Ένας «πιστός» του Τουρκικού Προξενείου η επιλογή του Ανδρουλάκη για την Ξάνθη;

Μια παρουσία στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον Μάϊο, ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει ένταση στο εσωτερικό του κόμματος, τόσο μέσα στο συνέδριο, όσο και τοπικά σε Ξάνθη και Ροδόπη.

Η παρουσία με την οποία αντέδρασαν τα περισσότερα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ,  ήταν του επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του DEB και γιατρού Χουσείν Μπαλτατζή(Νούμερο «1» στο Infographic), καθώς η συμμετοχή του είχε σχέση με την προοπτική να πάρει μια θέση στα ψηφοδέλτια του κόμματος, είτε στο Νομό Ροδόπης είτε στο Νομό Ξάνθης.

Μαζί με τον Χουσεϊν Μπαλτατζή παρούσα στο ίδιο συνέδριο και η Σιμπέλ Μουσταφάογλου, η οποία συμμετείχε και στο προεδρείο του συνεδρίου

Ποιος είναι ο Χουσεϊν Μπαλτατζή

Στην Ξάνθη και στις 16 Οκτωβρίου 2019, είχαν πραγματοποιηθεί τα εγκαίνια των νέων γραφείων του παραρτήματος του σωματείου με την επωνυμία «Συλλόγου Επιστημόνων Δυτικής Θράκης». Το σωματείο έχει έδρα στην Κομοτηνή Πρόεδρος είναι ο Χουσεϊν Μπαλτατζή, ενώ ο Σύλλογος αυτοπαρουσιάζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έγγραφα ως «BTAYTD» περιέχοντας τον όρο «Τουρκικό».

Μετά την εκδήλωση είχε δημιουργηθεί σάλος αφού το παρόν είχαν δώσει ο Δήμαρχος Ξανθης Μανώλης Τσέπελης, ο Αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουυράκης (Νούμερο «7» στο Infographic), καθώς επίσης και οι Αντιδήμαρχοι , Σουα Μπεκήρογλου, Σαμπάν Μπαντάκ και Λεβέντ Καραοσμάν. Ο λόγος που το θέμα πήρε έκταση τόσο στην Ξάνθη όσο και στο Υπουργείο Εξωτερικών,  ήταν η ταυτόχρονη παρουσία του Τούρκου Προξένου αλλά κυρίως, του «Ψευτομουφτή» Μετέ. Ήταν η πρώτη φορά που Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος της πόλης νομιμοποιούσε με την παρουσία του τον «Ψευτομουφτή» Ξάνθης. Ο Δήμαρχος Ξάνθης από την εκλογή του το 2019 και μετά φρόντισε να παρευρεθεί σε ανάλογες εκδηλώσεις νομιμοποιώντας αμφιλεγόμενα πρόσωπα και δράσεις της μειονότητας σε πλήρη αναντιστοιχία με την χρόνια στάση του επίσημου Ελληνικού Κράτους

Την 15.07.2021 το ίδιο σωματείο διοργάνωσε στην Ξάνθη μία εκδήλωση για την επέτειο της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία. Ο χώρος που επιλέχθηκε αρχικά ήταν μέρος του Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Ξάνθης, αλλά εύλογα λόγω αντιδράσεων που προκλήθηκαν, διεξήχθη στο τέμενος του Πλάτανου. Η εκδήλωση έγινε υπό την παρουσία του Τούρκου Προξένου και τράβηξε το ενδιαφέρον κάποιων δεκάδων Μουσουλμάνων της περιοχής, ενώ απαξιώθηκε πλήρως από τους επιστήμονες αλλά και τα προβεβλημένα μέλη της μειονότητας πλην του γνωστού παραμουφτή.

Διαβάστε επίσης:Στέργιος Γιαλάογλου: Ευαισθησίες με Προξενική υποκίνηση

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουλίου 2021

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο σωματείο συστάθηκε την δεκαετία του 1980, υποτίθεται για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του επιστημονικού δυναμικού της μειονότητας, να συμβάλλει την πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική πρόοδο της μειονότητας και αφετέρου να προασπίσει τα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της φιλίας μεταξύ των λαών και ειδικά μεταξύ του Ελληνικού και Τουρκικού λαού. Σήμερα υπό την Προεδρία του ιατρού Μπαλτατζή Χουσεΐν, ενός μουσουλμάνου Ξανθιώτη που είναι γέννημα θρέμμα της ορεινής περιοχής της Ξάνθης (Πομακοχώρια), αποφοίτου Ελληνικού ΑΕΙ, λειτουργεί ως παράρτημα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας «Τούρκων Δυτικής Θράκης» και αναπτύσσει μια δράση αμφιλεγόμενη και προβληματική, τουλάχιστο.

