Μην ψάχνετε εχθρούς, τα καταφέρνουμε μια χαρά και μόνοι μας

Ήταν 19 Νοεμβρίου 1999 όταν ο Μπιλ Κλίντον, συνοδευόμενος από την σύζυγο του Χίλαρι Κλίντον, βρέθηκε στην Αθήνα.

Ενώ το κέντρο της Αθήνας δοκιμαζόταν από διαδηλώσεις και επεισόδια (από αυτούς που ξεκίνησαν το 2016 την νέα προσέγγιση με τις ΗΠΑ), στο προεδρικό Μέγαρο παρατέθηκε δείπνο προς τιμήν του υψηλού προσκεκλημένου της Ελλάδας και όπως ορίζει το πρωτόκολλο, έκατσαν κατά σειρά ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο πρόεδρος των Η.Π.Α Μπιλ Κλίντον, ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος και η πρώτη κυρία της Αμερικής.

Ο Κωστής Στεφανόπουλος, εξεφώνησε τότε μία εξαιρετική ομιλία, αναφερόμενος στους δεσμούς της Ελλάδας με τις Η.Π.Α και σχολιάζοντας μεταξύ άλλων όλα τα εθνικά θέματα. Με μία προφητική ομιλια ο τότε ΠτΔ, αναφερόμενος στα διεθνή δίκαια τόνισε πως «η διεθνής κοινότης γνωρίζει πολύ καλά τας διατάξεις του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών. Γνωρίζει το Δίκαιον της Θαλάσσης, γνωρίζει τις ρυθμίσεις της Συνθήκης της Λωζάννης», ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε πως «οι διεκδικήσεις επί διαφόρων νήσων και νησίδων του Αιγαίου δεν θα έπρεπε ούτε ως σκέψεις να διατυπωθούν, αν η Τουρκία ενθυμείτο τις υποχρεώσεις της τις προκύπτουσες από τη Συνθήκη της Λωζάννης συμφώνως προς τα άρθρα 12 και 16 της οποίας παρητήθη παντός δικαιώματος και οποιουδήποτε τίτλου επί νήσων κειμένων πέραν των τριών μιλλίων από τις ακτές της, με εξαίρεση την Ιμβρο, Τένεδο και τη νήσο των Λαγωών»

Στις 8 Ιανουαρίου του 2020 ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης , βρέθηκε στις ΗΠΑ όπου συναντήθηκε με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Κατά την διάρκεια των δηλώσεων προς τους δημοσιογράφους, η μάλλον, κατά την διάρκεια του μονολόγου του Τραμπ λόγω των ερωτήσεων, όταν αναφέρθηκε στην Λιβύη, ο Έλληνας Πρωθυπουργός τον διέκοψε αμέσως και χωρίς καμιά «λεκτική ατροφία» ανέφερε την Ελληνική θέση. Επίσης στις δηλώσεις που έκανε στα ίδια ΜΜΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν σαφής και η μετάφραση των όσων είπε ήταν, «ήρθα να πάρω»

Τι άλλαξε σε αυτά τα 20 χρόνια και η ομιλία του Κωστή Στεφανόπουλου έμεινε στην ιστορία ενώ του Κυριάκου Μητσοτάκη όχι μόνο δεν θα μείνει αλλά και έγινε τεράστια προσπάθεια να αποδομηθεί; Το Διαδίκτυο και ο ίδιος ο Ελληνικός Λαός, η καλύτερα, τα Ελληνικά ΜΜΕ και το Ελληνικό Facebook

Την στιγμή που έρχονται γεγονότα τα οποία θα κρίνουν την πορεία του Έθνους, ίσως και του Ελληνισμού, δημοσιογράφοι, αναλυτές, απόστρατοι, σχολιαστές και Ελληνικό διαδίκτυο, δεν βρίσκουν τίποτα καλό στην στάση της χώρας και την Ελληνική εξωτερική πολιτική. Και δεν βρίσκουν τίποτε να έχει γίνει, σε πράγματα που οι ίδιοι ζητούσαν το προηγούμενο διάστημα και τελικά συνέβησαν.

Σαν να τρέφονται από αυτή την μιζέρια, σαν να χαίρονται ακόμα και στο πρώτο λάθος της κυβέρνησης αφού έτσι επιβεβαιώνονται, και λογικό αν όλα τα βλέπεις λάθος, κάτι θα σου βγει!

Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα στα ΜΜΕ. Πριν λίγα 24ωρα έγινε αναπαραγωγή η “είδηση” ότι το Στειτ Ντιπάρτμεντ ουσιαστικά, και με λίγα λόγια, άδειασε την Ελληνική κυβέρνηση αναφέροντας ότι οι ΗΠΑ δεν προχωρούν σε διαμεσολάβηση ανάμεσα σε Ελλάδα – Τουρκία, λες και οι διπλωματικές ενέργειες ανακοινώνονται σαν τα Δελτία καιρού, αναγκάζοντας τελικά τους Αμερικανούς να δηλώσουν ότι διπλωμάτες εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Και επειδή είναι πολύ εύκολο να απαξιώνεις,αρκεί ένας τίτλος η ένα σχόλιο μιας γραμμής στο Ελληνικό Facebook, ουδείς ασχολήθηκε με τις συναντήσεις που είχαν οι υπουργοί της κυβέρνησης στο ταξίδι αυτό. Άλλωστε ποιον ενδιαφέρει να ακούσει η να διαβάσει κάτι θετικό.

Διαβάστε επίσης: Αναπαράγουμε την Yeni Safak σαν να είναι το BBC

Οι θεωρίες συνωμοσίας πουλάνε, οι λέξεις, προδότες κλπ, πουλάνε, αυτό που δεν πουλάει είναι η κοινή λογική και να βάλει ο καθένας από εμάς το μυαλό του να δουλέψει. Και αν η φράση “Μαζί τα φάγαμε” δεν αρέσει γιατί δεν φάγαμε όσο έφαγαν οι άλλοι, η φράση “Μαζί ήμασταν ενάντια στα συμφέροντα της πατρίδας” θα είναι το ίδιο για όλους.

Γιατί όσοι απαξιώνουν αυτές τις στιγμές την Ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς οριζόντια, εξυπηρετούν αυτούς που θέλουν η Ελλάδα να αποτύχει στην οικονομική της ανάκαμψη και στα σχέδια που εφαρμόζονται για αυτό το σκοπό.

Γιατί όσοι απαξιώνουν αυτές τις στιγμές την Ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς οριζόντια, εξυπηρετούν εσωτερικές δυνάμεις της χώρας οι οποίες δεν έχουν κανένα πρόβλημα να δούνε την Ελλάδα σε μια καταστροφή ώστε να καρπωθούν πολιτικά οφέλη, και αυτοί δεν είναι σαν τους προηγούμενους που το έπραξαν και τελικά συνθηκολόγησαν ιδεολογικά βάζοντας με αυτή την ιδεολογική συνθηκολόγηση το λιθαράκι τους για όσα θετικά βιώνουμε σήμερα.

Φυσικά, οι περισσότεροι όσοι φτάσουν στο τέλος αυτών των γραμμών θα πούνε ότι το κείμενο είναι “ύμνος” για τον Έλληνα πρωθυπουργό. Θα συμφωνήσω ως προς το “ύμνος” αλλά για άλλους, για την Ελληνική Διπλωματία, η οποία καταφέρνει εδώ και 110 χρόνια να έχει την Ελλάδα σε μια μεγάλη περίοδο ειρήνης, σε όλους τους πολέμους να έχει βγει κερδισμένη εκτός του εμφυλίου, και τα τελευταία 30 χρόνια ενώ όλα δίπλα στην χώρα “καίγονται”, πρώην Γιουγκοσλαβία, Σκόπια, Ουκρανία, Συρία, Λιβύη, Αίγυπτος, Λίβανος, ακόμα και Τουρκία, ο Ελληνικός Λαός ζει όπως οι κάτοικοι του Βερολίνου στο Β.Π.Π.

Διαβάστε επίσης: Αδυνατούν να πούνε σε ένα λαό που έχει μαλθακώσει και ζει σε φαντασιώσεις τι έρχεται

Είτε το θέλουμε είτε όχι, το επόμενο διάστημα θα κληθούμε να αποδείξουμε πραγματικά τον πατριωτισμό μας και όχι τον “τάχα πατριωτισμό” όπως με την Συμφωνία των Πρεσπών, όπου χρησιμοποιήθηκε από το σύνολο για Selfie και “Είμαι αγανακτισμένος στην τοποθεσία Σύνταγμα”. Το επόμενο διάστημα θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι τις αποφάσεις που θα κληθεί να πάρει η σημερινή κυβέρνηση για την σωτηρία του Έθνους και τον τρόπο ζωής των Ελλήνων, ντόπιων και ενσωματωμένων.

Οι ηγέτες μας, μας αρέσουν η όχι δεν έχει σημασία, μας προειδοποιούν συνεχώς με δηλώσεις. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι διαρκώς στην επαρχία, και πολύ σωστά πράττει, όπου ο κόσμος έχει μεγαλύτερο σεβασμό στους θεσμούς, και κάνει αυτό που πρέπει, δηλώσεις!

Ο υπουργός άμυνας μιλάει όσο πρέπει και όταν πρέπει όπως του επιβάλλει ο ρόλος του, και τονίζοντας τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας. Και τέλος, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πάρει την μεγάλη απόφαση!

 

 

ViaDiplomacy Newsroom