Το ερώτημα δεν είναι αν η Αντιπολίτευση επιδιώκει την Αποσταθεροποίηση της χώρας, αλλά γιατί το επιδιώκει

Λίγες εβδομάδες πριν, ο Έλληνας Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο Capital.gr, είχε να αναφέρει πως η πρόθεση του να εξαντλήσει την 4ετία αφήνοντας όμως ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εφόσον η πολιτική όξυνση βάλει τη χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

«Πριν λίγες ημέρες σε νέα συνέντευξη, ο Πρωθυπουργός είπε ακριβώς το ίδιο τονίζοντας [για ακόμη μια φορά] πως στόχος του είναι να εξαντληθεί η τετραετία, και όσο για τις δυσκολίες του χειμώνα, ανέφερε πως θα αναλάβει το πολιτικό κόστος που θα προκύψει από την διαχείριση. Το τελευταίο ήταν η αφορμή να ξεκινήσει νέος κύκλος αναλύσεων, αυτή την φορά γιατί δεν θα γίνουν εκλογές. Όμως ο Πρωθυπουργός απέδειξε όλο το προηγούμενο διάστημα πως δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος.»

Το παραπάνω είναι από όσα σημείωσα σε πρόσφατο άρθρο μου [4 + 0,5 λόγοι για την απόφαση του Πρωθυπουργού για εκλογές] και το οποίο ανέφερε επίσης: «Ο τέταρτος λόγος, είναι η διαρκής εμπλοκή της Μόσχας στα εσωτερικά της χώρας. Αν και μεγάλα κανάλια επιρροής έχουν ξηλωθεί με την απομάκρυνση ρώσων διπλωματών και «διπλωματών» από την Ελλάδα, οι «βάσεις των καναλιών» αυτών λειτουργούν και επηρεάζουν ακόμα, ειδικά κόμματα της ακροδεξιάς και ακροαριστεράς. Αν γίνουν εκλογές στο σημερινό περιβάλλον, η εμπλοκή της Μόσχας θα είναι έντονη μέσω των αυτών κομμάτων και οργανώσεων που είναι υπό το διαρκές «χάδι» της. Αντιεμβολιαστές, Tyrkaegeanιστες, τάχα πατριώτες, τρικάκια και οπαδοί της εισβολής στην Ουκρανία, θα λειτουργήσουν υπέρ της αποσταθεροποίησης»

Διαβάστε επίσης: Την Στρατιωτική Ισχύ στην χώρα την δίνει ο λαός

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 4 Ιουνίου 2020

Από τον Ιανουάριο του 2020, η Αντιπολίτευση αντιλαμβάνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης [μετά την επίσκεψη στην Ουάσιγκτον] προχωρά σε αυτές τις αλλαγές στην χώρα, οι οποίες φέρνουν όλο και πιο κοντά στην κυβέρνηση ψηφοφόρους από όλους τους πολιτικούς χώρους. Εκείνον τον μήνα, τον Ιανουάριο του 2020, αρχίζει να υπάρχει μια μεγάλη αμφισβήτηση της κυβέρνησης όσο αφορά τα Εθνικά θέματα. Συγκεκριμένα κανάλια διάδοσης τάσεων, αναλυτές, ειδικοί, ραδιοφωνικές εκπομπές, και φυσικά ιστοσελίδες, Η λέξη «Φιλανδοποίηση» είναι σε κάθε κείμενο, σε κάθε συνέντευξη, ενώ δεκάδες λογαρισασμοί στο twitter και Facebook, πραγματοποιούν επιθέσεις σε οποιονδήποτε τολμά να απαντήσει.