Είναι εμφανές επίσης, από τις κινήσεις και τις πράξεις του ότι συνδέεται με τις παράλληλες δομές εγκαθέτων της Άγκυρας που χρηματοδοτεί κι ενισχύει πολλαπλώς το τουρκικό Προξενείο, που αποσκοπεί στην καθυπόταξη της Μειονότητας και την επιβολή του ακραίου και εισαγομένου εκ Τουρκίας ανατρεπτικού πολιτικού ισλάμ σε όλα τα μέλη της.

Άλλωστε, ο κ. Χουσεΐν Μπαλτατζή ανήκει στον σκληρό πυρήνα των μειονοτικών παραγόντων που προωθούν στην Θράκη την τουρκική προπαγάνδα και στηρίζουν τις δομές του νεοοθωμανισμού. 

Ο ίδιος, αν και γιατρός, μέχρι σήμερα δεν έχει αναλάβει καμία παρεμβατική πρωτοβουλία, σχετικά με την υπόθεση της μαζικής δηλητηρίασης στα Αρριανά σε εκδήλωση ομαδικής περιτομής, προφανώς κατόπιν εντολής του τουρκικού Προξενείου.

Τέλος, ο Χουσεϊν Μπαλτατζή είναι ο διώκτης No «7» από τους «17» οι οποίοι υπέγραψαν τουρκικό κείμενο με το οποίο στοχοποιούν τον δημοσιογράφο Νίκο Αρβανίτη, ενώ ο τελευταίος αυτές τις ημέρες θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στον ανακριτή για μήνυση που του έχει καταθέσει ο Χουσεϊν Μπαλτατζή.

Ο λόγος που ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλει να τον τοποθετήσει υποψήφιο βουλευτή στο νομό Ξάνθης

Ο Μπουρχάν Μπαράν, σημερινός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, ο οποίος προέρχεται από το «Το Ποτάμι», και εκλέχθηκε με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2019, φαίνεται πως οδεύει προς την έξοδο από το κόμμα, αφού δεν μπορεί να διαχειριστεί την ισορροπία ανάμεσα στην σχέση του με το Τουρκικό Προξενείο και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θεωρεί πως ο Μπουρχάν Μπαράν που εκλέχτηκε με μικρό σχετικά αριθμό ψήφων ένεκα του εκλογικού νόμου, δεν θα μπορέσει να αυξήσει του ψηφοφόρους του ούτε να συγκρατήσει σημαντικό μέρος των μουσουλμανικών του ψήφων, οδηγώντας τους περισσότερους από αυτούς στον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης: Η Θράκη δεν κινδυνεύει από την Τουρκία, αλλά από την Αθήνα και τους αντιπροσώπους της στην περιοχή

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουλίου 2022

Σύμφωνα με τον ίδιο και στελέχη του κόμματος στην Αθήνα, ο Χουσεϊν Μπαλτατζή είναι ένα «εργαλείο», και λόγω της σχέσης του με το Τουρκικό Προξενείο, το τελευταίο θα μοιράσει τις ψήφους ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ΠΑΣΟΚ είναι βέβαιοι, και πιθανόν με τις εγγυήσεις του Χουσεϊν Μπαλτατζή, πως το τελευταίο θα συμβεί και στην Ροδόπη σε μια συνολική συμφωνία.

Το τραπέζι του «υποψήφιου βουλευτή» , η επίδειξη δύναμης και η απαξίωση του Υπουργείου Εξωτερικών

Τον Απρίλιο ο Χουσεϊν Μπαλτατζή, με οδηγίες του Τουρκικού Προξενείου, διοργάνωσε γεύμα ΙΦΤΑΡ (πολιτικό) σε γνωστό εστιατόριο της Ξάνθης.

Προσκεκλημένοι ήταν, ο Τούρκος Πρόξενος, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Ξάνθης Ξάνθης, και ένα «υποστηρικτικό» δίδυμο του Προξένου.

