Βαρύ το κλίμα για τον Δήμαρχο Ξάνθης – Ενημερώθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

 Στις 3/6/2019 το «Viadiplomacy» σε άρθρο του με τίτλο «Ξάνθη – Τουρκικό Προξενείο και ψευτομουφτής αποκτούν πρόσβαση στον Δήμο Ξάνθης» σημείωνε «δεν συνέβη αυτό όμως στην Ξάνθη όπου ο νέος Δήμαρχος, Μανώλης Τσέπελης, εξέλεξε με τον συνδυασμό του τρεις μουσουλμάνους οι οποίοι έχουν άμεση σχέση με τον ψευτομουφτή. Ενώ όλη η Ελλάδα το προηγούμενο διάστημα ασχολήθηκε με τον DEB, χάθηκε από την επικαιρότητα το βασικό πρόβλημα της Θράκης που είναι οι ψευτομουφτήδες. 

Στην Ξάνθη, κάποιοι έχουν κατορθώσει όχι μόνο να περιορίσουν την δράση του ψευτομουφτή Αχμέτ Μετέ, αλλά και να φτάσουν σε σημείο να την εκμηδενίσουν. Όμως η τελευταία εξέλιξη του δίνει την δυνατότητα να γίνει εκ νέου συνομιλητής και να δείξει , τρομοκρατώντας, στους μουσουλμάνους της περιοχής ότι είναι ο ηγέτης τους, καθορίζει πράγματα, και ως εκ τούτου θα πρέπει να τον υπακούν. Ο νέος δήμαρχος έχει πλέον ένα δύσκολο έργο στο οποίο θα πρέπει να περιορίσει τις απαιτήσεις του ψευτομουφτή ο οποίος το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσει να αποδείξει την δύναμη του -και εν όψη εκλογών – όχι μόνο στους μουσουλμάνους της περιοχής, αλλά και προς την Άγκυρα και να ζητήσει εκ νέου της υποστήριξη της»

Στις 16/10 ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο του Μανώλη Φανουράκη, βρέθηκαν στα εγκαίνια του υποκαταστήματος “Συνδέσμου Επιστημόνων Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης (BTAYTD”. Είναι η πρώτη φορά που μεγάλος Δήμος της Θράκης είναι παρών σε εκδήλωση στην οποία γίνονται τα εγκαίνια ενός συλλόγου που αμφισβητεί ανοιχτά την Συνθήκη της Λωζάνης και προωθεί την ανεξαρτησία της Δυτικής Θράκης

Στην εκδήλωση ήταν παρόν ο Τούρκος Πρόξενος, καλεσμένοι από την Τουρκία και φυσικά ο ψευτομουφτής Ξάνθης,μια Παράλληλη Δομή του Ελληνικού κράτους την οποία επίσημα ο Δήμαρχος Ξάνθης την αποδέχθηκε, μαζί και την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης.

Από εκείνη την στιγμή και έπειτα ο Δήμαρχος Ξάνθης έχασε κάθε έλεγχο μπαίνοντας στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης και του υπουργείο εξωτερικών. Στα αποκαλυπτήρια αγάλματος του Εθνάρχη στην Ξάνθη όπου βρέθηκε όλη η Νέα Δημοκρατία και ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο Δήμαρχος Ξάνθης αγνοήθηκε από τους πάντες, ενώ στην παρουσίαση της Θρακιώτης στολής στην Προεδρική Φρουρά με βέτο που ασκήθηκε δεν προσκλήθηκε.

Η πολιτική του εξάρτηση από τους ψήφους που ελέγχει ο παράτυπος μουφτής Ξάνθης είναι πλέον πέρα από εμφανής. Πρόσφατα και με αφορμή την Πανδημία, ο Δήμος Ξάνθης δέχθηκε μεγάλη χορηγία για την προμήθεια 100 ράντσων αλλά ποτέ δεν αποκαλύφθηκαν οι χορηγοί. Πληροφορίες του «Viadiplomacy» αναφέρουν ότι τα χρήματα δόθηκαν από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό και είναι προσκείμενοι στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.

Αποκορύφωμα της αδυναμίας του Δημάρχου είναι το πρόσφατο επεισόδιο στο γραφείο του όπου Αντιδήμαρχοι δημιούργησαν λεκτικό επεισόδιο για πανό που αναρτήθηκε στο Δήμο για τα 101 χρόνια από την γενοκτονία των Ποντίων, απαιτώντας να κατέβει.

Ενημερώθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το επιτελείο της

Για όλα τα παραπάνω ενημερώθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το επιτελείο της. Το κλίμα για τον Δήμαρχο Ξάνθης ήταν ιδιαίτερα βαρύ την Πέμπτη κατά την επίσκεψη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην πόλη, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να είναι ιδιαίτερα προσεκτική με τον Δήμαρχο Ξάνθης.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι από τον ίδιο ζητήθηκε η διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρχουν εκπλήξεις, όπως η απομάκρυνση από την θέση του, του νόμιμου μουφτή Ξάνθης από την εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου όπου είχε βρεθεί και πάλι στην Ξάνθη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας , Προκόπης Παυλόπουλος, και ο υπουργός άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.