Στις 27 Ιανουαρίου 2020, προσωπικά δέχθηκα αρκετά μηνύματα και «επιθέσεις» για το άρθρο μου με τίτλο, «Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε αυτό που φοβούνται να πούνε όλοι οι άλλοι». Σημείωνε το κείμενο: «Συνήθως όταν κάποιος πολιτικός η αναλυτής πάρει το θάρρος να πει τα πράγματα όπως συμβαίνουν και όχι φαντασιώνεται ο καθένας, τότε αυτόματα του τοποθετούν την ταμπέλα του προδότη και του ανθέλληνα», και συνέχιζε το κείμενο, «όλοι αυτοί γνωρίζουν και γνώριζαν (εκτός τους πολίτες) εδώ και χρόνια πως μια προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με μοναδικό θέμα την υφαλοκρηπίδα για την Ελλάδα, δεν θα έφερνε πλήρης δικαίωση στις Ελληνικές θέσεις, και στην περιοχή του Καστελόριζου η χώρα θα έχανε δικαιώματα. Επειδή όμως γνώριζαν ότι η Τουρκία δεν θα αρκούταν σε αυτό μόνο και ότι η ίδια ποτέ θα πήγαινε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης μόνο με αυτό το όφελος, οι Έλληνες πολιτικοί χρησιμοποιούσαν την προσφυγή με άνεση»

Διαβάστε επίσης: Νίκολας Μπερνς για Κουφοντίνα: Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 4 Μαρτίου 2020

Όσοι έχουν καλή μνήμη και παρακολουθούν τις λεπτομέρειες και όχι τους τίτλους, θα θυμούνται όχι μόνο το κλίμα εκείνων των ημερών, αλλά και την στάση που άρχισε να διαμορφώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μια στάση , στην αρχή όσων ζούμε σήμερα, είχε ως αρχή τις αντιδράσεις ακροδεξιών κομμάτων όπως της Ελληνικής Λύσης.

Να σημειωθεί πως όλο τον Φεβρουάριο, λίγες ημέρες πριν την προγραμματισμένη επίθεση του Ερντογάν στις Καστανιές (Έβρος), αναρχικοί, ακροδεξιοί, πρώην ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ, του Σώρρα, και της Χρυσής Αυγής, συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στερώντας σημαντικές δυνάμεις από τον Έβρο.

Το επόμενο διάστημα, από την επίθεση στον Έβρο, μέχρι την κρίση του καλοκαιριού (2020),στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εφημερίδες, ραδιόφωνα, στρατιωτικοί αναλυτές, απόστρατοι, Ελληνική Λύση, και όσοι βρέθηκαν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τον Φεβρουάριο, θα είναι αντίθετοι στις προσπάθειες της χώρας.

Ο κρίσιμος Φεβρουάριος του 2021

Στις 11 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιείται επίθεση στο πολιτικό γραφείου του υφυπουργού εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στις 23 Φεβρουαρίου στην Υπουργό Παιδείας, στις 25 Φεβρουαρίου στο σπίτι της Προέδρου της Δημοκρατίας, 24 Φεβρουαρίου κατάληψη του Προξενείου στο Βερολίνο με αφορμή το θέμα Κουφοντίνα, στις 25 Φεβρουαρίου επίθεση στο γραφείο του βουλευτή Γιώργου Αμοιρά από τους υποστηρικτές του Κουφοντίνα.

Στις 25 Φεβρουαρίου, στο κείμενο μου, «Οργανωμένο Σχέδιο διασυρμού της Ελλάδας και εσωτερικής αναταραχής», σημείωνα: «Πριν λίγες ημέρες σε άρθρο μου με τον τίτλο Επιθέσεις και τρομοκράτηση της κοινωνίας από ομάδες που ελέγχουν τρίτες χώρες , έκανα ακόμη μια αναφορά, και με αφορμή τις επιθέσεις σε βουλευτές, στα όσα συνέβησαν το 2020. Στο άρθρο σημείωνα επίσης «σήμερα όμως αυτές οι επιθέσεις έχουν περάσει στο επόμενο στάδιο, στο επιχειρησιακό. Εδώ και λίγες ημέρες, με αφορμή την υπόθεση του τρομοκράτη Κουφοντίνα, ομάδες παρουσιάζουν μια εικόνα διάλυσης στην διαχείριση των μέτρων για τον Covid-19, ενώ άλλες ομάδες με σχέδιο πραγματοποιούν επιθέσεις σε εκλεγμένους βουλευτές, υπουργούς και υπηρεσίες. Μόνο την Πέμπτη το βράδυ έως και τα ξημερώματα της Παρασκευής υπήρχε ένα μπαράζ επιθέσεων κατά τραπεζών, ΕΛΤΑ, δημαρχείου , αυτοκινήτων και καταστημάτων σε συνοικίες της Αθήνας. Οι επιθέσεις αυτές έχουν προφανή στόχο να δημιουργήσουν αναταραχήτρόμο και να διασύρουν την εικόνα της χώρας.»

