Η Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα πετυχαίνει τον στόχο της – Να κλείσει το Open και να το χρησιμοποιήσει στην προπαγάνδα της

Για ότι γράψω παρακάτω θα πρέπει να υπάρξει μια κοινή παραδοχή για όσους γνωρίζουν. Οι υπόλοιποι, όσοι δεν γνωρίζουν, είτε να σταματήσουν εδώ την ανάγνωση, είτε να διαβάσουν με προσοχή.

Το κανάλι Open που ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη δεν έκανε ποτέ προπαγάνδα για τα Ρωσικά συμφέροντα και ούτε προσπάθησε να ασκήσει πολιτικό παραγοντισμό. Ποιος το γράφει αυτό, εγώ, που έχω γράψω τα παρακάτω άρθρα:

8 Απριλίου Ο Ιβάν Σαββίδης με λαμπάδα του ΠΑΟΚ αλλά τα συμφέροντα του είναι με Πούτιν και όχι Ελλάδα

Στις 23 Νοεμβρίου 2018 Η πολιτική “έξωση” του Ιβάν Σαββίδη από την Βόρεια Ελλάδα

25 Ιανουρίου 2020 Βόρεια Ελλάδα – Οι Ρώσοι μετά την “Οικονομική Κριμαία” προωθούν τον διαχωρισμό Ποντιακού Ελληνισμού και Ελλάδας

2 Φεβρουαρίου 2021 Οι Γερμανοί παραδίδουν στους Κινέζους το λιμάνι Θεσσαλονίκης μέσω του Ιβάν Σαββίδη

5 Ιουνίου 2021 Θεσσαλονίκη: Στον Ιβάν Σαββίδη το λιμάνι με το βλέμμα στην Κριμαία

24 Οκτωβρίου 2021 Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Οι Κινέζοι θα αποκτήσουν μέσω του Ιβάν Σαββίδη την Καζαμπλάνκα της Ευρώπης;

Όλα τα παραπάνω άρθρα αφορούν τον Ιβάν Σαββίδη ο οποίος προσπάθησε να καθιερωθεί στην Ελλάδα μέσα από τις επιχειρήσεις του, τον ΠΑΟΚ,την στήριξη του στον Πάνο Καμμένο και κατ επέκταση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Δεν χρειάζεται να αναλυθούν περισσότερο, όλα αυτά έχουν γραφτεί, αποδειχθεί σε μεγάλο βαθμό, και στο μέλλον θα προκύψουν και άλλες σχετικές πληροφορίες.

Τώρα να μιλήσουμε για το Open (κανάλι) και τις επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα, και όπως μαθαίνω όχι μόνο από τους χρήστες των Social Media. Το παρακολουθώ από την πρ΄ώτη ημέρα και ειδικά το δελτίο ειδήσεων για έναν και μόνο λόγο. Οι δημοσιογράφοι και ανταποκριτές κάνουν αποτύπωση και ποτέ δεν αναφέρουν την άποψη τους. Ειδικά οι ανταποκρίσεις των Ιγνατίου, Ζαχαράκη, Βαλασόπουλου, Δανέζη, και των πολεμικών ανταποκριτών Νικολαϊδη ,Λαγού είναι υποδειγματικές και δημιουργούν ένα κλίμα ασφάλειας. Ακόμα και στο εσωτερικό ρεπορτάζ, αποκλειστικές πληροφορίες όπως της Αλεξίας Τασούλη από το ΥΠΕΞ, παρουσιάζονται ως ειδήσεις και χωρίς «θόρυβο».

Ο «μύθος» του καναλιού που κάνει προπαγάνδα για την Ρωσία δημιουργήθηκε από την δράση του Ιβάν Σαββίδη, τον τρόπο που διαχειρίστηκε την απότομη φήμη του, και τον ΠΑΟΚ. Η ποδοσφαιρική αντιπαλότητα ήταν αιτία να «δαιμονοποιηθεί» οτιδήποτε είχε σχέση με τον Σαββίδη. Αν ήσουν πολύ κουρασμένος δεν θα είχες πρόβλημα να κοιμηθείς στο Μακεδονία Παλλάς του Σαββίδη, όμως ξαπλωμένος στο άνετο δωμάτιο του Μακεδονία Παλλάς θα είχες πρόβλημα με το Open που μιλάει περισσότερο για τον ΠΑΟΚ .

Και σε αυτό το «ανώδυνο» διάστημα για όλους, ήρθε η εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία που κορύφωσε μια «αντιopen» ρητορική και η οποία έχει εξήγηση. Το υπόβαθρο υπήρχε όπως ανέφερα παραπάνω, Σαββίδης-Καμμένος-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΟΚ, μόνο τους «αντι» αυτού του μείγματος να βάλουμε, αρκεί για να καταλάβουμε πως γιγαντώθηκε το κίνημα «αντιopen». Αν προσθέσεις στα παραπάνω, πως την Ρωσική εισβολή την στηρίζουν στην Ελλάδα Αντιεμβολιαστές, οπαδοί του Βελόπουλου, του Κασιδιάρη και ιερείς ντελάληδες του θανάτου – λάτρεις του νηστίσιμου πιροσκί, το Open γίνεται ο «στίβος μάχης».

