Όλοι οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν τι διακυβεύεται το επόμενο διάστημα, η να το μάθουν

«Πρέπει οι Έλληνες να μάθουν να ζούνε με τον πιθανό κίνδυνο, ο οποίος δεν είναι απαραίτητα ένας πόλεμος με την Τουρκία. Τα όσα συμβαίνουν στο μεταναστευτικό και τα προβλήματα που διακινεί , κοινωνικά, θρησκευτικά, υγειονομικά, μπορούν να δημιουργήσουν μια τρομερά φοβισμένη κοινωνία. Τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώθηκε ότι οι θάνατοι στην Αφρική από τον ιό Έμπολα έχουν ξεπεράσει τους 2000, ενώ από την Ιλαρά τους 2500. Το ίδιο διάστημα μαίνονται σε όλη την υφήλιο εμπορικοί πόλεμοι οι οποίοι σε μια τυχαία ανεξέλεγκτη κατάσταση μπορούν να είναι καταστροφικοί, και η κρίση που διανύει η χώρα τα τελευταία δέκα χρόνια να ωχριά»

Η παραπάνω παράγραφος είναι η τελευταία από άρθρο του «V» τον Αύγουστο του 2019 με τίτλο «ο Ελληνικός Λαός δεν είναι έτοιμος για ότι έρχεται» ενώ το ίδιο άρθρο σε άλλο σημείο τόνιζε «από τα παραπάνω κείμενα να μην βγει το συμπέρασμα ότι επίκειται κάποιος πόλεμος , όπως είναι στο μυαλό όλων, αλλά μια κρίση η οποία θα «χτυπήσει» στην καθημερινότητα των πολιτών. Τον περασμένο χρόνο, τμήμα της Δυτικής Θεσσαλονίκης έμεινε χωρίς νερό για 5-7 ημέρες, και αυτό δοκίμασε κυριολεκτικά τις αντοχές του κόσμου σε άμεση κρίση.»

Η κρίση ήρθε, δεν ήταν πόλεμος όπως τον γνωρίζουμε και χτύπησε την καθημερινότητα όλων των πολιτών, αυτή την φορά και των οικονομικά ισχυρών. Οι πολίτες στο σύνολο τους προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα της καθημερινότητας, ενώ άλλοι ακόμα και σήμερα αμφισβητούν ανοιχτά όχι μόνο την Πανδημία, αλλά και την επιστήμη με αφορμή το εμβόλιο.

Διαβάστε επίσης: Το τέλος των «τάχα πατριωτών»

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 18 Ιανουρίου 2021

Η αμφισβήτηση αυτή και η επίκληση στο συναίσθημα ενάντια στην λογική δεν το βλέπουμε πρώτη φορά. Το είδαμε στις πλατείες με τους αγανακτισμένους το είδαμε και στις πλατείες με το δημοψήφισμα. Πολίτες πήγαν κόντρα σε όλα κρυμμένα πίσω από ακραία κόμματα και συμπεριφορές, πιστεύοντας είτε σε δις ευρώ από τον Σείριο, είτε σε λεφτά που θα έπεφταν από δέντρα μόλις βγαίναμε από την Ευρώπη.

Τελικά δεν έγινε τίποτα από τα παραπάνω και η χώρα, ευτυχώς, προχώρησε τις μεταρρυθμίσεις που επέβαλλαν τα μνημόνια, έβαλε μερική τάξη στα οικονομικά και τέλος, έμεινε στην Ευρώπη. Αν και και κάποια απομεινάρια των πλατειών υπάρχουν μέσα στην βουλή και σήμερα όπως ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και ο πρώην υπουργός κ.Πολάκης, η κρίση της Πανδημίας απέδειξε πως αν δεν είχαν προχωρήσει οι μεταρρυθμίσεις που υποχρέωναν τα μνημόνια και η Ελλάδα του 2009 συναντούσε την Πανδημία, σήμερα ο Κυριάκος Βελόπουλος θα ήταν Πρωθυπουργός και ο κ.Πολάκης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του.

Ευτυχώς, και πάλι, σήμερα στην χώρα βρίσκεται μια κυβέρνηση που έχει αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί κρίσεις, και η επόμενη κρίση που θα αντιμετωπίσει η χώρα θα είναι συνολική και όχι τμηματική. Η Πανδημία δεν έχει τελειώσει και δεν θα τελειώσει ούτε αυτόν τον χειμώνα. Η στάση των πολιτών απέναντι σε αυτή την κρίση θα κρίνει και τις τύχες της χώρας, και αυτή την φορά οι πολίτες θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι.

Διαβάστε επίσης: «Δεν ντρέπονται» , δεν τους ενδιαφέρει η χώρα

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 20 Νοεμβρίου 2020

«Σε αυτό το σημείο έρχεται και η ευθύνη του καθενός μας για το επόμενο διάστημα όπου και πάλι η χώρα θα γίνει επίκεντρο, σοβαρότερο αυτή την φορά, και θα πρέπει να έχει στο πλευρό της την Διεθνή Κοινή γνώμη η οποία σε πολλές περιπτώσεις πιέζει τις κυβερνήσεις χωρών. Η Ελλάδα από το δεύτερο κύμα Πανδημίας, η «Πανδημίας» που έρχεται, θα πρέπει να βγει και πάλι νικήτρια. Την ώρα που Ευρωπαϊκές χώρες αρχίζουν να μετράνε και πάλι χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, η πατρίδα μας πρέπει να κερδίσει ακόμα μια φορά τον θαυμασμό και την συμπάθεια, ειδικά Ευρωπαϊκών χωρών» σημείωνα σε άλλο άρθρο μου τον Οκτώβριο του 2020 με τίτλο «η χρήση μάσκας δεν αφορά τον καθένα ξεχωριστά, αφορά την ίδια την χώρα και τα αναπόφευκτα γεγονότα».

Και κατέληγε το άρθρο, «αυτό που μπορεί να προσφέρει ο κάθε Έλληνας, ακόμα και αυτός που είναι πεπεισμένος ότι πρόκειται για «Πανδημία» και όχι Πανδημία, είναι να βάλει την Πατρίδα πάνω από τον εγωισμό του. Η χρήση μάσκας δεν είναι πλέον μια αντίδραση για να αποδείξουμε τι ξέρουμε, η τι μπορεί να ξέρουμε. Η χρήση μάσκας και ο έλεγχος του δεύτερου κύματος Πανδημίας η Πανδημίας, είναι ακόμα μια ευκαιρία να ενδυναμωθεί η συμπάθεια της υφηλίου προς την χώρα, πριν από αυτά τα γεγονότα, που θα κάνουν την μάσκα να ξεχαστεί γρήγορα.»

Το επόμενο διάστημα η χώρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να βάλει τα προβλήματα και πάλι κάτω από το χαλί, και είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να το κάνει γιατί διακυβεύεται το ίδιο το Έθνος και ο Ελληνισμός. Όσο και αν μην μας αρέσει, οι κυβερνήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν ότι ήταν δυνατό ώστε η χώρα να μην καταρρεύσει. Ακόμα και η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, τελευταία στιγμή κατάλαβε τι θα μπορούσε να συμβεί στην χώρα με πολιτικές για το ακροατήριο.

Η σημερινή κυβέρνηση έχει την υποχρέωση προς το μέλλον του Έθνους να εξηγήσει, με οποιοδήποτε τρόπο, πως το μέλλον αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τους πολίτες. Οι τελευταίοι μάλιστα θα πρέπει να σταματήσουν να διακινούν την προπαγάνδα τρίτων χωρών που έχουν στόχο τον διχασμό

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.