Θράκη: Οι μουσουλμάνοι ζητάνε την στήριξη της κυβέρνησης – Νέα κηρύγματα μίσους εναντίον Ελλάδας και ΗΠΑ

Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι της Θράκης και πιο συγκεκριμένα οι μουσουλμάνοι. Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί τα κηρύγματα μίσους μέσα στα Τεμένη που ελέγχει το Τουρκικό Προξενείο από τους παράτυπους μουφτήδες και Ιμάμηδες.

Στις 30 Αυγούστου το «V» είχε αναφέρει πως σε Τεμένη ελεγχόμενα από το Προξενείο, έγιναν κηρύγματα εναντίον των ΗΠΑ και του Αμερικανού Πρέσβη λόγω της στάσης που κρατάει στα Ελληνοτουρκικά. Στην πάγια τακτική τους, οι διακινητές του μίσους στην Θράκη το αρνήθηκαν.

Διαβάστε επίσης: Η Άγκυρα δεν περίμενε αυτό που έπαθαν οι «αντιπρόσωποι» της στην Θράκη

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 6 Ιανουαρίου 2020

Την Παρασκευή όμως, στην Ξάνθη αυτή την φορά, ο παράτυπος Μουφτής, καταδικασμένος για μίσος εναντίον των Εβραίων, Αχμέτ Μετέ, καταφέρθηκε και πάλι εναντίον της Ελληνικής Πολιτείας, των μουσουλμάνων που μαθαίνουν τα παιδιά τους Ελληνικά, και των ΗΠΑ. Ο «Βεζίρης»της περιοχής (όπως αρέσει να τον αποκαλούν) αφού το προηγούμενο διάστημα προέτρεπε ανεύθυνα τους μουσουλμάνους να συγκεντρώνονται μαζικά σε σπίτια για να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, τώρα τώρα προτρέπει τους γονείς των μαθητών να προτιμούν μόνο το Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο της Ξάνθης που ελέγχεται από το Προξενείο, καθώς επίσης και τα Παράλληλα σχολεία που έχει στήσει η Άγκυρα στην περιοχή

Η δράση πλέον του παράτυπου μουφτή έχει φτάσει σε τέτοια σημεία που οι μουσουλμάνοι της περιοχής ζητούν από τις αρχές να παρέμβουν. Η μη παρέμβαση της πολιτείας όλα αυτά τα χρόνια, έχει αποθρασύνει τον παράτυπο μουφτή ο οποίος αισθάνεται ως ένας «Βεζίρης» και δίνει λόγο μόνο στους απεσταλμένους του «Σουλτάνου». Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως ήρθε η στιγμή η πολιτεία να εφαρμόσει τους νόμους και να βάλει τέλος στην ανθελληνική του δράση, στον εκβιασμό των κατοίκων, και τέλος, την πολιτική του δράση.

Διαβάστε επίσης: Θράκη- Παράλληλες Δομές και Μαύρο Χρήμα ή πώς στήνεται το παρακράτος

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 18 Νοεμβρίου 2020

Να σημειωθεί πως ο Αχμέτ Μετέ λειτουργεί και ως πολιτικός ρυθμιστής στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, έχει την πλήρη στήριξη του, ενώ ο Δήμαρχος Μύκης, Ριτβάν Ντελή, δηλώνει ανοιχτά ότι είναι υπέρ του παράτυπου μουφτή και της δράσης του Τουρκικού Προξενείου. Μάλιστα όταν ο Δήμαρχος Μύκης απουσίασε από Εθνική εορτή, ταξιδεύοντας επιδεικτικά εκείνη την ημέρα στην Τουρκία, σε ερώτηση του «V» γιατί απουσίαζε, απάντησε πως δεν έβρισκε λόγω να βρίσκεται στην Ελλάδα. Είναι ο ίδιος Δήμαρχος που λίγες μέρες καταδίκασε την άσκηση του Ελληνικού στρατού στο χωριό Πάχνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο ίδιος δήμαρχος που δεν έκανε την ορκωμοσία της δημοτικής του αρχής στην έδρα του Δήμου, στο χωριό Σμίνθη, αλλά στο χωριό Εχίνος. Σε εκείνη την ορκωμοσία την έκανε Ιμάμης ο οποίος είναι γνωστός στις αρχές από στην Ρόδο πριν μερικά χρόνια.

Ο παράτυπος μουφτής (σ.σ κάνει αντιποίηση αρχής) το τελευταίο καιρό, και με οδηγίες από την Τουρκική Πρεσβεία στην ΑΘήνα, επιτίθεται διαρκώς στις ΗΠΑ και στον Αμερικανό Πρέσβη. Την Παρασκευή για ακόμα μια φορά οι Αμερικανοί συγκέντρωσαν τα βέλη του παράτυπου μουφτή, σε ένα παραλήρημα μίσους, όπως αυτά που έκανε εναντίον των Εβραίων

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.