Το τραπέζι της «υποταγής» στήθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε ο Χουσεϊν Μπαλτατζή, το Τουρκικό Προξενείο και ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης, να τραβήξουν τις κατάλληλες φωτογραφίες ώστε να περαστεί το μήνυμα για τον Χουσεϊν Μπαλτατζή.

Διαβάστε επίσης: Οι «Σύμμαχοι» της Άγκυρας στην Θράκη – 7 Ερωτήσεις που αναμένουν απάντηση

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 9 Αυγούστου 2022

Το σημαντικότερο όμως, το οποίο δεν κατάλαβε τόσο ο βουλευτής της ΝΔ, Σπύρος Τσιλιγγίρης, όσο και ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Ζερενίδης, είναι η απαξίωση προς το Υπουργείο Εξωτερικών που ήθελε να περάσει ο Τούρκος Πρόξενος.

Σύμφωνα με το Διπλωματικό Δίκαιο, όταν ένας βουλευτής, Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος, πραγματοποιεί συνάντηση με ξένο διπλωμάτη, θα πρέπει να ενημερώνει το Υπουργείο Εξωτερικών, και στην συγκεκριμένη περίπτωση, το Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ στην Ξάνθη.

Το παραπάνω παραβιάζεται συστηματικά από τους βουλευτές και δημάρχους που είναι κοντά στο Τουρκικό Προξενείο, και όπως φαίνεται από την φωτογραφία, τώρα και από άλλους αφελείς.

Οι επιθέσεις στον δημοσιογράφο Νίκο Αρβανίτη

Στις 21 Φεβρουαρίου, ο Νίκος Αρβανίτης με άρθρο «Ο κ. Μπουρχάν Μπαράν εκθέτει το ΚΙΝ.ΑΛ ή ενεργεί κατόπιν εντολών Ν. Ανδρουλάκη;» σημείωνε, «δεν είναι τυχαία, άλλωστε η ανάρτηση του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ.το Σάββατο 19/2/2022 , μετά την επίσκεψή του στα γραφεία της «ΤΕΞ» [αυτοαποκαλούμενη Τουρκική Ένωση Ξάνθης], όπου επεσήμανε με έμφαση ότι «Επισκέφθηκα ΤΕΞ σήμερα ο οποίος χώρος αυτός δηλαδή το ΤΕΞ είναι ο κοινός παρανομαστής της μειονότητας» ενώ φέρεται να έχει δηλώσει στην συγκέντρωση της ΤΕΞ “Μας περιμένουν πολύ πιο δύσκολες δοκιμασίες ΚΑΙ πρέπει να περιμένουμε και αλλά γεγονότα εις βάρος της μειονότητας από το Κράτος”.»

Διαβάστε επίσης: Τι πραγματικά συμβαίνει με την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης

Το άρθρο δημισεύτηκε στις 7 Ιουνίου 2021

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, αμέσως απάντησε στο άρθρο του Νίκου Αρβανίτη αναφέροντας, «σε πρόσφατη ανάρτηση «δημοσιογραφικού» περιεχομένου, ένας αυτόκλητος «προστάτης»  της εθνικοφροσύνης στη Θράκη, προέβαλε κάποιες εξ αποστάσεως διατυπώσεις μου (σε συζήτηση σχετικά με ένα Σωματείο που βρίσκεται στο επίκεντρο των νομικών εξελίξεων σε Ευρώπη και Ελλάδα), είτε ως «εξυπηρετούσες συμφέροντα άλλης χώρας» είτε ως τυχοδιωκτικές και ψηφοθηρικές.»

Όμως στην ίδια απάντηση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (νούμερο «2» στο infographic και ο No «3» διώκτης του Νίκου Αρβανίτη) πιάστηκε με την «γίδα στην πλάτη».

