίτης, όπως όφειλε, συνέχισε να αποτυπώνει μια κατάσταση. Στις 23 Οκτωβρίου του 2019, επτά ημέρες μετά την απάντηση μας στο εξώδικο του κ.Λεβέντ Σαδίκ, σε νέο του άρθρο με τίτλο “Ας επιλέξει ο κ. Λ. Σαδίκ το ρόλο του στην Ελληνική Θράκη” απαντά ως αρθρογράφος στο εξώδικο με νόημα όμως «έχοντας διανύσει μία επαγγελματική πορεία, σχεδόν, τριάντα (30) ετών δημοσιογραφικής παρουσίας (το πρώτο κείμενό μου δημοσιεύθηκε στην Αθήνα το 1991) εκ των οποίων τα 24 (1993-2015) ως διπλωματικός συντάκτης, πολεμικός ανταποκριτής και στρατηγικός σύμβουλος εκτός Ελλάδος και μέλος οικείων επαγγελματικών οργανώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με συγγραφικό έργο 15 βιβλίων και αρκετών ανακοινώσεων σε επιστημονικά συνέδρια, αισθάνομαι ότι πρέπει να επισημάνω στον κ. Λεβέντ Σαδίκ τα ατοπήματα που έχουν διαπράξει οι σύμβουλοί του σχετικά με την πρόσφατη εξώδικη διαμαρτυρία του» διαβάστε τα επιχειρήματα του δημοσιογράφου

Στις 15 Ιανουαρίου του 2020 σε νέο άρθρο του “Φυγομαχεί ή ανασυντάσσεται ο Λ. Σαδίκ;” ο Νίκος Αρβανίτης σημειώνει «για τις 29 Σεπτεμβριου 2020 αναβλήθηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ροδόπης η εκδίκαση της αγωγής εναντίον του συνταξιούχου (πλέον) εκδότη κ. Αμπντουλαχίμ Ντεντέ, κατόπιν αιτήματος του εγκαλούντος και πολιτικού ενάγοντος Λεβέντ Σαδίκ…

Αυτά ως προς το τυπικό της υπόθεσης διότι από άποψη ουσίας ο Λ. Σαδίκ και οι ομόφρονές του συνεχίζουν τις τακτικές εκφοβισμού κι εκβιασμού εναντίον δημοσιογράφων που δεν συναλλάσσονται, δεν δελεάζονται ή δεν υποκύπτουν στις έμμεσες απειλές που κατ’αρχάς εκτοξεύονται μέσω εξωδίκων και κατευθυνομένων δημοσιευμάτων.» και συνεχίζει «η οικογένεια Σαδίκ συνδέεται με μία μακρά ιστορία αμφισβήτησης της Ελληνικής Κυριαρχίας στην Ελληνική Θράκη καλλιεργώντας κλίμα συγκρουσιακού εθνικισμού, μισαλλοδοξίας και φανατισμού απειλώντας και την αρμονική συνύπαρξη των σύνοικων στοιχείων της Θράκης. Μέχρι σήμερα όποιος δεν συνδιαλέγεται ή δεν υποτάσσεται στην παραπάνω πρακτική στοχοποιείται από το εν Ελλάδι τουρκικό παρακράτος και “μπαίνει” στις μαύρες λίστες προξενείου ξένης χώρας, με την Ελληνική Πολιτεία να παρατηρεί (στην καλύτερη περίπτωση) την πορεία των πραγμάτων… » και καταλήγει στο ίδιο άρθρο «Ας μη μας διαφεύγει ότι ο κ.Α. Ντεντέ κατήγγειλε ουσιαστικά το παράλληλο “μειονοτικό” οικονομικό σύστημα που επιδιώκει να επιβάλλει στην περιοχή το τουρκικό παρακράτος.»

Αυτά όλα και πολλά περισσότερα συμβαίνουν στην Θράκη, σε μια περιοχή όπου ο καθένας κάνει κυριολεκτικά ότι θέλει, ο Υπουργείο Εξωτερικών, η Αστυνομία, η ΕΥΠ, ο Στρατός, Σύλλογοι και πολλοί ακόμα, λειτουργούν αυτόνομα χωρίς κανένα σχέδιο, σε αντίθεση με το Τουρκικό Προξενείο, και έχοντας τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από την Άγκυρα, προωθούν ένα άλλο “ασφαλές” Παράλληλο Κράτος στους μουσουλμάνους, ένα Παράλληλο Κράτος το οποίο θέλουν να το παρουσιάσουν ως πιο οργανωμένο από την Ελληνική Πολιτεία.

Αυτό δεν το γνωρίζει ούτε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, ούτε και ο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Πως θα μπορούσε άλλωστε όταν οι σύμβουλοι του δεν γνωρίζουν ποια είναι η διαφορά του νόμιμου Μουφτή με τον παράνομο, και μάλιστα, δεν τους ξέρουν για να τους ξεχωρίσουν

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.