Σε όλο αυτό ήρθε να προστεθεί ο ανταποκριτής του Open στην Μόσχα, του Θανάση Αυγερινού. Ο Ελληνόφωνος δημοσιογράφος από την Ρωσία προσπάθησε -και δεν υπάρχει αμφισβήτηση σε αυτό-να περάσει στην Ελληνική κοινή γνώμη μέσω του καναλιού, μια απίστευτα σκληρή προπαγάνδα. Από την πρώτη ημέρα του πολέμου, στο προσωπικό μου λογαριασμό στο twitter αναφέρθηκα πολλές φορές σε αυτή την στάση του. Αναρωτήθηκα πολλές φορές γιατί δεν αντιδρούν οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι και ανταποκριτές, αφού με την στάση αυτή δημιουργούσε πρόβλημα σε όλο το κανάλι.

Όταν ήρθε η πρώτη αντίδραση, ευγενική του Μιχάλη Ιγνατίου, όπως και αυτή του παρουσιαστή Γιάννη Παπαδόπουλου, καταλάβα πως ο σκληρός προπαγανδιστής της πολιτικής Πούτιν στην Ελλάδα, εκμεταλλευόταν την ανοχή του καναλιού, των συναδέλφων του, και δεν έδινε καμία σημασία για το τι πρόβλημα δημιουργούσε στο κανάλι. Μάλιστα πολλές φορές, δεν δίστασε να επιτεθεί στους συναδέλφους του για τις πληροφορίες που παρουσίαζαν, όταν ο ίδιος βάφτιζε «ρεπορτάζ» την περιγραφή των ανακοινώσεων από τα Υπουργεία του Πούτιν.

Αν στο παραπάνω συμπεριλάβουμε καλεσμένους που ουσιαστικά δικαιολογούσαν την εισβολή, σημείωναν πως η Ελλάδα στέλνει όπλα σε ναζί, και καλούσαν τον Ζελένσκι να παραιτηθεί, καταλαβαίνει κανείς πως δημιουργήθηκε το αρνητικό κλίμα για το κανάλι

Ολο αυτο το εκμεταλλεύτηκε η Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα, η οποία με ένα και μόνο tweet κατάφερε να βάλει το Open στο επίκεντρο της κριτικής, καλ΄ωντας τους Έλληνες να βλέπουν το μόνο κανάλι που δεν κάνει προπαγάνδα.

Τι και αν από το Open ο υφυπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε πως θα ελεγχθεί ο λόγος και ρόλος της Ελλάδας, τι και αν οι παρουσιαστές δεν άφηναν αναπάντητες τις απόψεις καλεσμένων που καλούσαν τους Ουκρανούς να παραδοθούν, τι και αν οι ανταποκριτές απαντούσαν ανοιχτά στον Αυγερινό, τι και αν οι δημοσιογράφοι στα δελτία ειδήσεων μιλούσαν για εισβολή και έδειχναν τα βίντεο με τις φρικαλεότητες των Ρώσων, τι και αν ο Μιχάλης Ιγνατίου επιτέθηκε δύο φορές στην Ρωσική Πρεσβεία, και τέλος, τι και αν από το κανάλι ο προμηθευτής της πατριδοκαπηλίας και θαυμαστής του Πούτιν , Κυριάκος Βελόπουλος όχι μόνο δεν έχει εμφανιστεί στο κανάλι το τελευταίο διάστημα, αλλά και ούτε λέρωσε με τις αντιεθνικές τους απόψεις τον μαραθώνιο του καναλιού, η ρετσινιά είχε ήδη μπει.

Όμως, αυτό που μου κάνει μεγάλη εντύπωση, είναι πως την πραγματικότητα αυτή την προσπέρασαν οι δημοσιογράφοι άλλων μέσων, και κάποιοι που βρίσκονται στις παρυφές των αποφάσεων.

Συμπλεύσαν με τον όχλο των Social, υιοθέτησαν 100% την ρητορική τους, και ουσιαστικά έπεσαν στην παγίδα που έστησε η Ρωσική Πρεσβεία. Να κλείσει το κανάλι, και οι παραπάνω πέριπου κανονικοί πολίτες της χώρας που στηρίζουν τον Πούτιν, να χρησιμοποιήσουν το κλείσιμο για να επιτεθούν στην Ελληνική κυβέρνηση και την Πρεσβεία των ΗΠΑ(ναι θα κατηγορηθεί και αυτή για το κλείσιμο)

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.