Το “επόμενο βήμα” για τη Θράκη και τον Ευρυπίδη Στυλιανίδη…

Με ένα βιβλίο – παρέμβαση για τη Θράκη ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης ενώνει όλα τα πολιτικά κόμματα και υπενθυμίζει το πόσο σημαντικό και κομβικό ρόλο έχει η συγκεκριμένη περιοχή για τη χώρα μας.

Η παρουσίαση του βιβλίου του Ευριπίδη Στυλιανίδη με τίτλο «Θράκη: Το επόμενο βήμα» έγινε στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 παρουσία του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης και μίλησαν ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Μελέτιος – Αθανάσιος Δημόπουλος, ο επίκουρος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του Πάντειου Πανεπιστήμιου Άγγελος Συρίγος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νικήτας Κακλαμάνης και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς όπου έκανε αποδεκτή και την πρόταση του Ευριπίδη Στυλιανίδη για επανασύσταση της διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης με το βιβλίο του αυτό, εργόχειρο της καρδιάς, της γνώσης και της κυβερνητικής εμπειρίας του, προσεγγίζει την ιστορία της Θράκης μέσα από την ανάλυση των εξελίξεων, της ιδιαίτερης πληθυσμιακής σύνθεσης, της τοπικής κοινωνίας, των φυσικών δυνατοτήτων της και του σύγχρονου γεωπολιτικού της ρόλου.

Το παρόν στην παρουσίαση του βιβλίου έδωσαν από τη ΝΔ ο πρώην πρόεδρος Γιάννης Πλακιωτάκης, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης, ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, ο συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και πολλοί βουλευτές του κόμματος. Παράλληλα την παρακολούθησαν και μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ καθώς και άλλοι πολιτικοί και εκπρόσωποι επιχειρηματικών ενώσεων. Επίσης παρόντες στην εκδήλωση ήταν και οι σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Μαρώνειας και Κομοτηνής Παντελεήμων και Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων

st-1 st-3 st-4 st-5 st-6 st-2 kara1 550_334_509523

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.