Διαβάστε επίσης: Η «Αλητεία της Αγέλης» ξεμένει από υλικό Παραπληροφόρησης

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 3 Μαϊου 2021

Και συνέχιζε, «και φτάσαμε σήμερα η χώρα να απειλείται με αναταραχή και να διαπομπεύεται διεθνώς με δύο θέματα, τον Κουφοντίνα και την υπόθεση Λιγνάδη. Και στις δύο περιπτώσεις ο τρόπος «έκχυσης» της αντίδρασης μέσω των Social Media παραπέμπει σε διαδικασίες που εφαρμόζουν χώρες σε υβριδικές επιχειρήσεις με τις οποίες έχουν στόχο τις κοινωνικές αναταραχές και την δημιουργία αμφιβολιών και αμφισβήτησης. Στην υπόθεση του Κουφοντίνα η κυβέρνηση εκβιάζεται να συνθηκολογήσει μη εφαρμόζοντας τον νόμο από ομάδες οι οποίες προσπαθούν να αγανακτήσουν την κοινωνία. Δυστυχώς για την χώρα μαζί με τους άγνωστους που βανδαλίζουν, απειλούν και απαξιώνουν νόμους στο όνομα του Κουφοντίνα, και η αξιωματική αντιπολίτευση συμμετέχει ενεργά στην δημιουργία αρνητικού κλίματος . Αλλά και στην υπόθεση Λιγνάδη, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν σε σημείο να κατηγορήσουν την Νέα Δημοκρατία ότι είναι κόμμα παιδεραστών. Ανάγκασαν τον Πρωθυπουργό της χώρας να φέρει το θέμα στην Βουλή ώστε ο πρώην Πρωθυπουργός, να πάρει σαφή θέση για το κλίμα που δημιουργείται στην χώρα.»

Ο Φεβρουάριος θα κλείσει με καθημερινές επιθέσεις σε αστυνομικούς και βουλευτές, με διοχέτευση Fake News σχετικά με τις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις με την προέλευση τους να είναι από την Βόρεια Μακεδονία και Ρωσικούς λογαριασμούς. Οι ίδιοι λογαριασμοί στήριξαν τις κινητοποιήσεις για τον Κουφοντίνα, κινητοποιήσεις που στήριξε και ο πρώην Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης: Όλοι οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν τι διακυβεύεται το επόμενο διάστημα, η να το μάθουν

Το άρθρο δημοσιέυτηκε 27 Ιουνίου 2021

Ο Φεβρουάριος του 2021 ήταν κρίσιμος για την συνοχή της κοινωνίας και της κυβέρνησης. Η Αντιπολίτευση μέχρι και σήμερα κράτησε, σαφή στάση στις επιθέσεις που δέχτηκε η χώρα εκείνο το διάστημα [και όσων ακολούθησαν] τις στήριξε για να οδηγηθεί η χώρα σε αποσταθεροποίηση.

Αν οι λόγοι που το έπραξε και το πράττει, είναι η πολιτική επιβίωση, είναι στις παρυφές να θεωρηθούν προδότες του Έθνους (όχι μόνο της πατρίδας). Αν η στάση αυτή, οφείλειται σε «αντικαταβολές» τις προηγούμενης διακυβέρνησης, είναι κάτι που το γνωρίζει σίγουρα η σημερινή κυβέρνηση, και εφόσον λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον του Έθνους, δεν θα δημοσιοποιήσει ποτέ!

Όποιο και αν είναι το «γιατί» , είναι προφανές πως ο ΣΥΡΙΖΑ πως προσπαθεί να οδηγήσει την χώρα σε Διχασμό και Αποσταθεροποίηση, έχοντας μαζί την Ελληνική Λύση, τον Κασιδιάρη, και τρίτες χώρες.

Σε αυτό το νήμα, υπάρχει μια ημερολογιακή σειρά

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.