Στα όρια της διπλωματίας η προσεκτική αναφορά «σύγχρονοι πολίτες» από το «Ουράνιο Τόξο»

Το πρωί της Τρίτης, ο ραδιοφωνικός σταθμός «Ράδιο Θεσσαλονίκη», φιλοξένησε – με όλη την σημασία της λέξεως – τον ιδρυτή του πολιτικού φορέα «Ουράνιο Τόξο» Παύλο Φιλίποβ Βοσκόπουλο, ο οποίος ζητά να αναγνωριστεί μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα.

Ο κ.Βοσκόπουλος είπε πως η μακεδονική γλώσσα δεν έχει καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο, «όπως βέβαια» συμπλήρωσε «οι σύγχρονοι πολίτες δεν έχουνε άμεση σχέση με τον Σωκράτη και τον Περικλή»

Τον όρο «οι σύγχρονοι πολίτες» ο κ.Βοσκόπουλος τον χρησιμοποίησε αργότερα και για τους “Μακεδόνες” όταν ο δημοσιογράφος του σταθμού προσπάθησε να αναφερθεί στην ιστορία της Μακεδονίας.

«Η πραγματικότητα είναι αυτή που έχετε μπροστά τα μάτια σας. Μιλάτε με έναν άνθρωπο που είναι μέλος της σύγχρονης μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Το κακό είναι ότι σ΄αυτό το ζήτημα έχει εκπαιδευτεί, ειδικά τις τελευταίες δύο – τρεις δεκαετίες ο μέσος Έλληνας και ως ένα βαθμό βλέπουμε γιατί υπάρχουν αυτές οι ακραίες αντιδράσεις» δήλωσε.

Ενώ σε ε ό,τι αφορά την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας ανέφερε και πάλι «είναι η σύγχρονη μακεδονική γλώσσα. Μιλάμε για σύγχρονες μορφές γλωσσικής έκφρασης»

Η λέξη «σύγχρονη» που χρησιμοποίησε δεν είναι καθόλου τυχαία, είναι η μέθοδος που θα χρησιμοποιηθεί από εδώ και πέρα ώστε οι “Μακεδόνες” να οικειοποιηθούν τον γεωγραφικό χώρο, αφού ο Ελληνισμός είναι ισχυρός και μέσα από την παραχάραξη της ιστορίας είναι αδύνατον να συμβεί κάτι τέτοιο

Να μην ξεχνάμε πως αν η έννοια «σύγχρονη» εμπεδωθεί στο μυαλό του κόσμου, θα είναι ακόμα πιο εύκολη η αντικατάσταση του Έθνους στην Βόρεια Ελλάδα, όπως σημείωνε και το viadiplomacy σε άρθρο του «Μεταναστευτικό – Δεν είναι εποικισμός αλλά αντικατάσταση Έθνους»

*Από το 2017 όταν ο Δήμος Θεσσαλονίκης του έδινε βήμα μέσα στην πόλη, τους Σύγχρονους

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.