«Πορτιέρηδες» θανάτου μαγαρίζουν σύμβολα και τζογάρουν στο μέλλον του Έθνους

Σε μια γειτονιά όπου το σύνολο των κρατών στα Βόρεια Σύνορα, τα Ανατολικά και Νότια της χώρας μας μαστίζονται από πολέμους, κοινωνικές ανισότητες, διαφθορά, καθεστώτα και οικονομική ανέχεια, η Ελλάδα είναι η μόνη Δυτική χώρα η οποία απολαμβάνει μια παρατεταμένη ειρήνη που είναι αποτέλεσμα της συμμετοχής στους Οργανισμούς του ΝΑΤΟ και Ε.Ε

Αυτή η παρατεταμένη ειρήνη βοηθησε την πολιτεία και της έδωσε την δυνατότητα να ανεβάσει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, και αυτοί με την σειρά τους την δυνατότητα να γίνουν Ευρωπαίοι. Ακόμα και η οικονομική κρίση, όπως τελικά διαπιστώθηκε, δεν ήταν αυτό που φανταζόμασταν διακαιώνοντας απόλυτα τις φράσεις που έγιναν σημαίες, «Λεφτά υπάρχουν», «Μαζί τα φάγαμε» και τέλος, «Τα Μνημόνια θα έπρεπε να τα είχαμε εφεύρει.»

Γιατί με τα «λεφτά που υπήρχαν» οι κυβερνήσεις Σαμαρά και Τσίπρα συγκέντρωσαν το ποσό με το οποίο σήμερα στηρίχθηκε η οικονομία, γιατί οι μεταρυθμίσεις που θα έπρεπε να κάνει το κράτος αλλά τελικά επιβλήθηκαν σταμάτησαν τις σπατάλες που είχε ως αποτέλεσμα «να τρώμε όλοι με τον τρόπο μας», και τέλος, αν «δεν υπήρχαν τα Μνημόνια» και η Πανδημία συναντούσε σήμερα την Ελλάδα του 2009, η καταστροφή ήταν δεδομένη.

Το στοίχημα

Με τα σημερινά δεδομένα το στοίχημα για την χώρα είναι να κερδίσει την διεθνή κοινή γνώμη με την εικόνα που θα βγάλει προς τα έξω. Αν το κερδίσει τα οφέλη θα είναι πολλαπλά, από την οικονομία μέχρι την εξωτερική πολιτική.  «Καταφέραμε να αλλάξουμε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, να πείσουμε τον ξένο επενδυτή ότι εδώ στην Ελλάδα έχουμε μία χώρα η οποία διαθέτει αυτά που απαιτούνται: την πολιτική σταθερότητα, το μομέντουμ της οικονομικής ανάπτυξης, την κοινωνική συνοχή, τα κίνητρα, το ανθρώπινο κεφάλαιο και την ομορφιά του Ελληνικού τοπίου.» Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, μιλώντας για τις μεταρρυθμίσεις του ΥΠΕΞ και τα απτά τους αποτελέσματα στο «4th InvestGR Forum 2021: Reforming the Greek Economy» με κεντρική θεματική τη σύνδεση των Ξένων Άμεσων Επενδύσεων με τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Το τέλος των «τάχα πατριωτών»

Το άρθρο δημοσιευτηκε 19 Ιανουαριου 2021

Απέναντι σε αυτό και στην Εθνική προσπάθεια για την πορεία του Έθνους στο μέλλον, η πατρίδα έχει δύο μεγάλους εχθρούς. Από την μια τρίτες χώρες οι οποίες προσπαθούν έντονα εδώ και δύο χρόνια να δημιουργήσουν πρόβλημα στην κοινωνία μέσα από υβδριδικές επιχειρήσεις, και από την άλλη, πολιτικά κόμματα εντός και εκτός βουλής που χρησιμημοποιούν κρίσεις για πολιτικό όφελος αδιαφορώντας πλήρως για την πορεία και την εικόνα της χώρας. Για να κατανοήσουμε το μέγεθος του προβλήματος, αξίζει να σημειωθεί η στάση του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος από την Θεσσαλονίκη είπε πως η κυβέρνηση ανέχεται η αν δεν υποθάλπτει, παιδεραστές , βιαστές και εγκληματιες. Μια τρίτη χώρα αν ήθελε να βλάψει την εικόνα της Ελλάδας θα ενεργοποιούσε μηχανισμούς με μια τέτοια τάση αναφορών

Και στην περίπτωση της Πανδημίας αυτό που επιδιώκεται από τρίτες χώρες αλλά και πολιτικά κόμματα εντός και εκτός βουλής, είναι το χάος ώστε μέσα από αυτό οι πρώτοι να δημιουργήσουν πρόβλημα στην εικόνα της χώρας και την κοινωνία, και οι δεύτεροι να αυξήσουν τους ψηφοφόρους τους. «Ποτίζουν» το κόσμο με θεωρίες συνομωσίας που δεν στηρίζονται σε καμιά λογική, και «επιβάλλουν» ειδικούς για την Πανδημία άτομα που προέρχονται ακόμα και από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Η ευθύνη της Αγέλης

Αποδέκτες των διαδικασιών αυτών είναι ο απλός πολίτης ο οποίος και ο ίδιος χρησιμοποιεί της κρίσεις, παλιότερα οικονομική σήμερα υγεινομική, για να γίνει μέλος μιας αγέλης η οποία ως μοναδικό σκοπό έχει την αντίδραση. Βρίσκει ρόλο μικρό η μεγάλο ανάλογα σε ποια σειρά της Αγέλης βρίσκεται, ενώ φορώντας την προβιά του πατριωτισμού η του προοδευτισμού, προκαλεί προβλήματα στην χώρα χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες και στην κοινωνία.

Διαβάστε επίσης: Η «Αλητεία της Αγέλης» ξεμένει από υλικό Παραπληροφόρησης

Το άρθρο δημοσιευτηκε 3 ΜαΊου 2021

Στην περίοδο της οικονομικής κρίσης οι συνέπειες αυτές είχαν επιπτώσεις μόνο σε αυτούς, οι επιλογές τους στις πλατείες και τα δημοψηφίσματα δεν προκάλεσαν καμιά ιδιαίτερη ανησυχία σε όσους ήταν στο δημόσιο, ζούσαν από το δημόσιο και σε όσους η δουλειά τους είχε εξασφαλίσει μια άνετη ζωή. Οι συνέπειες όμως από την στάση τους στην υγειονομική κρίση θα έχει επιπτώσεις σε όλους και στην ίδια την χώρα.

Διαβάστε επίσης: «Δεν ντρέπονται» , δεν τους ενδιαφέρει η χώρα

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 12 Νοεμβρίου 2020

Συμπεριφέρονται σαν «Πορτιέρηδες» θανάτου για να ικανοποιήσουν τον εγωισμό τους και να υπερασπιστούν αυτά που εξαπολύουν τρίτες χώρες και πολιτικά κόμματα εντός και εκτός βουλής, μαγαρίζουν σύμβολα εθνικα και θρησκευτικά λες και είναι κτήμα τους, και το πιο τραγικό, αδιαφορούν αν από αυτη την συμπεριφορά κάποιοι χάσουν την ζωή τους.

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.