Στην απάντηση του ανέφερε επίσης, «Δεν είναι δυνατόν να «ξαφνιάζονται» ή «απειλούνται» κάποιοι όταν κάποιος μειονοτικός  απλώς γνωρίζει και λέει ότι η λεγόμενη Τουρκική Ένωση Ξάνθης, δικαιώθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά όχι στην Ελλάδα. Όταν αναφέρουν το γεγονός αυτό τόσοι Χριστιανοί συμπολίτες μας γιατί δεν αντιδρούν κάποιοι; Γιατί δεν «τρελαίνονται»;»

Βέβαια αυτό το επεισόδιο δεν ήταν και το μοναδικό. Ο Νίκος Αρβανίτης τα τελευταία δύο χρόνια έχει αναδείξει τον επικίνδυνο ρόλο του Τούρκου Προξένου στην Κομοτηνή, Μουράτ Ομέρογλου(νούμερο «5» στο Infographic), με τον τελευταίο να χρησιμοποιεί όλους τους εξαρτώμενους του και σε όλα τα επίπεδα, για να τον συντρίψει.

Διαβάστε επίσης: Οι «17» του Τουρκικού Προξενείου που θέλουν να «λιντσάρουν» δημοσιογράφο στην Κομοτηνή – Ανάμεσα τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουλίου 2022

Η τελευταία προσπάθεια ήταν η δημιουργία ενός κείμενου στα τουρκικά και το οποίο υπέγραψαν «17» (οι No «2» Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, «3» Μπουρχάν Μπαράν, «»7» Χουσεϊν Μπαλτατζή και «5» Ντελή Χουσεϊν Ριτβάν είναι στο infographic)  Έλληνες θρακιώτες, με σκοπό να στοχοποιήσουν και να τρομοκρατήσουν τον Νίκο Αρβανίτη. Το σημαντικό από εκείνο το κείμενο τρομοκράτησης, ήταν πως οι No «2» και «3», βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, υπέγραφαν κάτω από την Πρόεδρο του κόμματος Κ.Ι.Ε.Φ , το οποίο επιδιώκει αναγνώριση τουρκικής μειονότητας στην Θράκη

Εδώ να κάνω μια σημείωση. Σε αυτό το σοβαρό θέμα, στοχοποίησης και τρομοκράτησης του Νίκου Αρβανίτη, δεν αντέδρασε κανείς, και αυτή ήταν η «νίκη» που προώθησαν οι «17», δηλαδή, όποιος και να αντιδράσει στα σχέδια μας, δεν θα βρει καμιά βοήθεια.

Και έχουν δίκιο σε αυτό. Δεν αντέδρασαν τα κόμματα, ειδικά ο πολυδιαφημιζόμενος πατριώτης Νίκος Ανδρουλάκης, δεν αντέδρασαν δημοσιογράφοι, δεν αντέδρασαν βουλευτές (άραγε που είναι ο κ.Χατζηθεοδοσίου της ΝΔ που έκανε τον κομματικό του σάλο με την τουρκική σημαία και τον Μπαράν Μπουρχάν), αλλά κυρίως, δεν αντέδρασε κανείς τοπικά.

Δεν θα αναφερθώ σε τοπικούς υπερπατριώτες που ζούνε από την «τουρκοφαγιά», αλλά θα σταθώ στην συμπεριφορά του Ευριπίδη Στυλιανίδη, του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Η «αφωνία» του σε αυτό το θέμα, πραγματικά είναι κάτι περισσότερο από περίεργη

Ίσως, όλους αυτούς τοπικά να τους πειράζει και ότι, ο Νίκος Αρβανίτης δεν είναι Θρακιώτης αλλά Πελοπόννησιος. Όταν το 2015 εγκαταστάθηκε πλέον μόνιμα στην Κομοτηνή, μπορεί οι τοπικοί «υπερπατριώτες» να θορυβήθηκαν από την εικόνα ενός πραγματικού πατριώτη, ο οποίος φαινόταν πως δεν είχε καμία εξάρτηση, και δημιουργούσε συνθήκες που όπως λέει φράση, «χαλούσε την σούπα»

Τους «χαλούσε την σούπα» γιατί ο Νίκος Αρβανίτης δεν είναι δημοσιογράφος από εργασιακή διέξοδο, αλλά διπλωματικός συντάκτης από το 1995 και δημοσιογράφος από το 1992.

Δεν έγραψε «χιλιόμετρα» στα γραφεία δημάρχων, υπουργών και βουλευτών, αλλά στα σημαντικά γεγονότα των Βαλκανίων, και ειδικά στο πόλεμο του Κοσόβου.

Και όταν έχει χρόνο, δεν βγάζει σέλφι μαζί με πολιτικούς και παράγοντες, αλλά γράφει το 16ο βιβλίο του.

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.